husqvarna_svartpilen_801_2




Spy video nové Aprilie RSV4 Tuono

Továrenské testovací týmy to nemají jednoduché, když chtějí plně vyzkoušet nový model v reálném okruhovém prostředí, vždy se najde někdo zvědavý s foťákem, nebo v tomto případě s kamerou. Tentokrát novináři italského Motociclisma za řídítky MV Agusty F4 nachytali v Mugellu téměř hotový prototyp nového Tuona, které se nám doufejme na podzimních výstavách představí. Však už je také na čase, stávající Tuono s V-Twinem už pomalu dosluhuje.

Motocykl vypadá skoro dokončený, bohužel jeho tvář je maskovaná pěnovým krytem. Dá se očekávat, že Aprilia nové Tuono oproti okruhové RSV4 naladí více na střední otáčky, ale s hodnotou maximálního výkonu kolem 150 koní se dá celkem jistě počítat.
Video prozrazuje také pár dalších zajímavých detailů jako snímače ABS na předním kole, menší a užší nádrž i výfuk oproti RSV4, dále jsou použity jednodušší radiální brzdiče Brembo, naopak zadní kyvka je shodná s RSV4. Černá povrchová úprava motoru naznačuje, že základem Tuona bude levnější model RSV4 R namísto verze Factory magneziovými kryty.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist