yamaha_demo_tour




Vladimír Přibyl na tandemu s Vláďou: Prodej motorek je jako barometr ekonomiky

Hostem pátečního seriálu Na tandemu s Vláďou je Vladimír Přibyl, který dlouhá léta stál v čele SDA sekce Motocykly. V rozhovoru přiblíží, co organizace Svaz dovozců automobilů, přesněji řečeno jeho motocyklová sekce řeší nebo co se jí pro motorkáře podařilo prosadit. Řeč dojde také na vývoj motocyklového trhu, ale i na trendy ve světě jedné stopy.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co je to Svaz dovozců automobilů, konkrétně jeho motocyklová sekce
  • O činnosti SDA
  • Jak se vyvíjel motocyklový trh v České republice od devadesátých let po současnost
  • O kategoriích, které lidé chtěli
  • Jak důležitá je bezpečnost a kvalitní výstroj motorkářů, zejména helem
  • O značkách Yamaha a Aprilia
  • O elektromobilitě a budoucnosti motorek

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Pan Vladimír Přibyl se motorkám věnuje dlouhá léta, kdy stál v čele organizace SDA, ale také šéfoval firmám, které dovážely motocykly značky Yamaha a Aprilia do České republiky. Pokud vás zajímá, co motocyklová sekce organizace Svaz dovozců automobilů řeší, co se ji podařilo vyjednat a realizovat, poslechněte si tradiční páteční rozhovor, který se zaměřuje na lidi z motocyklové branže. V rozhovoru dojde řeč na vývoj motocyklového trhu od devadesátých let a na oblíbenost mašin napříč kategoriemi. Jeden čas frčely choppery, potom supersporty, které z trůnu sesadily café racery, scramblery a nesmírně populární cestovní endura. Jelikož firmy pana Přibyla zastupovaly na našem trhu značky Yamaha a Aprilia, přiblíží, o jaké modely byl enormní zájem, jaké naopak zaostaly za očekáváním nebo jaké měl rád a na jakých jezdil.

Poslechněte si rozhovor, ve kterém dojde řeč na spoustu témat včetně kategorie řidičáků, bezpečnosti motorkářů na silnicích, ale i na značku Jawa nebo protěžovanou elektromobilitu ve světě jedné stopy, jejíž příznivcem pan Přibyl rozhodně není. Říká se, že statistika nuda je, má však cenné údaje, ale jak známo, někdy to bez ní nejde. Proto se rozhovor věnuje registraci motocyklů v České republice, průměrnému stáří strojů a složitosti zjistit, které kolik registrovaných motocyklů skutečně jezdí a které platí jen za “mrtvé duše“. Velké téma je výstroj a bezpečnost motorkářů, která je dost často opomíjená a určitě by se jí měla věnovat větší osvěta. Jde hlavně o kvalitní helmy, chrániče a moderní airbagové systémy, které mají velký smysl. Poslechněte si další díl seriálu Na tandemu s Vláďou a schválně, jestli se s názory budete ztotožňovat nebo zásadně rozcházet.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma
  • A Spirit

    Provozovatel internetového a kamenného obchodu Yshop.cz. Příslušenství: Arai, Dainese, AGV, Pirelli, Metzeler, Held, Highway Hawk, Rizoma, Alpinestars, R&G racing, Pinlock, Cardo. Provádíme servis přileb Arai i AGV. Skladem držíme pneumatiky Pirelli a Metzeler. Servisní středisko Dainese D-air....




TOPlist