yamaha_demo_tour




Supermoto 5/2009

Představení květnového čísla časopisu Supermoto.

Na novém, velmi obtížném okruhu Portimao je Kawasaki ZX-10R díky skvělé přední vidlici a Honda CBR1000RR s namontovaným ABS o stupínek nad všemi ostatními. V těsném závěsu jede Ducati a Yamaha, které v kontrole trakce (1198 S) a variabilním sáním (R1) přinášejí nepopiratelné technologické plus. Pronásledovatelky zůstávají nepochybným pojmem (MV Agusta) pro svůj styl, (KTM) pro ovladatelnost a (Suzuki) komfort, zatímco Bimota a BMW nás ohromují svojí vyvážeností, ale nejen tím.
Černý, opravdový na jazyku a s tradicí hlubokou jak samotná Anglie – artefakt kolonizační epochy, pro jedny stále žijící klasik, pro jiné dinosaurus přežívající sám sebe. To všechno může být stále aktuální Royal Enfield Bullet 500, tentokrát v revolučním modelu Electra EFI. Aby totiž směl zabouchat na brány Evropy, přinutili jej sžít se s elektronickým vstřikováním!


Projekt stopětadvacítky blanenského výrobce minibiků právě projel otevřenou závorou. Po půldruhém roce homologačních příprav začal prodej nových českých motocyklů, a my se proto zajeli do Blanska podívat. Pavel Blata nás osobně provedl továrnou, představil závodní tým, asistoval u focení a především odpověděl na každou naši otázku.

Od samého začátku výroby se modely RT staly etalonem cestovních motocyklů určených pro dlouhé cestování. Tradiční, vzduchem chlazený dvouválec s protilehlými válci vždy patřil k nejlepším, ale také cenové nejméně dostupným.




Kouzelné místo uprostřed Senegalu, kde po léta končila Rallye Dakar, zůstává pro mnohé z nás i nadále velkým tahákem. To, že si svůj sen může od této chvíle splnit majitel jakéhokoliv motocyklu, dokládá tento cestopis. Věřte tomu, že je opravdu jedno, zda sedláte moderní výkonný stroj nebo letitého veterána. Důležitý je cíl cesty, potom to jde samo.

Už samotné setkání s nejúspěšnějším motokrosařem všech dob, Stefanem Evertsem, se stalo pro mnohé návštěvníky motocyklové výstavy velkým zážitkem, pojďme si ho tedy trochu připomenout.



TOPlist