globalmoto_duben_nolan




Marian Chytka na tandemu s Vláďou: Dakar je pro mě nejvíc a srdcová záležitost

Fotograf Marian Chytka je dalším hostem seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou a vypráví o focení motosportu. Jelikož je spojován hlavně s Dakarem, přiblíží, co focení nejtěžší rally pod sluncem obnáší a co všechno v Jižní Americe a Saudské Arábii zažil. Není to ale jenom Dakar, co rád fotí a vlastně se dá říct, že má zkušenosti se všemi prestižními kategoriemi, včetně MotoGP.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak vyrazil s foťákem poprvé na Dakar
  • O focení motosportu
  • Jaký má tým a pro koho fotí
  • O focení špičkových závodníků, včetně Valentina Rossiho nebo Kena Blocka
  • Jak to chodí na Dakaru a co focení rally obnáší
  • O technice, kterou používá a jak se vyvíjí

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Marian Chytka fotil Dakar v Jižní Americe i Saudské Arábii a v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou přiblíží, jak to během nejtěžší dálkové rally na světě chodí. Během čtrnácti dní je to pořádná makačka a zabrat dostane jednak on samotný, ale také jeho technika. Poslechněte si, co všechno na Dakar veze a bez jaké techniky by se tam neobešel. Jelikož zažil Jižní Ameriku i Saudskou Arábii, dokáže porovnat atmosféru, zájem místních obyvatel, ale také profil trati. Jak sám říká, důležité je se umět orientovat, najít si dobré místo pro focení a zároveň dávat bacha, aby neskončil někomu pod koly. I takovou zkušenost má a dneska se tomu už může smát, i když v daný okamžik to moc vtipné nebylo.

Marian v rozhovoru vypráví, jaké osobnosti motosportu fotil a jaké bylo focení s Valentinem Rossim, Lewisem Hemiltonem nebo Kenem Blockem. Mezi rally závodníky má spoustu kamarádů a dá se říct, že na Dakaru je to jedna velká rodina. Poslechněte si rozhovor, který přiblíží život fotografa během čtrnáctidenní rally, během které toho moc nenaspí a s celým svým týmem maká od rána do večera.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist