yamaha_demo_tour




Spaccaossa z Yamahy Tenere 600

Spaccaossa, tak se jmenuje přestavba od italské dílny FMW, kterou vede Lorenzo "The Fugar" Fugaroli. Její název jde volně přeložit jako „Kostilam“ a když se podíváme na radikální look mašiny, tak takhle věc dělá svému jménu čest.

Ať už bude Kostilam lámat kosti svému jezdci nebo někomu jinému, musí se mu nechat, že jde o radikální mašinu pro tvrďáky. Yamahu Tenere by v základu poznal málokdo. Aby taky ne, Fugar se při téhle přestavbě slušně vyřádil.
Po důkladné očesávací kúře zmizel elektrický startér a nahradila ho klasická Yamaha TT nakopávačka, protože startovací tlačítko je „pro sraby“. Místo airboxu zde najdeme dva zakázkové kónické filtry a úpravou prošel i karburátor, který dostal Dynojet kit pro zvýšení výkonu.

Kompletní přestavbou prošel i rám. Celá zadní část a uchycení zadního kola jsou zcela nové. Zadní odpružení mají na starosti dva pružinové tlumiče namísto původního monoshocku. Dvojice tlumičů určitě na tohohle divocha rozhodně pasuje lépe. Lehce upraveny byly i přední tlumiče.
Nový výfuk s povedenými koncovkami pod sedlem pochází z vlastní produkce FMW, stejně tak obrácená řídítka a zadní kolo s plnou výplní. Nádrž a přední světlo pochopitelně také nejsou originál, nýbrž další Fugarův přídavek.

Po tak radikálních úpravách snad ani není možné Spaccaossu přihlásit pro běžný provoz, takže držák SPZ umístěný na kyvce bude asi „jen tak, aby se neřeklo“. Pohodlné svezení na tom asi také nebude, však je to Kostilam! Svoje kouzlo ale určitě má.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist