yamaha_demo_tour




Gin se součástkami z Harleye je buď šílenost, nebo dokonalý dárek

Jak si nejlépe vychutnat ducha klasické motorky? Lze cítit její vůni, prohlížet její kontury a slyšet její mechanický zvuk, ale ochutnávat jí? I to je nyní možné díky unikátnímu ginu „The Archaeologist“, za jehož vznikem stojí opravdový motocyklový archeolog.

Uwe Ehinger dělá přestavby klasických Harleyů a přezdívku „Archeolog“ si vysloužil pro svou vášeň ve vytahování motocyklových relikvií ze zapadlých garáží a vrakovišť. Harleye miluje každým coulem a ultimativní způsob zachování ducha starých motorek spatřil ve vkládání starých součástek do láhví s luxusním ginem.


Právě proto se zrodil gin „The Archaeologist“. Každá jeho láhev obsahuje jednu originální součást z různých motorů od Harleye. K dispozici jsou láhve obsahující motor Flathead z roku 1939, Knucklehead z roku 1947 nebo Panhead z roku 1962. Součástka byla před vložením do ginu vždy perfektně očištěna a povrchově upravena, aby pití nekontaminovala.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Každé balení navíc obsahuje speciální lejstro, na kterém je popsán příběh o tom, kde a jak Uwe danou motorku, ze které pochází díl ve vašem ginu, nalezl. Některý motocykl se mohl válet kdesi v zapomenuté garáži, některý zahálel v mexické poušti. Každá láhev je potom opatřena štítkem, kde je nejen unikátní číslo lahve v šarži, ale také původní sériové číslo daného motocyklu.
Jak sám Uwe říká „Pokaždé, když najdu jednu z těch vzácných motorek, přemýšlím nad tím, jak využít úplně každou součástku. Protože si zaslouží být zachovány. Právě tak se zrodil nápad The Archaeologist: zachování ducha starého stroje v alkoholu a umožnit, aby byl ochutnán.“


Samozřejmě každá sranda něco stojí a tak ani unikátní gin není zrovna levnou záležitostí. Uwe si za každou zakázkově zhotovenou láhev ve speciálním balení účtuje od 1000 dolarů (22 300 korun) nahoru, nicméně první várka je již přesto vyprodána.Zůstává otázkou, jak na celý tento projekt nahlížet. Na jednu stranu by se dalo říci, že se jedná o dílo blázna, který motorky miluje možná až příliš. Na stranu druhou však nelze tomuto nápadu upřít velkou dávku kreativity a máte-li kolem sebe někoho, kdo je nenapravitelným fandou starých Harleyů, možná je to pro něj naprosto dokonalý dárek.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
vopák přispěl 1 Kč
Mike70 přispěl 1 Kč
Marian16 přispěl 1 Kč
Ladyk přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist