husqvarna_svartpilen_801_2




Chystá Kymco elektrický superbike?

Možná. Na globálním webu tchajwanské značky a jejím youtubovém kanálu se totiž objevilo jedno hodně zajímavé video.

What´s speed? Co je rychlost? První otázka minutového teaseru, který byl natáčen ve francouzském Magny-Cours při závodě WSBK. Poněkud nečekaná volba u výrobce, jenž se doposud profiloval jako producent skútrů a čtyřkolek. Jo a malých motocyklů, abychom nezapomněli. Každopádně Kymco a WSBK?!

Otázky nejsou kladeny jen tak do vzduchu, nýbrž na ně odpovídají diváci, kteří přijeli na závody. Co je rychlost? Potěšení, emoce, adrenalin. Co je energie? To, co vám pomáhá jet rychleji, síla, která pohání motor. Jaký je motocykl budoucnosti? Bezpečnější, výkonnější, se spoustou elektronických technologií, rychlý. A jaký je jeho zvuk? Musí to ječet! Video končí oznámením, že všechno důležité se dozvíme v úterý 6. listopadu na milánském veletrhu EICMA, kterého se budeme účastnit. A logem SuperNEX.

Ne. Ať to bude cokoli, jisté je, že to nebude skútr. A jestli, tak pořádně ulítlý. Něco ve stylu AK 550, akorát na elektriku. Ta je bez diskusí. Jinak by se ve videu neřešila energie a zvuk. Mimochodem nás těší, že se otázce ušního vjemu dává taková důležitost, sice se v dnešní době tlačí ve všech oblastech na snížení hlučnosti, jenže motorka bez randálu prostě není motorka. A kdyby neměl být na elektriku, tak by se projekt určitě nejmenoval SuperNEX – jeden „nex“ už Kymco představilo na Intermotu, Ionex, což je systém výměnných baterek do elektrických skútrů.

VIDEO: Kymco SuperNEX

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Elektrický superbike, elektrický sportovní naháč? Může to být cokoli. Každopádně se ve videu neřešila žádná ekologie, dojezd, praktičnost, prostě nic, co by „smrdělo“ dalším společensky přijatelným prostředkem osobního transportu z místa A do místa B. Jen taková ta čistá esence motorkaření. Jsme docela napnutí, a jelikož jde o Kymco, čili především skútrovou značku, tak dvojnásob.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
maestro přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Kytí přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist