yamaha_demo_tour




Pneu na cestovní enduro pro vaši moto dovolenou

Cestovní enduro je univerzální stroj, který zvládá různé druhy povrchů – od hladkého asfaltu až po náročnější terén. I proto je vhodnou volbou pro dovolenou, při které hodláte zažít více než jen jízdu po udržovaných silnicích. Pro dokonalý zážitek z jízdy je však nezbytné opatřit motorku takovými pneu na cestovní enduro, kterým můžete důvěřovat i v náročných podmínkách.

Co musí splňovat pneu na enduro?

  • Univerzálnost – musí si umět poradit jak s hladkým i drsným asfaltem, tak s jízdou po štěrku, na úzkých horských stezkách nebo s překonáním brodu. Kvalitní pneu na enduro v sobě kombinuje výhody silničních a terénních pneumatik.
  • Bezpečnost – pneu na cestovní enduro musí být bezpečné na jakémkoli povrchu, v libovolné rychlosti, při brzdění i jízdě v zatáčkách, za mokra i sucha.
  • Odolnost – obzvlášť na delší dovolené je odolnost proti mechanickému opotřebení podstatná. Neméně důležitá je i odolnost proti rozmarům počasí. Na dovolené můžete zažít jak vysoké teploty, tak i chladno, déšť a ve vysokých horách i mráz.

Nejlepší moto pneu na enduro roku 2019 podle časopisu Motorrad

Německý časopis Motorrad se při letošních testech zaměřil na 6 oblíbených značek pneu na enduro a dospěl k závěru, že všechny jsou na velmi vysoké úrovni. Žádné z testovaných moto pneu nedosáhly méně než 300 bodů z 350 možných.

6. místo: Metzeler Tourance Next – 300 bodů
Navzdory umístění na posledním místě z testovaných moto pneu na enduro nedopadly pneumatiky Metzeler Tourance Next vůbec špatně. Dobře drží na vozovce za sucha i mokra, jsou stabilní a bezpečné. Za níže zmíněnými pneumatikami mírně ztrácí v disciplínách ovládání, řízení a opotřebení, ale rozdíly jsou zanedbatelné.

5. místo: Bridgestone A 41 – 302 bodů
Moto pneu Bridgestone A 41 je špička v řízení a stabilitě na suchém i mokrém povrchu, a to i při delším užívání. Páté místo si tyto pneu na enduro vysloužili pouze tím, že přední příčky vykazovaly menší opotřebení profilu.

4. místo: Dunlop Trailsmart Max – 313 bodů
Moto pneu Dunlop Trailsmart Max rovněž vynikají stabilitou a také pevností a ovládáním v zatáčkách za sucha i mokra. Získaly dokonce 2. nejlepší hodnocení v brzdění. Slabší známku obdržely v řízení po najetých 3500 km a opotřebení gumy.

3. místo: Michelin Anakee Adventure – 316 bodů
Mezi testovanými moto pneu na cestovní enduro má model Michelin Anakee Adventure nejlepší výsledky při zkouškách jízdy na mokrém povrchu. Skvělé vlastnosti vykazoval i v disciplínách přilnavost, opotřebení a zpětná vazba. Mírně zaostával při testování stability a přesnosti řízení na dálnici.

2. místo: Pirelli Scorpion Trail II – 317 bodů
Přesnost řízení, zpětná vazba, skvělé jízdní vlastnosti i po tisících ujetých kilometrech, vynikající výkon za sucha i mokra, to jsou přednosti moto pneu pro cestovní enduro Pirelli Scorpion Trail 2.

1. místo: Continental ContiTrailAttack 3 – 320 bodů
Zlatou medaili za perfektní vlastnosti za sucha i mokra si vysloužily moto pneu Continental ContiTrailAttack 3, jejichž jedinou mírnou slabinou je jízda v náročných off road podmínkách. Vyvažují ji však skvělá ovladatelnost, minimální opotřebení, přesná zpětná vazba, dynamika, výkon i předvídatelnost při jízdě na hraně.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist