yamaha_mt09




Příběh americké značky Blauer

U příležitosti nedávných kulatých narozenin jsme pro Vás připravili se společností MR43 a Blauer soutěž o slevu. Vyhrává každý, kdo navštíví showroom MR43, Vrbova 19, Praha 4, nebo využije e-shop a odpoví správně na otázku, respektive ji uvede do poznámky e-shopové objednávky do konce června 2018.

Kapitoly článku

Soutěžní otázka:

Kolikátá generace rodiny Blaurerů od roku 1936 do současnosti se podílí na vedení této společnosti?

  •  3 generace
  •  5 generace
  •  4 generace

Po uvedení správné odpovědi získává každý slevu 43% (jsme MR43) na veškeré produkty Blauer do konce června 2018. Stačí využít e-shop a  do poznámky objednávky napsat správnou odpověď. Nebo se přímo zastavit na showroomu MR43, Vrbova 19, Praha 4.

Historie společnosti

Firma BLAUER byla založena v roce 1936.

Od roku 1936 je Blauer předním americkým dodavatelem uniforem pro všechny policejní síly, vybrané jednotky armády, jako je americké námořnictvo, hasiči a záchranáři. Uniformy si vybudovaly pověst pro svou kvalitu použitých Blauerem patentovaných technických materiálů, které odpuzují déšť, vítr, chlad a sníh. Jednoduše, bundy Blauer byly vyrobeny tak, aby odolaly všem nepříznivým vlivům počasí. Již od svého založení, dobře zavedená výrobní filozofie umožnily Blaueru stát se lídrem amerického trhu, jejichž oděvy odrážejí motto značky "Nekompromisní výkon" z hlediska kvality i dlouhověkosti.

1936 - Blauer Mfg. Co. Inc. - počátek

Společnost Blauer Manufacturing byla založena v roce 1936 Louisem Blauerem jako smluvní šicí společnost pro oděvní prodejny v oblasti Bostonu. Mezi výrobky patřili exkluzivní pláště, bundy a sportovní oblečení. Vzhledem k tomu, že podnikání rostlo, tak se rozšiřovala i výrobní kapacita první Blauer továrny v Bostonu ve státě Massachusetts.

1950-1970 - vývoj značky Blauer

V roce 1950 dokončil syn zakladatele Maurice střední školu, převzal vedení společnosti a začal rozvíjet vlastní oděvní styl Blauer. Uspěl s oděvy do deště, které se dostaly do všech obchodních domů napříč USA.

Během základní vojenské služby u zásobovací jednotky Maurice vyvinul lehký vojenský plášť, vyrobený z lehkého nylonu potaženým butadienovou syntetickou gumovou hmotou. Pláštěnka byla využita vojenským personálem po celé zemi, včetně velitelů generálního štábu 26. divize národní gardy Massachusetts. Plášť začali využívat i policisté sloužící u Státní policie v Massachusetts. Po menší úpravě zejména prodloužení kapes na 10 palců, pro nošení zbraně, se plášť rozšířil jako povinná výbava všech policejních sborů USA, pod názvem vzor 732.

Charles Blauer, mladší bratr Maurice, vstoupil do společnosti v roce 1958. Poptávka po nových lehkých nepromokavých pláštích stoupala a Blauer se stává hlavní dodavatelem pro armádu, námořnictvo a letectvo. S cílem udržet krok s poptávkou v roce 1965 společnost otevřela další továrnu Blauer Manufacturing Company v Missouri, která do dnešních dní stále šije a vyvíjí chemické a biologické ochranné oděvy, jak pro armádu, vědu tak i civilní využití.

Blauer pokračoval ve vývoji a jako první představil oděvy do nepříznivého počasí s technologií lepených švů a začal produkovat např. bundy s vodotěsnou izolaci prošívanou pěnovou tkaninou, které nahradily těžké vlněné kabáty do té doby používané všemi ozbrojenými složkami od US Army přes námořnictvo až po policejní jednotky na celém východním pobřeží. Později oblečení vylepšil
fluorescenční oranžovou barvou a tím vzniklo nepřehlédnutelné legendární Blauer barevné spojení černé s reflexní oranžovou.

1970-2000 – Přináší plno novogeneračních ochranných oděvů a helem nejen pro motocyklové jezdce

V roce 1972 společnost uvedla na trh bundy Balmacaan vyrobené za Dacron (syntetický polyester) v kombinaci s bavlnou. Okamžitě se stala hitem. Bundu začaly používat policejní složky napříč USA a velmi často hrají v seriálech jako Kojak nebo Colombo. Tak jako helmy Blauer, nezaměnitelné svých charismatickým vzhledem, používající policie napříč USA, Záchranné sbory a letectvo. Ale i policista skupiny Village People či Policejní Akademie 1-7 :)

Významnou inovací byl Blauerův vývoj tkaniny Tufnly. Tkanina používaná později i pro střechy kabrioletů, byla vyrobena kombinací nylon/hedvábí – velmi silná a odolná tkanina s lesklým a hladkým povrchem a skrytou uretanovou vložkou. Pevnost, nízká hmotnost a trvanlivost do dnešních dní nebyla překonaná a otevřela dveře do motorkářského oděvního odvětví a Charles Blauer, aby pokryl poptávku, otevřel další dvě továrny ve státech Alabama a Mississippi.

V roce 1976 Michael Blauer (nejstarší syn Charlese) začal postupně přebírat odpovědnost za společnost a začala se více orientovat na motorkářský trh, který zejména v USA byl na vzestupu.

V roce 1979 Blauer jako první představil neprůstřelnou vestu Kevlar se 100% a 360 ° chráněným pokrytí těla a okamžitě začal s vývojem použití Kevlaru v motorkářském odvětví.

V polovině osmdesátých let vytvořila společnost Blauer novou řadu lehkých oděvů vyrobených z materiálu TECH-LITE, který byl revoluční nylonovou vodotěsnou látkou potaženou uretanem a veškeré nabyté poznatky aplikovala do motorkářského oblečení a uvedl na motocyklový trh oděvy s nepromokavou prodyšnou membránu Gore-Tex® a Gore Windstopper. Tkaniny Gore byly první vodotěsné a prodyšné membrány a v kombinaci s materiály Tech-Lite společnost Blauer opět nastavila nový milník inovací.

Od roku 2000 - Rozšíření a technologický pokrok

Po přelomu 21. století Blauer začal další inovační výrobní postupy a stal se pevnou součástí motocyklového trhu. V roce 2000 podepsala společnost Blauer exkluzivní partnerství s oděvní společností FGF Industry v Itálii a licencovala je, aby používala autentické návrhy Blauer pro motorkářské oděvy v Evropě. Všechny materiály jsou 100% vyráběny v USA a jsou nejmodernějšími komerčně dostupnými technologiemi na světě.

V roce 2009 vstupuje do společnosti nejmladší z rodu Blauerů - Alexandra, která zastupuje čtvrtou generaci rodiny a vnáší do společnosti moderní trendy. Jako ředitelka marketingu rozvinula ve společnosti digitální technologie, marketing sociálních médií a on-line obchodování.

V roce 2016 – slavil Blauer 80 let. V současnosti jsou ve vedení společnosti čtyři generace rodiny Blauer. Charles Blauer v současné době působí jako předseda společnosti. Společně s jeho šesti dětmi a vnučkou řídí impérium Blauer – odkaz založený Luisem Blauerem.

 

Informace o redaktorovi

Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
String1 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
KAREL_PLAY3 přispěl 3 Kč
Jiroos přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist