globalmoto_kveten




Jak koupit boty?

Tak jako všechna motocyklová výstoj, tak i motocyklové boty musí splňovat určité pořadavky. Ať už jde o pohodlí nebo bezpečnost. Správný motorkář by určitě neměl jezdit v různých pantoflích, teniskách, sandálích apod. Proto se vyplatí i do bot investovat nějaký ten peníz a koupit si boty odolné a pohodlné.

Boty můžeme rozdělit do tří hlavních kategorií:


Boty pro silniční a cestovní motocykly, boty pro motokros a enduro. Boty na choppery a cruisery. Všechny tyto typy motocyklových bot jsou minimálně nad kotníky vysoké.

Boty pro silniční motocykly:


Silniční boty sahají asi do půly lýtek, mají zesílení na kotnících a na nártu, aby se rychle neošoupaly od řadící páky. Některé typy silničních bot jsou opatřeny po stranách sleidery, které oceníte zejména při sportovnější jízdě, kdy je bota hned první na ráně při případném styku s asfaltem. Zapínání je na zip krytý chlopní se suchým zipem.

Boty pro motokros a enduro:


Tak zde si snad ani nedokážu jízdu bez motocyklových bot představit. Tento typ bot je nejbytelnější a nejvyšší. Boty pro enduro jsou opatřeny ocelovou špičku, kvůli lepší odolnosti. Kotník je chráněn vnitřním protektorem. Boty jsou opatřeny přeskami.

Boty na choppery a cruisery:


Boty na choppera či cruisera jsou více méně zaležitostí stylu, jsou ale také vysoké, celokožené, většinou opatřené nějakými doplňkami.

Ošetřování:


Jestliže, jste si již boty koupili nezapomenňte se o ně pravidelně starat a pečovat o ně. Pravidelně je myjte a ošetřujte, nejlepé mastí určenou speciálně na ochranu bot. Kůži naipregnujte, aby byla částečně odolná proti vodě a zároveň, aby vám v létě nepopraskala.

Závěrem:


Na závěr jedna rada, kupujte boty, které jsou opatřeny

klimatickou membránou

. Ta vám zaručuje odvod vlhka z povrchu nohy. Budete se tak cítit ve svých botách lépe a vydržíte v nich i celý den.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist