yamaha_mt09




Motohouse 8-9/2017

Letní dvojčíslo Motohouse. Letos jsme se snažili vyšperkovat vaše prázdninové lenošení exklusivním testem BMW HP4 Race od Pepíka Sršně a taky hodně holčičím ježděním. Všechno souvisím se vším, léto by mělo být věnováno věcem příjemným a hezkým. Věříme, že si fajn počtete a budete spokojeni…

MH Exclusive – BMW HP4 RACE
Poprvé jsem ji uviděl naživo v Brně na okruhu při BMW RR Days – a už v té chvíli jsem věděl, že se za necelý měsíc vypravím do Portugalska na okruh Estoril. Dostal jsem totiž pozvání na testování plně závodního speciálu od BMW – HP4 Race.

Srovnávací test – Scramblery & dívky
Mohli jsme se na ty dvě křehký stvoření posadit se Somikem, říct, že jim to docela sluší, že to s nima docela jde a občas jim to i docela slušně zatáčí. Jenže to jsme právě nechtěli. A tak jsme zavolali Alici, kterou známe z MDŽ, že bychom s ní rádi zkonzultovali náš test.

Srovnávací test – s generálem z NATO
BMW R 1200 GS Adventure vs. 2× Honda Africa vs. Ducati Multistrada Enduro
Všechno to odstartoval jeden telefonát od kamaráda: „Šéf vybírá motorku a zítra se jdeme povozit s pár testovačkama. Nechceš se přidat s Multistradou, abys měl porovnání?“ Nabídka, která se neodmítá, obzvlášť pokud je tím šéfem generál Petr Pavel, momentálně nejvyšší vojenská šajba v NATO.

Brno za 11:05,24 – nový traťový rekord !! Po zadním…
Kaskadér Adam Peschel je prostě týpek. Nejenže patří k naší absolutní špičce ve stunt ridingu, on taky rád posunuje hranice možného.

Dlouhodobé testy Motohouse
Honda CBR1000RR Fireblade SP, najeto nyní: 5120 km, úpravy a doplňky od PP Tuning, pneumatiky Dunlop D212 GP Racer, highlight měsíce: vymotaná trojka v rychlém protahováku s kolenem až za krajnicí v trávě… KTM 1290 Super Adventure T, najeto: 7950 km, úpravy a doplňky KTM Power Parts (zámek kotouče, kufry a oranžová víčka na nádobky), highlight měsíce: okreskové tempo s průměrem 89 km/h a spotřebou 5,5 na sto

Rozhovor: Martin Heřmanský – Prague Harley Days
První zářijový víkend Prahu opět zavalí motorky Harley-Davidson, rock´n´roll a spousta zábavy. Chystá se čtvrtý ročník Prague Harley Days

Cestopis - Tour de Europe 2017
Limit skupiny je deset motorek včetně průvodce. Ten přes zimu pečlivě naplánuje trasu a zpravidla se vyráží v druhé polovině května – už není zima (většina průsmyků je otevřená), aprílové deštíky ustávají, nejsou ještě vedra a silnice nejsou zaplněné turisty.

MH TEST - Honda CMX500 REBEL
Honda dala tomuto motocyklu do podtitulu jméno Rebel. Proti čemu se chtěla vzepřít, to netuší asi ani oni sami, ale přinejmenším se jim opět podařilo pohnout zažitými konvencemi. Ostatně v konzervativní motorkářské tůni to už tak nějak patří k hondím kratochvílím. Nabídnout zákazníkovi pohled odjinud a čekat, jak se zachová.

MH TEST – Harley-Davidson Slim S
Není potřeba znát víc, když jednáš intuitivně. Máš jen potřebu se dotknout a tím dotekem poděkovat. Všichni to tak v podvědomí máme a jeden na druhém poznáme, jak moc nás motorka chytla za srdce, právě podle tohohle pohlazení. A to jsou ty nejcennější intimní okamžiky. Jeden ze skutečných momentů, kdy pochopíte, jak moc dokážou ty dvoukolové železné bestie poznamenat naše konání.

MH TEST - Yamaha X-MAX 300
Málokdy se to povede v jedné vlně najednou. Většinou mají naše testy určitý průběh: Motorka nás nejdřív naštve a my teprve časem objevíme, v čem je dobrá a výjimečná. Nebo naopak nám na první dobrou mašina doslova zlomí srdce, ale po týdnu ježdění už jí máme plný zuby, protože nám kráska v lecčems přeci jenom zadrhla tipec, nebo se dokonce rozkoktala.

Enduroškola no.3 - pro ostrá, tupá i cestovní endura: Překonání kolmé překážky
V dnešním, druhém vydání enduroškoly, která má za úkol zabývat se rozdíly v technice jízdy na různých strojích, od těch nejlehčích až po ty plnotučné, se podíváme na zoubek zdolávání překážky, která tak zvaně odděluje zrno od plev.

Erzbergrodeo 2017
Notoricky známy extrémní závod, kde se již třiadvacet let schází několik tisíc offroadových nadšenců, aby změřili své síly s největším nalezištěm železné rudy v Rakousku. Tento závod, rozložený do tří dnů, se skládá z prologu a hlavního závodu v extremním enduru. Z 2500 lidí startujících v prologu postupuje 500 do hlavního závodu a ten dojede obvykle méně než 30 lidí.

MotoGP 2017 až 2022
… aneb kterak závisí zářivá budoucnost MotoGP na zářivé budoucnosti Valentina Rossiho – a taky naopak! Prázdniny jsou v MotoGP vždycky fajn období. Dávají nám možnost těšit se na další velké závody, letos o to výrazněji, že po pauze bude ta první Grand Prix zrovna u nás v Brně. A komu ani to nebude dost, může o týden později vyrazit na Red Bull Ring do Rakouska.

Road Racing - HK RING poprvé
Je to plus minus měsíc a půl, co jsem se tady v článku o české silniční motocyklové scéně dopustil myšlenky, že závodůchtiví jedinci si ke své vášni vždycky najdou cestu. A když se u nás zhrdlo českými závodníky na okruzích, tak se tito jednoduše přestěhovali na okruhy přírodní. A je jich hodně – jak závodníků, tak i roadracingových tratí.

Rozhovor: Gábina Novotná – cesta první Češky na Dakar
Papíry na motorku má osm let, na enduru poprvé seděla před šesti lety, svou první rallye zajela před čtyřmi, a přesto se chystá na nejtěžší soutěž světa. Gábina Novotná se překážek nebojí.

Návštěva - Továrna SWM
Varese, Varese, že vám to něco říká? Samozřejmě, jsme na území slavného rodu Castiglioni. Do Cagivy, respektive MV Agusty je to pár kilometrů. A právě tady, na severu Itálie u jezera Varese, se Husqvarna rozhodla postavit svoji fabriku na motorky. Že přeskakuju z jednoho na druhé a čert aby se v tom vyznal? Vyčkejte, hned pochopíte.

Motocyklový den žen part. II
Autodrom Most, to je jeden hloupý retardér a pak moře nádherných i docela rychlých zatáček. Tohle musí bavit každého, kdo sem občas přijede. Letos se Suzuki rozhodla, že uspořádá svůj den pro rychlý motorkářky právě zde, a my měli tu čest být znovu u toho. A mohli jsme ty holky svézt – což bylo opět naším hlavním záměrem. A vy si to nepleťte s tím samým slovem s „es“ uprostřed, o tom to není, ač si to mnozí myslíte…

Rockway Mastodont Maraton 2017
Polsko, země zaslíbená, chce se říct! Ne, že by se u nás nedalo s velkými endury jezdit, ale přeci obří areál lomu, kde není problém natahat desítky kilometrů tras, a navíc s vlastní motokrosovou tratí, to se u nás jen tak nenajde. A přesně takový objevili a domluvili pořadatelé z libereckého Rockway kousek za polskými hranicemi, nedaleko města Bogatyně.

Přestavba - BMW R 1100 GS 2B Moto
První fotka, kterou Honza poslal, a mně padla čelist. Se scramblery z BMW se poslední dobou roztrhnul pytel jak ve světě, tak u nás, ale jedenáctka GS? Tak těch se tolik nevidí! Motorka má v základu několik hodně moderně vypadajících prvků, které se do retro stylu moc nehodí, takže je to těžká výzva. Hranatej motor, nebo třeba takovej držák stupaček…

MH na akci - Legendy 2017
Už třikrát jsem z povzdálí sledoval, co se to v těch Bohnicích v létě děje za akci, ale čas nebyl nikdy milosrdný a nedostal jsem se tam. Chtělo to dupnout si a najednou to letos šlo. A jelikož miluju techniku i design, můžu mluvit o návštěvě ráje. Nebojte, nehráblo mi.

Nový tištěný Motohouse 7/2017
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 850 Kč, 899 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
Více info na www.motohouse.cz

Elektronicky stahujte nyní na APPLE či na GOOGLE

V digitální podobě:
Floowie
Digiport
AlzaMedia
Frag.cz

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist