journeyman_brezen




Harley-Davidson Snow Drag

V Čechách začíná poletovat sníh, lyžařské areály zvolna zahajují sezónu. Někdo má z příchodu zimy radost, protože konečně může vytáhnout z garáže svého Harleye. Ne nepomátli jsme se, to by se možná dalo říct o lidech z banskobystrického zastoupení Harley-Davidson. Tam vzali dvanáctkového Sportstera, namontovali na něj sněžný pás a vyrazili s ním řádit do Tater.

Kapitoly článku

Projekt vnikl v rámci soutěže Battle Of Kings, kde jednotlivá dealerství dostanou 6 000 Euro na doplňky a úpravy a soutěží o titul nejlepší přestavby. V našem regionu střední a východní Evropy zvítězila motorka z polské Lodže, nás ale víc zaujala šílenost ze Slovenska.

Vítězná motorka z Lodže

Úkol zněl jasně. Vzít XL 1200 CX Roadster a namontovat na něj sněžný pás. To se snadno říká, ale hůř se to dělá. Protože Sportster má hnací řemen na pravé straně a pás na levé, bylo třeba vyrobit převod z jedné strany na druhou. Sekundární převod je standardně řešený řemenem, v případě pásu ho nahradil řetěz. Odstěhovala se i celá zadní kyvná vidlice s tlumiči (ty má sněžný pás vlastní).

 

Zbavit motorku brzd s ABS už byla oproti tomu hračka. Nějaké brzdy motorce přeci jenom zůstaly, jednu má na sobě pás, její ovládání je vytažené k páce přední brzdy. Místo předního kola spočívá ve vidlici nově vyrobená konzole s přední lyží. Nad ní našlo své místo druhé světlo, to hlavní je jiné a oboje ladí s exotickým vzhledem tohoto Haryka, který podtrhuje i dvoubarevné lakování. Dost už ale bylo řečí, pojďte se podívat, jak to celé funguje!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
krasty_cz přispěl 1 Kč
Kolatch přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist