husqvarna_svartpilen_801_2




Očekávané italské novinky 2011

Chystá se nová Moto Guzzi V12 Le Mans, Aprilia Tuono RSV4, Aprilia Dorsoduro 1200 či Moto Guzzi Breva? Uvidíme na podzimní výstavě v Miláně...

Zatímco letošní sezóna se v koncernu Piaggio nesla spíše v duchu aktualizací již osvědčených modelů jako Aprilia Shiver a Dorsoduro Factory, příští rok bychom se měli dočkat hned několika podstatných novinek. O hlavním hitu, připravované dvojici maxiendur Tuareg, jsme již psali na jaře.

Na novinářské prezentaci Aprilie Shiver se už ale zástupci továrny neskrývali s tím, že připravovaný velkoobjemový dvouválec by se měl na podzimní výstavě v Miláně objevit také v modelu Aprilia Dorsoduro 1200. Na kolik koní bude agregát nakonec vyladěn, zatím není známo, očekává se ale podobná konstrukce a tedy i hmotnost jako u Dorsodura 750, takže výsledkem by mohla být docela divoká lehkonohá bestie.

Kolegové z francouzského webu Moto-Station navíc na základě neoficiálních zpráv tipují, že toho italové chystají mnohem více, a pustili se do odvážných fotomontáží (autorem je jako vždy David Negrello). Jako první je již dlouho očekávaná Aprilia Tuono RSV4. Je otázkou, zda už pro něj na trhu nastal ten správný čas, z hlediska konstukce je ale všechno jasné - základem bude RSV4 s upraveným posazem a motorem poladěným více na spodek.

Podle zmíněných zdrojů se chystá také velká novinka od Moto Guzzi. Nový V-twin a nová řada, která by měla vyrazit do světa pod legendárním označením Moto Guzzi V12 Le Mans. Podívejte se na zdařilou fotomontáž, která na základu Grisa využívá prvky z konceptů předvedených na podzim v Miláně a navrhuje tak úplně nový stroj...

A poslední fotomontáž je založena na zprávách, že Moto Guzzi chystá do podzimního Milána výraznou obměnu cestovního naháče Breva 1200.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist