globalmoto_kveten




SP1200RR - Cafe Racer od Storz Performance

Před pár dny jste na tomto místě možná zahlédli nový Harley-Davidson Sportster Seventy-Two, který americká továrna představila společně s další novinkou, modelem Softail Slim. Pokud dáváte před old-schoolem přednost sportovnějšímu pojetí, mohl by se vám líbit Sportster od úpravce Storz Performance.

Americká firma se ve výrobním programu doplňků a příslušenství úzce specializuje právě na motocykly Harley-Davidson Sportster. Před nedávnem se v její nabídce objevila kompletní sada kitových dílů, se kterou i průměrně zručný majitel Sportstera dokáže  svou sériovou motorku změnit na fešný Cafe Racer. Kit s označením SP1200RR pasuje na všechny dvanáctistovkové Sportstery od roku výroby 2004 až po současný model, a jeho montáž  podle vyjádření dodavatele nevyžaduje žádné odborné zkušenosti se stavbou motorek.
Aby měl výrobce sadu na čem odzkoušet a prezentovat, pořídil ojetý model 883 Sportster z roku 2007, který za pomoci sady Wiseco změnil na dvanáctistovku. Původní vzduchový filtr nahradil otevřeným od Performance Machine, dvojice vysoko zdvižených matných výfuků už pochází z vlastní výroby. Nápis z modrého loga na nádobkách zadních tlumičů asi není třeba přepisovat.
Na atraktivním Café racer stylu se největší měrou podílí ručně vyráběná hliníková nádrž a laminátová sedlová část, jež byly obě navrženy a vyrobeny přímo v dílnách Storz Performance.  Pro závodní sedlo a opěrku autoři kitu raději zašli ke specialistům do firmy Saddlemen. Výstavní model stojí na 18palcových kolech, obutých do pneumatik Metzeler, opatřených plovoucími kotouči Galfer a brzdovými třmeny značky Performance Machine. Od stejného dodavatele pochází ovladače na clip-on řídítkách značky Driven, zatímco převrácené vidle a tlumič řízení vyrobil Storz ve spolupráci se svým letitým partnerem, firmou Ceriani. Perleťový lak je dílem restaurátorské firmy Vintage Restorations.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Líbí se vám Sportster v provedení SP1200RR?

  1. Hlasováno: 312x
  2. Hlasováno: 28x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):



TOPlist