yamaha_mt09




Anketa: vyberte nejlepší motorkářský film

Co lépe zkrátí dlouhé večery než filmy o motorkách? Každý z vás jich určitě viděl několik, a ty nejoblíbenější dokonce víckrát. My jsme z filmové databáze vybrali 14 dobře hodnocených titulů, a rádi bychom věděli, jak si povedou mezi čtenáři. Dejte nám i ostatním uživatelům vědět, který z nich řadíte na nejvyšší příčku ve svém soukromém žebříčku popularity, a hlasujte pro něj v anketě.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Vyberte nejlepší film s motorkářskou tématikou

  1. Je mu třiadvacet, studuje medicínu - a ještě netuší, že vstoupí do dějin jako Ernesto Che Guevara. S kamarádem Albertem Granadem se vypraví na cestu po Latinské Americe na staré motorce Norton 500.
    Hlasováno: 11x
  2. Vyprávění o bezstarostné cestě, kde můžeš kdykoli zastavit a dát si práska marihuany, namazat se v provinčním zapadákově nebo se nevázaně pomilovat s místními krasavicemi. Nic nelze předem plánovat a předvídat.
    Hlasováno: 168x
  3. Film, který je někdy nazýván Bezstarostnou jízdou naruby. Natočený podle skutečné události, kdy dva dlouhovlasí mladíci z mikrobusu značky Volkswagen zastřelí na arizonské silnici policistu na motorce.
    Hlasováno: 30x
  4. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920 aby s ním vytvořil dodnes nepokořený rekord.
    Hlasováno: 696x
  5. Nepříliš známý, ale velmi dobře hodnocený dokumentární film, po jehož shlédnutí budete chtít jediné - nasednout na motorku a rozjet se.
    Hlasováno: 41x
  6. Film o motorkářském gangu s neotřelým dokumentaristickým stylem. Když se jeden z členů zraní během pokusu ukrást policejní motocykl, jeho kamarádi jej pod vlivem léků odvezou z nemocnice, znásilní černošskou zdravotní sestru a celé místo zdemoují.l
    Hlasováno: 5x
  7. Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant.
    Hlasováno: 20x
  8. Film o legendárním závodě Tourist Trophy na ostrově Isle of Man plný poutavých rozhovorů a jízdních záběrů.
    Hlasováno: 126x
  9. Třináctiletý Pug žije v nebezpečné západní části Baltimoru a na mysli má jediné - chce se připojit k nechvalně proslulému chlapeckému gangu z Baltimore, který tráví čas extrémně hlučným ježděním a závoděním na motorkách na hranici zákona.
    Hlasováno: 8x
  10. Mladík Johnny Strabler (Marlon Brando) je vůdcem čtyřicetičlenného motorkářského gangu Černí rebelové, který svobodně jezdí po zemi, aniž by měl nějaký konkrétní cíl. V městečku Wrightsville uspořádají mladíci pouliční závody a vtrhnou do baru.
    Hlasováno: 11x
  11. Celovečerní dokument Martina Přívratského o FMX jezdci Liborovi Podmolovi a jeho cestou za titulem Mistra světa. Nejpunkovější dokument, který jste kdy viděli…
    Hlasováno: 32x
  12. Cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech.
    Hlasováno: 151x
  13. Fanouškům silničních závodů na přírodních okruzích asi není třeba představovat jména Joey, Robert, William a Michael Dunlop. Nejenom o závodní kariéře dvou generací bratrů, známých v celém roadracingovém světě, působivě vypráví film ROAD.
    Hlasováno: 98x
  14. Dokument o motocyklovém sportu v USA z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Hodně efektních záběrů, málo faktických informací.
    Hlasováno: 10x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (93x):



TOPlist