globalmoto_unor




BMW rozjíždí výrobu v Brazílii

Prodeje motorek bavorské značky jdou v posledních letech pořád nahoru, a výrobní kapacity přestávají rostoucí poptávce stačit. Pro zásobování zámořských trhhů proto BMW postavila novou fabriku v brazilském přístavním městě Manaus, jejíž slavnostní otevření proběhlo tento týden.

Kapitoly článku

Nová výrobní hala v Manaus je vůbec první továrnou na motocykly ve 100% vlastnictví BMW postavená mimo území Německa, a investice do ní dosáhly výše přibližně 10,5 milionu eur. V počáteční fázi se zde budou vyrábět cestovní endura F 700 GS, později se k nim přidají modely BMW F 800 GS, F 800 GS Adventure, F 800 R, R 1200 GS, R 1200 GS Adventure, 1000 R, S 1000 RR a S 1000 XR. Linka má prozatím roční kapacitu 10 000 motocyklů a zaměstnává 175 lidí. O subdodávky se stará 45 lokálních firem.

“Společnost BMW Motorrad rozšiřuje svojí motocyklovou produkci globálně, aby udržela neustálý růst prodejů. brazílie je pro nás důležitým trhem a vidíme v ní velký potenciál ve středně- a dlouhodobém výhledu. Proto jsme se rozhodli postavit naší první továrnu, 100% vlastněnou BMW Group mimo území Německa, v Manaus,” vysvětluje Stephan Schaller, prezident BMW Motorrad.

Nová výrobní hala o rozloze 10 000 m2 je po automobilové továrně v Araquari už druhou fabrikou BMW v Brazílii. Její výstavba trvala devět měsíců, a nejmodernější vybavení společně se školeným personálem jsou zárukou stejné kvality, jaké dosahují produkty z ostatních výrobních závodů BMW Group.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist