yamaha_demo_tour




Dušan Drdaj na tandemu s Vláďou: Přemýšlíš nad blbostma, do toho brečíš a mrzí tě to

Dušana Drdaj neusedl na červenou sedačku seriálu Na tandemu s Vláďou poprvé a při první návštěvě jsme se bavili o jeho srdeční disciplíně, kterou je motokros. Protože řídítka motokrosové mašiny na chvíli vyměnil za řídítka dakarového speciálu a vyrazil na Dakar, je jasné o čem bude další díl tradičního pátečního seriálu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O rozhodnutí závodit na rally motorce
  • Jak se připravoval na první Dakar
  • O rozdílu mezi motokrosovou a dakarovou mašinou
  • Jakou na Dakaru zvolil strategii a co dodržoval
  • O trati a terénu, který mu seděl nebo naopak nevyhovoval
  • Co ho na Dakaru bavilo a co mu chybět nebude

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Dušan Drdaj říká, že motokros je pro něj číslem jedna a zůstává jeho prioritou. Jelikož už od mala sledoval se svým otcem nejtěžší dálkovou rally na světě, bylo jasné, že nabídku vyzkoušet si Dakar jen tak neodmítne. V rozhovoru vypráví, jak se na rally připravoval a jakým způsobem probíhala adaptace na soutěžní rally motorku, která s motokrosovým strojem nemá moc společného. Všechno je totiž jinak a alfou omegou je navigace, kterou je potřeba dostat pod kůži. Dušan je jezdcem, který nezažil papírový roadbook a rovnou vystartoval do premiérového Dakaru s elektronickým.

Soutěž rozjel velice slušně a dodržoval předsevzetí, že udrží chladnou hlavu a pojede na osmdesát procent celých čtrnáct dní. Dušan říká, že jakmile začneš na Dakaru závodit, tak tě to někde vyplivne a rozbiješ si držku. Do páté etapy se všechno vyvíjelo dobře a zvykal si na motorku, navigaci i trať a začínal získávat pozice. Pak ale došlo na technický problém, kdy měl díru v nádrži a tím pádem mu došel benzín. To znamenalo konec, což pro něj bylo velkým zklamáním a celkem velký nával emocí. I tak měl šanci do soutěže znovu nastoupit a alespoň v rámci sbírání cenných zkušeností pokračovat. Moc si toho váží a je si moc dobře vědom, jak důležité zkušenosti jsou a jak důležité je dostávat pod kůži dakarovou motorku i navigaci. To se mu do dalšího ročníku určitě hodí, protože závěrem rozhovoru prozradil, že by rád na Dakaru opět závodil.

O čem se mluvilo:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist