globalmoto_duben_nolan




Stavby, přestavby a jiné úchylárny na Intermotu

Pokud máte rádi svět customů, přišli jste si v Kolíně na své. Celý jeden pavilon byl vyhrazen pro "Intermot Customized", což byla ve finále taková akce v akci, když se zde opět konalo i mistrovství světa přestavbářů. A měli jsme zde i své zástupce!

Customy, to dneska už dávno není jen Harley-Davidson od Tondy z garáže, který tam dal dlouhou přední vidlici. Svébytný svět, do něhož se ovšem pokoušejí dostat i velcí výrobci, protože dobře vědí, že tímhle směrem se dá jít parádně s podporou prodeje svých sériových výrobků. Krásně to bylo vidět právě v Kolíně, když jste v Hale 10, světě "Intermot Customized", našli oficiální stánky Harley-Davidson, Indian, Yamaha, Kawasaki či BMW, plné přestavěných motocyklů daných značek. Přitom samozřejmě v jiných halách měli tito výrobci své krásné velké nablýskané expozice se sériovkami.
Největším lákadlem již tradičně ovšem byl World AMD Championship, mistrovství světa v custom buildingu. Kategorií spousta, a jestliže jste u třetí motorky strávili deset minut obdivováním jednostranného předního zavěšení, u padesáté osmé už jste jen zívali, protože měla "jen" tři kola, doma dělaný motor a airbrush v šedesáti osmi vrstvách... Tady jste vážně mohli strávit celý den a těsně před odchodem se chytat za hlavu, že jste támhle vzadu propásli něco jedinečného. Porotcům rozhodně nezávidíme a nijak nás neuráží, že letošním absolutním vítězem zvolili motocykl nazvaný Insomnia s motorem Yamaha SR400 a netradičně řešeným - inu, skoro vším, ale hlavně odpružením.
Co zaujalo při pohledu na průvodní tabulky, že opravdu hodně přestaveb a zejména těch v kategorii Freestyle bylo ze zemí bývalého východního bloku. Insomnia třeba byla z Moskvy. Hodně nás potěšilo, že jsme mezi soutěžícími našli i dva motocykly od nás (možná jich bylo víc, ale v tom množství...), a sice známý J.A.P NLG Pavla Malaníka s bezmála třílitrovým dvouválcem vlastní výroby a hned vedle něj hodně zajímavou stavbu TnorF Tomáše Pitlíka s historickou "stopětasedmou" pohánějící přední kolo. A našli jsme i stroj s motorem z plochodrážní Jawy, pro změnu z Ruska... K těm nejzajímavějším strojům se na našem webu ještě vrátíme, teď nasajte atmosféru ponuře osvětlené kreativity!

Autoři článku obdrželi prémie 51 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 6 Kč
Capt.Orr přispěl 6 Kč
octavia555 přispěl 6 Kč
spider002 přispěl 6 Kč
Jiroos přispěl 6 Kč
Batek přispěl 6 Kč
chrochtato přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 6 Kč
Promax1 přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist