globalmoto_kveten




AZ-Pneu představuje pneu od Bridgestone

V zemi vycházejícího slunce se zrodily věhlasné značky motocyklů jako Honda, Kawasaki, Suzuki nebo Yamaha. Není překvapením, že japonský Bridgestone věnuje spoustu úsilí vývoji špičkových motopneumatik, které si budou s domorodými mašinami notovat. U řady motorek tamní produkce najdeme pneu Bridgestone už v prvovýbavě, s Yamahou dokonce gumárenský gigant intenzivně spolupracuje. Na tyto gumy je zkrátka spolehnutí. Představujeme vám osvědčené TOP modely i novinky z posledních let, se kterými si jízdu v jedné stopě užijete naplno.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Pneu stvořené pro závodníky
Díky přilnavosti a ovladatelnosti na trati patří závodní pneumatiky Bridgestone mezi světovou špičku. Jestli se v moto sportu byť jen trochu orientujete, jistě potvrdíte, že mnozí uznávaní závodníci nedají na japonské gumy dopustit. V kategorii Race patří mezi nejvýkonnější pneumatiky například BATTLAX RACING V02, které jsou hladké a nabité nejnovějšími závodními technologiemi. Podobně jako další ryze závodní pneumatiky však nedisponují žádnou oficiální homologací, a tak s nimi na veřejné komunikace nesmíte.

Bridgestone však myslí i na ty, kteří mají závodění v krvi, rádi si užijí jízdu na okruhu a občas si zazávodí, současně ale chtějí motocykl využívat i v běžném provozu. V roce 2019 proto představil pneu Battlax Racing Street RS 11, které navazují na předchozí řadu RS10. Ve srovnání s nimi byly při testování na dvouminutovém okruhu rychlejší o dvě vteřiny.
Dezén je optimalizovaný pro adhezi na suchu, která je zvýšená i díky drobným uhlíkovým částicím ve směsi. Jde o nejsportovnější silniční pneumatiku s homologací. Tato vlajková loď je pro své vlastnosti jasnou volbou mnoha silných sportovních mašin. Najdeme je v základní výbavě motocyklů Yamaha YZF-R1, Kawasaki H2 nebo Suzuki GSX-R 1000.

Hypersportovní pneu
U pneumatik pro silné sportovní stroje ještě zůstaneme. V těchto kategoriích je totiž Bridgestone jako doma, a to i díky inovativnímu přístupu a vývoji nových technologií, které jej stále ženou kupředu. Už před nějakou dobou představil výrobce pneumatiku Battlax Hypersport S 22, která zvládne jakékoliv jízdní podmínky.

Nový model navazuje na řadu S21, přináší však výrazná technická vylepšení. Japonci si stanovili jasný cíl – zvýšit přilnavost, ovladatelnost za mokra i rychlost při průjezdu zatáčkami. A to se jim podařilo na výbornou. Pneumatiky jsou nadupané technologiemi. Jejich součástí je například MS-pás s technologií HTSPC, který zlepšuje ovladatelnost a stabilitu při vysokých rychlostech. Na zadních pneu pak směs obsahuje jemné molekuly oxidu křemičitého, které zlepšují přilnavost na suchu i mokru. Pokud máte v garáži silnou hypersportovní mašinu, nemusíte dlouho váhat.

Sportovně laděná pneu na dlouhé cesty
Novinkou pro rok 2021 je pneu Battlax Sport Touring T 32, která je ušitá na míru oblíbeným sportovně laděným cestovním motocyklům. Pneumatiky jezdcům zajistí nejen vynikající jízdní vlastnosti, ale také jistý pocit při řízení a skvělou zpětnou vazbu i na mokré vozovce.
Na mokru podávají tyto gumy skvělé výkony i díky nové technologii Pulse Groove Pattern, která kombinuje větší počet zakřivených pulzních drážek na běhounu. Malé středové deflektory zajistí vyrovnaný odtok vody z kontaktní plochy.

Pro mohutné sportovně cestovní mašiny pak Bridgestone představil ještě jednu novinku, a to model Touring T 32 GT. Díky specifické konstrukci jsou tužší a zlepšují ovladatelnost těžkých motocyklů. Při designování těchto pneumatik spojil Bridgestone síly s Yamahou, která se podílela na vývoji. Tyto nové gumy najdete ve standardní výbavě Yamahy TRACER 9, která je žhavou novinkou roku 2021.

 

Vyrazte do terénů s pneumatikami od Bridgestone
Abychom nezůstali jen u asfaltu, podívejme se i na modely pneumatik učených pro jízdu v terénu. Ti, kteří se vydávají na dlouhé cesty po silnici, ale současně občas vyrazí i na nezpevněné cesty, by měli vybírat pneu typu Adventure. Vlajkovou lodí Bridgestone v kategorii silničních endur je pneumatika BATTLAX A 41, u které je na prvním místě bezpečnost i v nepředvídatelném počasí. Ocelový kord pneumatiky je vyrobený z jednotlivě pogumovaných vnitřních vláken. Ty mají vysokou tepelnou vodivost – zlepšují přenos tepla a snižují riziko prasknutí.

V portfoliu Bridgestone samozřejmě nechybí ani ryze off-roadové pneumatiky, které jsou určené pro extrémní motokros a jakýkoliv těžký terén. Vynikajícími trakčními schopnostmi na měkkém i mokrém tvrdém terénu se vyznačuje pneu Battlecross E 50. Je vhodná pro všechny typy enduro soutěží, současně je však homologovaná i pro silniční použití.

Vzájemná spolupráce výrobců pneumatik a motocyklů nese ovoce a Bridgestone to jednoznačně potvrzuje. Ať už máte v garáží japonskou, nebo jakoukoliv jinou mašinu, výběrem některých z výše zmíněných pneumatik chybu neuděláte.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist