husqvarna_svartpilen_801_2




Berlínský závod BMW oslavil 2.000.000 motocyklů

V pátek 6. května 2011 opustil montážní linku závodu BMW v berlínské čtvrti Spandau dvoumiliontý motocykl. BMW vyrábí motocykly v továrně v Berlíně-Spandau od roku 1969 a vyváží je do celého světa. Na počest tohoto významného milníku v historii společnosti byla zorganizována speciální akce, jíž se zúčastnil primátor Berlína Klaus Wowereit a řada pozvaných hostů.

Speciální jubilejní motocykl typu R 1200 GS byl představen vybraným hostům a novinářům Chrisem Pfeifferem, legendou v kaskadérské disciplíně streetbike freestyle, a poté byl předán Renému Gurkovi, manažeru společnosti Berlin Partner GmbH, jako cena pro výherce průmyslového kvízu „Ich bin ein Berliner“, který je součástí kampaně „be Berlin“ na propagaci města.

Jsem opravdu pyšný na to, že tu dnes mohu představit dvoumiliontý motocykl BMW. Mám velmi nabitý diář, ale takové věci se nedějí každý den, takže jsem skutečně chtěl být u toho,“ prohlásil Pfeiffer, jenž pak GS zaparkoval a přesedlal na svůj kaskadérský stroj F 800 R, aby před pozvanými hosty a zaměstnanci berlínského závodu předvedl své neuvěřitelné kousky.

Vždy profesionální Chris ukázal mnoho nových triků a jedno skutečné překvapení – zadní pneumatikou svého motocyklu „vypálil“ do asfaltu číslo „2 000 000“.
Atmosféra akce byla důstojnou oslavou významného milníku dvou milionů strojů vyrobených na montážních linkách v Berlíně.

BMW zachovávalo Berlínu věrnost i v dobách, kdy ostatní město opouštěli,“ prohlásil primátor Berlína Klaus Wowereit. „BMW a Berlín od sebe neoddělily ani velké nesnáze, a toto spojení bude úspěšně pokračovat i v budoucnosti. BMW podporuje naše snahy o zlepšení pověsti Berlína jako atraktivního a inovativního velkoměsta orientovaného na budoucnost tímto velkorysým darem speciálního motocyklu R 1200 GS a svým příspěvkem ke kampani ‚be Berlin‘.“
Hendrik von Kuenheim, šéf divize BMW Motorrad, během slavnostní prezentace řekl: „Skupina BMW Group je tradičně úzce svázána se světem motocyklů, který výrazně ovlivnil její historii. Motocykly BMW ztělesňují ‚radost z jízdy‘ ve své nejčistší podobě a tyto stroje plní roli velvyslanců značky BMW – a zároveň velvyslanců Berlína – po celém světě. Motocykly BMW jsou exportovány s ‚berlínským vzduchem v pneumatikách‘ do 130 zemí a dlouhodobá spolupráce mezi skupinou BMW Group a Berlínem bude ještě dlouho pokračovat.
Berlínský závod BMW vyrábí s 1900 zaměstnanci až 510 motocyklů všech modelových řad denně a přibližně 24 000 brzdových kotoučů pro automobilovou divizi. V roce 2010 bylo vyrobeno 97 076 strojů, zatímco v roce 1969, kdy byla zahájena výroba, vzniklo v Berlíně celkem 12 000 motocyklů.

Berlín zůstane srdcem výroby motocyklů BMW. Každý rok investujeme do naší továrny přibližně 30 milionů eur, abychom si udrželi konkurenceschopnost a postavení na špičce ve svém oboru,“ prohlásil Hermann Bohrer, vedoucí závodu BMW v Berlíně.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist