globalmoto_duben_nolan




Jakub Terešák na tandemu s Vláďou: V Lokti by bylo hezký posbírat nějaké body

Za malou chvíli vypukne v Mistrovství světa MXGP v Lokti nad Ohří, a to je ta nejlepší příležitost pozvat si našeho motokrosaře Jakuba Terešáka, který se postaví na startovní žebřík královské kategorie MXGP. Rád by posbíral nějaké světové body, i když ví, že to nebude jednoduché, protože trať v Lokti je hodně specifická a na Grand Prix do České republiky přijede hodně kvalitních soupeřů.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O závodění na domácí GP v Lokti
  • Jak se na závody připravuje a jaké má cíle
  • O výsledcích v Mistrovství světa a vydařené GP v Lommelu na písku
  • Jak vypadá letošní sezona, kdy závodí hlavně doma a v Německu
  • O zimní přípravě v Americe
  • O motorkách a pérování, které používá
  • Jak se dostal k motokrosu a jak začal závodit jako malý kluk

 Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Jakub Terešák aktivně závodí od dětských let a motokrosu se věnuje na plné pecky. Bohaté zkušenosti má z českého mistráku, německého mistráku i z mistrovství světa, kde odjel víceméně kompletní sezonu v kategorii MX2. V Mistrovství světa se mu podařilo vybojovat desáté místo v belgickém Lommelu na písku a životního výsledku si cení, tím spíš, že se mu to podařilo na písku. Písek je dost těžký povrch a je to hodně jiná jízda než na tvrdém povrchu po všech stránkách. O to víc je zajímavé, že Kuba má písek rád, a proto v Belgii i Holandsku rád trénuje i závodí. Je fakt, že tam technika dostává dost zabrat a není se čemu divit, že musí motorky často měnit. Loni to bylo dokonce sedm mašin.

Jakub Terešák vypráví, jaké zranění mu zkomplikovalo motokrosový život a jak se s tím musel vyrovnat. Nyní je ale fit a daří se mu v českém i německém mistráku, kde závodí v různých týmech a na různých motorkách. Na dobré formě se určitě podepsala kvalitní dvouměsíční příprava v Americe, na kterou rád vzpomíná a určitě by se tam zase vrátil. Poslechněte si rozhovor s českým střelcem, který se bude rvát o světové body královské kategorie MXGP při domácí Grand Prix v Lokti.

Přečtěte si také:

Rozhovor si můžete poslechnout:

Soundcloud

Spotify

Apple podcast

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist