globalmoto_duben_nolan




Redakční podcast - Motorkaření v zimě

I když je zrovna sucho a třeba i svítí sluníčko, teploty se nebezpečně blíží nule. A i kdyby byl člověk dost odvážný, aby se napakoval několika vrstvami motorkářského oblečení a vyjel, mnozí by nejradši šli zkušebně olíznout silnici, zda není po posledním nájezdu silničářů na jejich vzácný, ke korozi-náchylný stroj až příliš slaná. Jenže ne všichni jsou princezny, a ne všechny oře jsou naleštěné voňavky, co nesmí do soli. Někdo to má se zimním motorkařením úplně jinak.

S Filipem jsme si tentokrát povídali o motorkaření v zimě. Vzali jsme to od toho „pro tvrďáky“, kdy prostě sednete na motorku a vyrazíte na silnice počasí navzdory, až po to „domácí“. Protože když odhlédneme od ježdění, spousta motorkářských činností a rituálů jde absolvovat pěkně z tepla, aniž by se člověk vzdaloval od domácího krbu.

Filip nám prozradí, jak moc blbý nápad bylo absolvovat před lety legendární zimní sraz Elefantentreffen na pit-biku, ale i jaké kouzlo má jízda po zasněžené silnici. Popovídáme si o motorkářských dovolených ze zimy za teplem, ale i o kráse, kterou skýtá příležitost na vlastní servis. Přece zimy zbývá zatím dost, takže i když v půlce kontroly ventilových vůlí zjistíte, že už to neumíte dát dohromady, máte spoustu času na to přijít. No a když se necítíte na nic z toho, vždycky můžete třeba hrát na počítači nebo koukat na bazar… I to jsou do jisté míry moto-zenové zážitky.

Podcast si můžete v plné délce rovnou přehrát zde:

Vedle toho, že si náš podcast můžete pustit přímo tady v přehrávači, najdete ho taky na Spotify, Apple podcastech a platformě Soundcloud.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist