husqvarna_svartpilen_801_2




Mistr světa Ervín Krajčovič na tandemu s Vláďou: K Rossimu na ranch bych se chtěl podívat hrozně moc

Letošní rok byl bohatý na úspěchy českých jezdců ve světových šampionátech a můžeme na to být pyšni. Titul Mistra světa nejdřív vybojoval silničář Karel Hanika a chvíli po něm flattrackový jezdec Ervín Krajčovič. Jeden po druhém přijali pozvání do seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou a o cestě za vysněným titulem světového šampióna se s námi podělili.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaká byla cesta za titulem Mistra světa ve flattracku
  • O sezoně a jednotlivých podnicích světového šampionátu
  • Jak se závodí doma a jak ve světě
  • O závodech MS doma při v Pardubicích
  • Jaké jsou to nervy nastoupit do rozhodující rozjížďky
  • O konkurenci, různých tratích a nelítostných soubojích

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Ervín Krajčovič začal závodit na flattrackové motorce docela nedávno a je vtipné, že závodní motorku si koupil od kolegy z naší redakce Martina Hakla. Brzy zjistil, že potřebuje ostré nářadí a nastoupit do prestižní kategorie FT1. Dlouho na sebe nenechal čekat vstup do Mistrovství světa, kde se brzy rozkoukal a začal dojíždět na bedně. Letos se mu s parťákem Ondrou Svědíkem podařilo skvěle vstoupit do sezony a pořádně zatápět světové konkurenci. To se dařilo až do konce, kdy v posledním závodě ve Francii získal titul Mistra světa Flattracku pro rok 2023.

Trojnásobný domácí šampión Ervín v rozhovoru vypráví, jaké je to závodit v nadupané světové konkurenci, kdy nikdo nikomu nedaruje ani centimetr tratě a je to dost často boj loket na loket. Tak tomu bylo i v poslední rozhodující rozjížďce, kde došlo k dost kuriózní situaci. Jaké? To vám neprozradím, to se dozvíte v dalším díle seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou, kde Ervín vypráví o letošní sezoně, o domácí rundě v Pardubicích nebo o jezdcích z celého světa i vztahu s dalším rychlým Čechem ve světovém šampionátě, Ondrou Svědíkem. V rozhovoru přiblíží, jaké to bylo na závodech v Americe, kde měl možnost startovat a vyzkoušet si tak jinou trať, jiná pravidla a rozdat si to tam s místními borci.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jan Hrubeš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist