husqvarna_svartpilen_801_2




35 tipů na vánoční dárky

Do Štědrého dne zbývá víc než dva týdny, což pro někoho může znamenat pořád ještě haldu času, zatímco jiný už má všechny dárky zabalené a poschovávané po skříních. Podle nás je to tak akorát, aby se všechno stihlo ještě v klidu nakoupit, případně objednat přes internet bez nervů z toho, že pošták nepřinese balík včas. Takže jestli vám chybí ještě nějaké dárečky, tady je něco pro inspiraci.

4SR

Naším prvním tipem jsou mikiny 4SR z nové kolekce 2015 - 2016. Proč právě mikiny? V chladném počasí vás určitě zahřejou a vybírat můžete z několika designů a stylů, v nabídce najdete mikiny pánské i dámské. Objednávku můžete zkombinovat s tričky 4SR nebo kšiltovkami, které najdete také v e-shopu. Pokud objednáte v pracovní den do 13 h, balíček bude u vás již druhý den! Cena poštovného je 99Kč, při nákupu nad 2 000Kč je potom zdarma. Ke každé objednávce dostanete přívěsek ke klíčům jako dárek. Nevhodné vánoční dárky můžete vyměnit až do 31.1.2016

ASP Group

Když už ani silné rukavice, dvě bundy a troje teplé ponožky nestačí, můžete jít do elektricky vyhřívaného příslušenství americké firmy Symtec Inc., které udrží vaše ruce, tělo a nohy v teple. Vyhřívané rukojeti, vyhřívaná sedadla, vesty, vložky do bot a další vyhřívané doplňky objednávejte v e-shopu nebo u prodejců ASP Group.

A Spirit

Obchod s motorkářskými doplňky YShop.cz má tak širokou nabídku, že není snadné vybrat to pravé.  Když si ale nejste jistí, můžete využít některý z dárkových poukazů, které začínají již od 500 Kč. Ten můžete objednat na prodejně YShop v pražském centru Vrbovka nebo pohodlně přes internetový obchod se zasláním poukazu na vaši adresu. Platnost poukazu je 12 měsíců od data jeho zakoupení. Zajímavou předvánoční akcí, která platí až do 23.12. je sleva 50% na druhou zakoupenou věc. Docela zajímavý dárek je pak třeba budík s logem Vespa za 459 Kč,  zadní kryt na mobil Dainese za 530 Kč nebo značkový hrnek.

Automotoevropa

Poměrně nový motobazar ve Vestci u Prahy nabízí kromě ojetých a nových motorek také doplňky renomovaných výrobců jako jsou Storehouse, W&W-World-Wide-Cycles nebo Custom Chrome. Jestli sháníte pod stromeček něco v tomhle stylu, koukněte na jejich web. Objednávání zatím funguje prostřednictvím e-mailu obchod@automotoevropa.cz nebo na telefonech 601 601 998 a 601 601 994.

ACI

Firmu ACI možná budete znát spíš jako dodavatele náhradních dílů na auta a motorky,  ale i v jejím sortomentu se dá najít řada vánočních dárků pro motorkáře. Když už to nebude zrovna přilba značky Cassida, které k nám ACI dováží, můžete udělat radost praktickou podsedlovou sadou nářadí nebo pěknými nástěnnými hodinami anglické značky Oxford.

Motokufry-AM

V tomhle krámu koupíte vše pro pohodlné cestování - kufry, tankvaky, brašny, plexi, obaly na GPS a další turistické doplňky. Šikovným dárkem by mohla být třeba taška na nohu Qbag (390 Kč). Přiléhá těsně k noze, je ideální pro malé předměty, jako peněženku, mobil nebo MP3 přehrávač. Nebo se hodí také malá brašna na sedlo (590 Kč). Na přepravu většího nákladu pak poslouží nepromokavý 50litrový moto válec Polo (349 Kč)s vodotěsným zapínáním.

Bikers Crown

Firma Bikers Crown vám letos může pomoci s výběrem dárku. Na svém webu připravila on-line průvodce vánočními nákupy. Přímo s vánoční tématikou jsou tu například stylové formičky na cukroví. Samozřejmostí je možnost výměny nevhodně zvoleného vánočního dárku až do 31.1. 2016, ale pokud nemáte jistotu, můžete také sáhnout po dárkovém poukazu s platností 12 měsíců od zakoupení, který se dá uplatnit na všech 10 kamenných prodejnách po celé republice.

Geneze

Firma Geneze prodává nejen přilby Schuberth, oblečení Rukka a další špičkovou výbavu pro cestovatele, ale také zajímavé motorkářské a motocestovatelské knihy a filmy. Právě v téhle kategorii jejího e-shopu by se mohl ukrývat zajímavý dárek pro dlouhé zimní večery. Nebo můžete zkusit vybrat třeba funkční termoprádlo Geneze Nanobodix, vyrobené ze 100% polypropylenu, obsahující dokonce nanočástice stříbra.

Global Moto

Importér značek Spark, Cyber, Premier, Bell, Sena, Berik, Arlen Ness nabízí slevu 20 % na zboží všech zmíněných značek, a zaručuje včasnou expedici všech objednávek, poslaných přes e-shop do 22.12.2015. Jestli si ale netroufnete na přilbu Bell Custom 500, bundu Spark GT Turismo nebo jinou část motorkářské výbavy, proč nepřispět ke sváteční atmosféře třeba sadou stylových vánočních ozdob nebo oboustrannou čepicí Ducati.

 

Harley-Davidson

Snad žádný jiný výrobce motorek nemá tak širokou nabídku příslušenství pro volný čas jako Harley-Davidson. V katalogu věcí s logem H-D, najdete všechno na co si vzpomenete, a tak vybíráme pár námětů se sváteční nebo zimní tématikou. Hned tucet známých můžete potěšit, když si objednáte sadu vánočních pohlednic s motivem Santy Klause a samozřejmě motocyklů Harley-Davidson. Jestli víte o někom, kdo si vždycky přál těžítko (nebo spíš sněžítko?), tak máte také vyhráno. A pro ty, kdo dávají přednost praktickým dárkům, mají u H-D pěknou trojkombinaci kulicha, rukavic a šály. Vybraný doplněk potom objednáte u dealera H-D.

HJC

Zastoupení přileb značky HJC pro českou republiku má brněnská firma Bonmoto, u které pořídíte kromě kompletního sortimentu přileb, také například přídavné blikátko na helmu. To je napájené z vlastní větrné minielektrárny, takže nepotřebuje nabíjet ani měnit baterky. Hodí se na modely HJC CS-14, RPHA 10 PLUS, FG-17, CL-14, FG-14, CL-Y, CS-12, AC-10 + další přilby bez horní středové ventilace, a bliká od rychlosti 40 km/h výš. Pěkným dárkem pro ty, kdo si na motorce lecos umí opravit sami, jsou pracovní rukavice známé značky Mechanix. Jejich jemný materiál chrání ruce před znečistěním či poraněním, ale zároveň zachovává potřebný cit v prstech. Tyto rukavice používají mechanici na celém světě při závodech automobilů či motocyklů včetně amerických NASCAR.

Honda

V kolekci stylového oblečení pro volný čas mohou vybírat také fanoušci značky Honda - a nebo ti, kdo jim chtějí na Vánoce udělat radost. Trička, mikiny nebo bundy najdete v elektronickém katalogu na webu dovozce, objednávky se pak provádí prostřednictvím dealerů Honda.

Husqvarna

Žhavou novinkou od Husqvarny je limitovaná série oblečení s logem jejího hlavního partnera, jinak také výrobce energetických nápojů. Kolekce Rockstar Flash zahrnuje fleecové mikiny, trička a kšiltovky v designu Factory Racing, a už by měla být k mání u všech správných dealerů Husqvarna. K zahození nebude také multifunkční nůž, který má všechno potřebné včetně nůžek, šroubováku (plochý, křížový, torx), malých kleští a samozřejmě i stejně důležité nářadí potřebné k tomu, abyste v lese neumřeli hlady a žízní – nůž, otvírák na konzervy a otvíráky na víno i pivo. Pro ty kdo kdo milují retro, custom a oldschool styl je tu stylová flanelka. Pohodlná, vyrobená z měkkého flanelu, s knoflíky s dřevěným designem a retro logem na rameni.

Od značky KTM si můžete již nyní stáhnout poukaz na nejnovější díly PowerParts a oblečení PowerWear.

iXS

V e-shopu firmy iXS Sport, která k nám dováží motorkářskou módu ze Švýcarska, najdete hodně pěkného oblečení na motorku. Jestli si ale obáváte, že netrefíte velikost nebo barvu, kupte raději dárkový poukaz a výběr nechte na obdarovaném. Poukazy mají hodnotu 1 000 - 10 000 Kč, a protože i tenhle druh dárku může mít svou úroveň, dostanete poukázku s osobním jmenováním. Hodit se můžete třeba impregnační sprej na textil nebo kůži. Případně stylová kšiltovka Casper.

MCF

Stejně tak i slušovická firma MCF, která je dovozcem několika špičkových značek jako TCX, Scorpion, Richa nebo Astone, sází na jistotu v podobě dárkového poukazu na odběr zboží v hodnotě 1000 nebo 500 Kč. Pokud si obdarovaný vybere dražší zboží, může samozřejmě rozdíl doplatit. Poukaz, který lze objednat na webu platí i na služby motoservisu! Za nás bychom si pod stromeček vybrali třeba stylové boty na motorku nebo skútr TCX X-GROOVE, dětská stínítka do auta Ducati nebo termo triko SIXS.

Megamoto

Víte, kde se dají levně sehnat pneumatiky na motorku? Na webu megalevnepneu.cz najedete široký sortiment nejen letních, ale také zimních pneumatik. Šikovný dárek tu pořídíte i když nechcete tolik investovat, nebo by se sada gum prostě pod stromeček nevešla. Jednou z možností je například opravná sada na moto, která v případě defektu na cestách zachrání každého motorkáře.

Motofanda

Veškeré oblečení, zakoupené v e-shopu Motofanda.cz jako vánoční dárek, můžete v případě nutnosti vyměnit až do 15.1.2016. Můžete vybrat buď poukaz v hodnotách 500 Kč, 1 000 Kč a 5 000 Kč nebo třeba různé doplňky a příslušenství na chopper a cruiser. Opěrky, padací rámy, rámečky SPZ.

Motoperformance

Fanoušky Valentina Rossiho nebo dalších závodníků světového šampionátu MotoGP potěší dárek z oficiální kolekce značek VR46, Top Racer a dalšího sortimentu firmy Motoperformance. Najdete tu pro každého něco trička, mikiny, čepice - ale  i třeba dětské jízdní kolo nebo dámské kalhotky.

Motopoint

Firma Motopoint připravila pro své zákazníky rovnou vánoční balíček, který obsahuje čistící prostředek Bike Wash 946 ml, čistič kontaktů Contact Cleaner 400 ml, víceúčelové mazivo 6v1 175 ml, víceúčelový čistič Brake&Contact Cleaner 400 ml. Takový dárek se bude hodit pro každého motorkáře.

Motořetězy

U prodejce řetězových sad za nejlepší ceny si můžete vybrat dárek sami pro sebe a napsat o něj a) Ježíškovi; b) někomu, od koho jej chcete dostat (nehodící se škrtněte).  Stačí do objednávky vyplnit jeho adresu, a firma Motořetězy.cz se postará o všechno ostatní. Podívejte se na tipy na vánoční dárky, které se budou hodit. Třeba vodotěsná zásuvka 12V s držákem, kukla pod přilbu nebo polepy ráfků.

Motorkáři.cz

Vhodné vánoční dárky pro motorkáře a motorkářky nabízíme také v našem e-shopu. Vybírat můžete z různých motivů bavlněných triček s potiskem ve vašem stylu. Můžete vybrat trička s motivem endura, sportu, čopra, naháče, skútru nebo krosu. Ze třech variant dámských triček mohou vybírat také motorkářky nebo spolujezdkyně.

Moto S+P

Z nabídky berounské firmy Moto S+P můžete vybírat jednak zavazadla značky GIVI, které dováží do ČR, ale i další doplňky určené na konkrétní model vaší motorky nebo skútru jako jsou například plexi štítky nebo univerzální motopotřeby. Jednou z možností je třeba rozšířitelný batoh nejvyšší řady Xstream o objemu 30 litrů se dvěma oddíly; předním na oblečení a zadním na notebook s úhlopříčkou do 15". Nechybí síťka pro nesení přilby ani reflexní žlutozelená pláštěnka. Potěšit by mohlo i něco z nové 3D řady textilních zavazadel, nebo pár vodotěsných boční brašen.

Mototrade

Vděčným dárkem k Vánocům je vždycky kalendář na příští rok. Ten od firmy Mototrade je nástěnný, a k tomu plný krásných motocyklů a žen. Má formát 390 x 300 mm, 12 stran + titulku. Kdo chce něco víc praktického do domácnosti, mohl by mít radost z rohožky z kokosového veluru s nápisem Bikers Welcome! A pro ty nerozhodné je tu osvědčený dárkový poukaz.

Nokamoto

Ježíškové nejen z Hradce Králové a okolí nakupují dárky u firmy Nokamoto. Ta má v nabídce kromě přileb Shark také oblečení Segura a Bering, a právě od Segury nás zaujala pěkná trička v retro stylu.

Okruhové ježdění

Poukaz na jízdy na okruhu pro sezonu 2016 můžete vybírat od zavedených agentur jako jsou Fiala Motor-Sports, Wildmotors, Dafit Motoracing nebo Okruháři. Vybírat můžete z několika typů poukazů a to jak do Mostu, Brna, ale i na Slovakiaring nebo Rijeku. Nákupem okruhového ježdění na příští sezónu uděláte nejen radost pod stromečkem, ale můžete také výrazně ušetřit.

Partsdepot

Na e-shopu jednoho z největších prodejců náhradních dílů partsdepot.cz mají mimo díly i dost zajímavých doplňků a tipů na dárek. My jsme zabrousili ke značce Ducati, kde se nám moc líbí  sada šesti šálků na espreso, které jsou odolné proti rozbití a poškrábání a je možné je mýt v myčce. K italskému stylu se hodí také pánská nebo dámská šála.

Paolo

Paolo nabízí široký sortiment motovýbavy - stačí se podívat jenom na seznam značek, které dováží a prodává. Namátkou Airoh, Kappa, Ufo nebo Ixon - tady si musí vybrat opravdu každý, ať už hledá věci na supersport, krosku, chopper nebo cesťáka. Aktuálně můžete využít slevy 22% k výročí založení firmy Paolo. Vybrat můžete třeba špičkové přilby Airoh Aviator nebo Terminator. Případně bundu Infine Jupiter.

PSí Hubík

Tlumačovský výrobce motooblečení na míru doporučuje všem Ježíškům kouknout na web do sekce Volný čas. Tam najdou klučičí i holčičí trika a mikiny, čepice i šály, batohy - zkrátka skoro všechno, co se hodí jako dárek pod stromeček.

Rockbaby

Největší radost z dárků mají vždycky nejmenší lidičky, a právě na oblečení pro ně se specializuje firma Rockbaby. Jestli máte v rodině malého bikera nebo rockera, vyberte mu nějaký slušivý kousek na www.rockbaby.cz. A pokud si nejste jisti velikostí, dárkovým poukazem nic nezkazíte.

