globalmoto_kveten




BRD RedShift SM - elektrický motard

Čtvrtlitrová endura a motardy jsou velmi žádaným zbožím. Jak se u tohoto segmentu klientů uchytne elektrické supermoto BRD RedShift SM?

Už jsme tu měli velký elektrický showbike LITO Green Motion Sora, poté koncept elektrického chopperu Orphiro a nyní je tu supermoto. Elektřina začíná pronikat už do dalšího odvětví motocyklů. Jak daleko to povede?

Hned na začátku propagačních materiálů k BRM RedShift SM je upozornění, že elektrický motard poskytuje téměř stejný výkon, jako etalon třídy - Honda CRF250R (výkon 43,5 k). RedShift SM je poháněn kapalinou chlazeným elektromotorem o výkonu 40 koní, který je dopován sadou lithium-ion baterií. Síla agregátu je na zadní kolo přenášena přes bezstupňovou samočinnou převodovku CVT a řetěz.
Hmotnost motardu RedShift SM je 113,5 kg a očesané enduro MX bude mít jen 109 kg. Dobrá hmotnost a tím i ovladatelnost motocyklu je ale negativně znát na dojezdu - menší počet li-ion baterií dává motorce akční rádius dojezdu jen kolem 50 km.
Zatím pouze malosériová výroba, především založená na přímých objednávkách, je znát i na ceně, která je stanovena na 15 000 dolarů (cca 255 000 Kč) za model RedShift SM.

Společnost BRD ze San Franciska má kromě supermota už hotové podklady k výrobě motokrosového endura RedShift MX.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist