globalmoto_duben_nolan




Nový skútr Aprilia SR Max 125/300

Italská značka, známá především výrobou motocyklů se sportovním srdcem, dnes představila dvojici nových skútrů, jejichž design jen potvrzuje kladný vztah společnosti Aprilia ke sportu. Skútr SR Max se bude vyrábět ve dvou verzích s motory o objemu 125 a 300 ccm.

Značka Aprilia patří ke koncernu Piaggio Group stejně jako Gilera, a to bude pravděpodobně hlavním důvodem nápadné podobnosti nového SR Maxe s Gilerou Nexus 300.
Výrobce předurčuje podtitulem Grand Tourismo nový sportovní maxiskútr k cestování, ale stopětadvacítku s výkonem 15 koní a hmotností se bude cítit lépe na území města. Za cestovní parametr se však dá považovat objem palivové nádrže, kam se podle oficiálních údajů vejde více než patnáct litrů benzínu. Z toho při předpokládané spotřebě okolo tří litrů vychází neuvěřitelný dojezd až pěti set kilometrů na jedno natankování.
Třístovka nabídne při stejně velké nádrži i ostatních rozměrech o sedm koňských sil více, a výsledný výkon 22 koní už na nějaký ten delší výlet ve dvou určitě stačit bude.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist