husqvarna_svartpilen_801_2




Aprilia v Miláně ukázala veřejnosti RS 457

Italská Aprilia sice neodhalila žádnou z novinek přímo na domácím motosalonu, rozhodně ale stojí za to vydat se na její stánek. Zlatým hřebem je tady totiž RS 457 – silniční sportovní motorka s parametry na samém limitu pro řidičák A2, která se na veřejnosti objevila vůbec poprvé.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

RS 457 je vlastně menším sourozencem RS 660. To je ostrý sportovní dvouválec, který Aprilia sama staví do role duchovního nástupce dvoudobé RS 250.  Dalo by se tak možná říci, že je RS 457 duchovním nástupcem „otevřené“ RS 125. Psali jsme to koneckonců už zde ve starším článku při jejím uvedení.

Jen v rychlosti si tedy zrekapitulujme všechny údaje. RS 457 se vydává do boje s hliníkovým rámem, který je přímo odvozen od toho z RS 660, využívajícím skříň točivého dvouválce jako nosný prvek. Výkon je rovných 35 kW neboli 48 koní a hmotnost 175 kilogramů vychází z limitu poměru výkonu a hmotnosti, který dovoluje řidičák A2.

Modelová řada RS od Aprilie tak může doprovázet motorkáře od raných začátků s řidičákem A1 coby RS 125, přes řidičák A2 jako RS 457, až po motorkářskou dospělost v podobě neomezených papírů. Pro ty je tady RS 660, případně i mocná RSV4.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist