husqvarna_svartpilen_801_2




Ondřej Löbl na tandemu s Vláďou: Nikdy se neposuneš dál, když to nezkusíš

Ondřej Löbl se věnuje řemeslu, které nevystudoval, ale přivedla ho k němu náhoda a dá se říct, že také obrovské odhodlání a chuť se něco naučit. Jak sám říká, nikdy se neposuneš dál, když to nezkusíš a přesně to vystihuje úplně nejvíc. Jako skvělý čalouník dneska šije parádní sedla na všechny možný motorky a o jeho práci je velký zájem mezi staviteli i majiteli sériových mašin.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O čalounictví a výrobě originální sedel na motorky
  • Jak si Ondřej našel cestu k řemeslu, které nevystudoval
  • O nápadu a následné realizaci sedla pro originální stavby
  • Na jaké motorky dokáže Ondřej sedla vyrobit
  • O oblíbených motorkách a Triumphu, na kterém jezdí
  • O požadavcích, které zákazníci mají a snaží se jim vyhovit

Seriál rozhovorů na tandemu s Vláďou už navštívilo téměř dvě stě hostů a jedním z nich je šikovný čalouník Ondřej Löbl, kterého motorky pohltily už jako malého kluka a vždycky si přál jezdit motokros. Zatím se mu to nepodařilo a lítá na skoro sériovém Triumphu, ale i na sjezdovém kole, skrz které se na motokros pomalu připravuje. Nezbývá než mu držet palce! Ondřej provozuje čalounickou dílnu, ve které umí vyrobit sedlo na jakoukoliv motorku,a právě to je hlavním tématem pátečního seriálu. Jeho originální sedla montují stavitelé na stroje, které mají se sériovými kousky jen pramálo společného. Je bez debat, že obrovskou roli hraje jedinečný vzhled, nicméně ani funkční stránka nesmí pokulhávat, stejně jako dokonalé zpracování. Právě na tom si Ondřej potrpí a přiznává, že mu nějaký čas trvalo, než byl se svým dílem sám spokojen.

Zlomovým okamžikem byl telefonát od čalouníka, který se řemeslu věnuje přes třicet let a nejdřív ocenil jeho dílo a pak zjišťoval, jak to vlastně dokázal udělat. Pokud vás zajímá, jak probíhá výroba speciálního sedla na motorku, co to všechno obnáší a co se při výrobě musí dodržet, poslechněte si tento rozhovor. Kromě toho se dozvíte o materiálech, technologiích nebo improvizaci, bez které to leckdy nejde. Ondřej se rozpovídá o sedlech sériových mašin, které v některých případech nestojí za nic a je mu z toho dost smutno, tím spíš, když jde o exkluzivní motorky za velké peníze. A jak je to s gelovými sedly a jak vypadá jejich výroba? Také na toto téma dojde řeč. Asi vás teď nepřekvapí, že Ondřej má na svém skoro sériovém Triumphu Scrambler vlastní sedlo, které si sám vyrobil a zaujmulo nejednoho majitel stejného stroje.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist