husqvarna_svartpilen_801_2




Karel Táborský na tandemu s Vláďou: Nesmíš nikdy říct, ještě jedno poslední kolo

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je šéfredaktor časopisu Motohouse Karel Táborský a v rozhovoru přiblíží, co všechno obnáší vydávat časák o motorkách a co na své práci miluje. Jestli vás zajímá, na jakých mašinách začínal nebo na jakých skvostech se díky své profesi svezl, poslechněte si tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce a o motorkách, které měl v garáži
  • Jak se stal šéfredaktorem časopisu Motohouse a co tomu předcházelo
  • O práci motocyklového novináře
  • Co obnáší testování motorek doma i v zahraničí
  • O vývoji motorek a technologiích, které se v jedné stopě objevují
  • Jaké motorky má rád a na jakých skvostech se svezl
  • O motosportu

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Karel Táborský začal jezdit na motorkách už jako malý kluk a po upraveném pionýru usedl na ostřejšího Simsona, ze kterého se docela rychle dostal za řídítka japonských motorek. V tu chvíli věděl, že ho berou hlavně rychlé mašiny a jeho krevní skupinou jsou nabroušené supersporty, kterých si pár zaparkoval v garáži. Jak to tak bývá, náhoda sehrála velkou roli v tom, že se stal šéfredaktorem časopisu Motohouse a jeho koníček se stal také jeho prací.

Karel v rozhovoru přiblíží, co znamená vydávat časopis, jaký tým lidí k tomu potřebuje a co má na své práci rád. Pokud vás zajímá, na jakých motorkách jezdí nejradši, jestli se mu pod ruce dostanou i vyloženě špatné kousky nebo jak probíhá testování novinek doma i v zahraničí, poslechněte si tento rozhovor. Karel v něm prozradí, jaké klenoty si díky své profesi mohl vyzkoušet a na které rád vzpomíná. Řeč dojde také na vývoj motorek a nástup nových technologií, které donedávna byly výsadou závodních speciálů, ale i setkání s lidmi, kteří za vývojem stojí. Právě setkání s lidmi Karla baví, a proto je rád, že sezonu vždycky odstartuje výstava, během které potká spoustu motocyklových nadšenců, jako je on sám.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jan Hrubeš - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 45 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kejs přispěl 45 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist