yamaha_demo_tour




Dušan Randýsek na tandemu s Vláďou: Africký Dakar stále považuji za ten nejtěžší

V Saudské Arábii startuje Dakar a v centru dění nemůže chybět host pátečního seriálu Na tandemu s Vláďou Dušan Randýsek. Dušan si vyzkoušel Dakar v Africe, Jižní Americe i Saudské Arábii a na motorce zažil také neskutečně náročnou Rally Transorientale. Poslechněte si rozhovor s borcem, který vypráví závodění, pádech, ale i o Dakaru v Africe nebo o tom, jak se tato těžká dálková rally s postupem času mění a kam směřuje.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se rozhodl vyrazit na Dakar
  • O motorce a týmu, se kterým se na první Dakar v Africe vydal
  • Jaký se závodí v Africe, Jižní Americe i Saudské Arábii
  • O pádech a o tom, jaké nečekané situace rally soutěže přináší
  • Proč se rozhodl závodit na Rally Transorientale
  • Jak se Dakar vyvíjí a kam směřuje

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Dušan Randýsek v rozhovoru vzpomíná, jak se rozhodl vyrazit závodit na Dakaru a hned úvodem říká, že africký Dakar stále považuje za ten nejtěžší. Jednu z nejtěžších rally na světě si vyzkoušel v Africe na motorce a s postupem času závodil také v bugyně nebo kamionu, ale i starém Land Roveru. Úplně na začátku se dal do kupy s dalšími nadšenci, se kterými postavili závodní tým a do rally závodění se zakousli jako vlčáci. Během své kariéry závodil jak na čtyřistapadesátce, tak na šestsetdevadesátce a v rozhovoru přiblíží, jaké rozdíly v technice vnímal a jak si je na Dakar připravoval. Dušan si rally vždycky užíval do poslední chvíle a pokaždé jel na Dakar hlavně závodit. Ani jemu se bohužel nevyhýbaly pády a přiznává, že každá rána bolela, nicméně nejhorší byl pád, který znamenal konec a odstoupení ze soutěže.

Jako klíč k úspěchu na rally soutěžích vždycky považoval maximální připravenost a schopnost improvizovat. To platí jak pro Dakar, tak pro Rally Transorientale vedoucí z Petrohradu do Pekingu, kterou odjel na oblíbené čtyřistapadesátkové Yamaze a se štěstím ho dovezla až do cíle. Jestli nevěříte, že se za řídítky soutěžní motorky dá usnout, poslechněte si tento rozhovor, který takovou situaci popisuje. Je bez diskuzem že každý Dakar je plný neuvěřitelných okamžiků a příběhů a jedním z nejsilnějších okamžikem byl pro Dušana telefonát uprostřed etapy, kdy se dozvěděl, že se mu právě narodil syn, kterému dneska říká dakarské dítě. Dušan v pátečním tandemu vypráví o Dakarech, které na motorce zažil, o pravidlech, která platila a o novinkách, které organizátor neustále přináší, aby soutěž byla víc o navigaci, zkušenostech než jenom o rychlosti. Před posledním ročníkem se hodně diskutovalo o elektronickém roadbooku, na který také přijde řeč. Ať je to, jak chce, Dušan říká, že vždycky žije Dakarem, který zrovna jede a v těchto dnech v Saudské Arábii zrovna sedá do kamionu, tak mu držme palce.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist