globalmoto_unor




Hlasování o nejlepší motorkářský film pokračuje

V diskusi pod minulou anketou o nejlepší motorkářský film se objevila celá řada tipů a doporučení, které snímky by v seznamu rozhodně neměly chybět. Abychom dali stejnou šanci všem, pokračujeme druhým dílem, který jsme doplnili o všechny navrhované filmy s výjimkou seriálů. Těm se budeme věnovat samostatně zase někdy příště. Tak který film z druhé várky je vaším favoritem?

V první části ankety zvítězil přesvědčivě film The World's Fastest Indian s Anthony Hopkinsem v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Druhý skončil kultovní snímek Easy Rider. Na pomyslné pódium se dostal ještě cestopisný seriál Long Way Down, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech.

Bramborové medaile zůstaly snímkům TT3D: Closer to the Edge, což je film o legendárním závodě Tourist Trophy na ostrově Isle of Man, následovaný strhujícím dokumentem Road, který vypráví dramatický příběh bratrů Dunlopů ze Severního Irska, kteří vévodí tomuto sportu již přes třicet let. Tak se na ně podívejte a vyberte další filmy v druhé části ankety níže.

Pokud vám nějaký snímek chybí, napište e-mail nebo přidejte svůj tip do komentářů. Seriály budou mít svoji anketu samostatnou.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Vyberte nejlepší film s motorkářskou tématikou

  1. Arizonský policajt Dan Saxon se dostane do situace, kdy si musí vybrat mezi odchodem do důchodu a nebo účastí na tajné operaci. Jeho úkolem je nenápadně proniknout do motocyklového gangu, jehož členové obchodují s drogami a zbraněmi.
    Hlasováno: 204x
  2. Grady Westfall se zřejmě narodil proto, aby porušoval pravidla. To se mu stane osudným a skončí ve vězení. Jako vynikající jezdec na motorce však má šanci dostať se na svobodu i jinak než útěkem. Má se stát instruktorem armádní motocyklové jednotky.
    Hlasováno: 27x
  3. Film z produkce Quentina Tarantina o motorkářských bandách a nevyřízených účtech mezi 666 a Victors, okořeněný ďábelskou hudbou. Prostě pekelná filmová jízda.
    Hlasováno: 71x
  4. Dva motorkáři chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami.
    Hlasováno: 157x
  5. Rozpustilá komedie o čtyřech kamarádech, kteří se jednoho dne rozhodnou radikálním způsobem opepřit svůj nudný život na předměstí a vydají se na motorkářský výlet napříč Amerikou.
    Hlasováno: 344x
  6. Dokumentární příběh šesti nejrychlejších motocyklových závodníků všech dob – a jejich osudů. Film o tom, co je v sázce, co lze vyhrát a ztratit, když se ženete za slávou rychlostí přesahující tři sta kilometrů v hodině.
    Hlasováno: 124x
  7. Ve státě Mississippi řádí gang, jehož vůdce obchoduje s drogami a nemilosrdně likviduje soudce, kteří mu stojí v cestě. Do gangu se včlení tajný policista, který jej má postavit mimo zákon. Získá si důvěru, ale později je prozrazen a jde mu o život.
    Hlasováno: 95x
  8. Motorkář Cary Ford se vrací do svého města aby se udobřil s přítelkyní. Je však krivě obviněný z vraždy člena motorkářského gangu. Ford se s pomocí pár přátel odhodlá očistit svoje jméno a zachránit se před krvavou pomstou, kterou pro něho chystá šéf ne
    Hlasováno: 37x
  9. Vdaná Rebecca z Alsaska se zamiluje do německého profesora Daniela a stanou se na sobě hodně závislí. Aby Rebecca mohla rychleji cestovat z Francie do Německa, dostane motorku. Za svým milencem jezdí v černé kombinéze na nahém těle, dokud nemá nehodu.
    Hlasováno: 7x
  10. Trojice kamarádů vyráží na motorkách z Londýna na farmu s konopím. Nečeká je však bezstarostná pánská jízda, ale hodně ztřeštěný víkend plný nečekaných zvratů.
    Hlasováno: 20x
  11. Kominík George Shuttleworth (Formby) sní o tom, že vyhraje závod Isle of Man TT. Bohužel, jeho pokusy získat tovární podporu firmy Rainbow Motorcycle Company jsou neúspěšné, a tak musí startovat na vlastním stroji.
    Hlasováno: 6x
  12. Znuděný Poet na motorce hledá nějaké vzrušení. Shodou okolností naráží na motorkářský klub Hells Angels. Po prvním seznámení se k nim přidává a začne s nimi jezdit a žít jejich stylem. Spřátelí se s vůdcem klubu, ale překážkou mezi nimi je žena.
    Hlasováno: 8x
  13. Ve světě motorkářských klubů je Smoke neporazitelným králem. Jeho pozici ale ohrožuje Kid, který má pro svržení krále i své osobní důvody.
    Hlasováno: 34x
  14. Nick koupil nabouraného Northona za 1500 liber, jenže netušil, že původní majitel byl zabit v bitce motorkářských gangů zrovna při podivném satanistickém obřadu. Vzývaný démon se vtělil do jeho motorky, která se změnila - místo na benzín jezdí na krev.
    Hlasováno: 7x
  15. Nadějný motokrosový jezdec Imrich Křepinský si umí řádně komplikovat život. Na tratích mu chybí nutná kázeň, je vyhozen od maturity a ani citový život se nevyvíjí podle jeho představ. Teprve po seznámení s dcerou třídního se pokusí korigovat svůj život.
    Hlasováno: 12x
  16. Dvoudílný televizní film československé výroby z prostředí velké fabriky na výrobu motocyklů a slavné motocyklové soutěže Šestidenní.
    Hlasováno: 15x
  17. V továrně Meteor pracuje uvědomělý kolektiv dělníků a inženýrů, který přes četné překážky prosadí do pásové výroby lidový motocykl "Pepík".
    Hlasováno: 34x
  18. Stárnoucí pouťový kaskadér plánuje nové vybavení, aby mohl ještě působivěji předvádět své motocyklové umění. Jeho dcera však chce skoncovat s kočovnickým životem v maringotce.
    Hlasováno: 5x
  19. Film o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí čestná povaha s výbušností.
    Hlasováno: 43x
  20. Bláznivý motorkářský trip od Atlantského oceánu k Alpám.
    Hlasováno: 17x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (51x):



TOPlist