RST

Pod anglickou značkou RST se skrývá nejen kolekce kvalitního a dostupného oblečení přímo na motorku, ale také spousta civilních věcí, vhodných jako vánoční dárek. Na webu najdete například nepromokavý batoh z odolného nylonu, který se hodí nejen na vožení věcí na motorce. Zrovna tak i deštník RST RACE DEPT najde uplatnění v každodenním životě, a stejně dobře se bude vyjímat i v rukou pěkné slečny na startovním roštu. Dobrým tipem by mohlo být také funkční spodní prádlo RST Tech-X Multisport, které perfektně reguluje tělesnou teplotu v horkém počasí a je skvělým základem i v chladnu.

Sumoto

Z široké nabídky doplňků a zavazadel pro cestovatele od firmy Sumoto vybíráme univerzální brašnu na zadní sedlo Rearbag o objemu 24-36 litrů, která je vybavená čtyřmi popruhy a vnitřní voděodolnou taškou. Vzhledem ke způsobu uchycení není třeba nic montovat na motorku, takže brašna je ideální pro sváteční cestovatele a sportovní jezdce.

Naopak na plně naložené motorce už kolikrát nezbývá kousek místa na nářadí. Tenhle problém vyřeší kulatý obal SW-Motech, který se připevňuje do nevyužitého prostoru na vnitřní straně držáku bočních kufrů. Dálkové cestovatele by mohly potěšit i dvě homologované mlhovky HAWK LED 10W/12V s hliníkovým tělem, kompletní kabeláží a vypínačem. 

Nově si můžete od firmy Sumoto Brno objednat také retro bagy Legend Gear.

Triumph

Fanouška britských motorek určitě nezklamete nějakou drobností s logem jeho oblíbené značky. Může to být například cestovní balíček, obsahující LED baterku a multifunkční nůž, ručník Triumph včetně cestovního obalu, nebo nestárnoucí klasika v podobě hrnku. Další značkové předměty včetně volnočasového oblečení najdete na webu.

Wemoto

Jestli znáte firmu Wemoto, možná se divíte proč vás posíláme pro dárky do internetové mototechny. Je pravda, že převážnou část jejího sortimentu tvoří originální a replikové náhradní díly, což nezní zrovna jako ideální tip na nákup. Ale co třeba nějakou šikovnou sadu přípravků na zazimování motorky, balíček motokosmetiky, nebo ochrannou plachtu? Mrkněte do e-shopu, viděli jsme tam i nějaké zajímavá DVD.

Yacomi

U firmy Yacomi z pražského Braníka seženete snad všechno do posledního šroubku. Jestli chcete obdarovat nějakého milovníka off-roadového ježdění, zkuste sadu výplně kola TUbliss, která spojuje výhody duše a bezdušového provedení jako třeba známější systém Mousse. Tlak vzduchu v plášti je možné regulovat stejně jako je tomu při použití duše, ale při proražení pláště nehrozí zutí z ráfku a je možné bez problému dojet závod nebo vyjížďku. Celoroční jezdce by zas mohly potěšit zateplené a nepromokavé návleky na ruce, a pro leštiče tu mají magický Nevr-Dull na chromové povrchy.

Yamaha

Letos slaví 60. výročí a tak se v kolekci Yamaha Lifestyle objevuje spousta věciček se žluto-černým motivem Speedblock. Mezi nimi je i třeba dřevěné odrážedlo - ideální dárek pro ty nejmenší. Když začnou sbírat první zkušenosti v jedné stopě a učit se držet rovnováhu, tak ať přitom stylově vypadají. Těm co už mají svoje úplné začátky dávno za sebou by se mohla hodit značková taška na přilbu v typické modré barvě s logem tří ladiček, a jako dárek pro celou rodinu poslouží balíček karet s produkty Yamaha.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)




TOPlist