yamaha_demo_tour




Motohouse 6/2016

Dvoutakt, jak libě zní toto slovo. A jak nezadržitelný je úsměv v koutku našich úst, když se navíc dozvíme, že je to pětistovka. Suter MMX500 je dílem génia a my dnes máme možnost podívat se mu tak trochu pod sukýnku. Přidáme první test Yamahy MT-10, rozklíčování kouzelné formule zvané Multistrada a dozvíme se i to, jaká je dnes na trhu vůbec nejlepší motorka. Dohromady pak nový předletní Motohouse v plné palbě i s vloženou přílohou Bikers Crown...

Exklusive - Yamaha MT-10
Stále populárnější řada naháčů od Yamahy získala novou královnu, která sesadila doposud úřadující MT-09 naprosto radikálním způsobem. MT-10 jednoznačně odkazuje na DNA superbiku R1, ale vývojáři z Yamahy zároveň přepracovali v případě motoru čtyřicet a v případě šasi šedesát procent dílů! Jasně, i ostatní modely Yamahy mají moderní nekonvenční design, ale v případě MT-10 popustili designéři uzdu fantazii ještě o dost víc.

Suter MMX500 – pětistovková GP
Tohle je Suter MMX500 – pětistovková GP motorka postavená podle moderních standardů, kterou si může koupit kdokoliv. Zajeli jsme přímo do fabriky, abychom si motorku zblízka prohlédli a popovídali si s chlápkem, který za ní stojí. Je to bývalý jezdec GP500 Eskil Suter.

TEST – Ducati Multistrada 1200 Enduro
Autodrom. Ducati. Enduro. To není tak úplně spojení slov, které by se dalo nazvat logickým. My ale nejsme normální časopis o motorkách. My jsme Motohouse – nejrychlejší písmena pro nejrychlejší motorkáře! A proto to budeme dělat po svým. Tentokrát se zaměříme na novinku od Ducati, která nám bude dělat parťáka po celý rok. Nová Multistrada 1200 Enduro je důležitá motorka, a to nejenom pro boloňskou továrnu.

MH test – Pirelli Diablo Rosso III
Začátek letošního roku je pro redakci Motohouse opravdu výživnej. Máme za sebou přes desítku zahraničních novinářských představení a kromě jednoho jediného slunného dne ve Valencii jsme pokaždé chytli špatné počasí. Kromě deště to byly i kroupy a sníh.

First Ride - Yamaha FJR1300AE
Motorky se přitahují, to už jsem si všimnul mnohokrát. Jak je rok dlouhej, tak nějakou tu vzácnější nepotkáte, ale jak na ní sedíte, najednou se rojí. A tak tady stojím před samoobsluhou a přede mnou dvě zaparkované stříbrné FJR. Jedna ročník 2008, druhá letošní. Obíháme s majitelem té starší kolem a řešíme, co se všechno změnilo.

TEST: Honda NC750X
Vím, že se mnou hodně z vás nebude souhlasit. Já si ale budu stát za svým. NC750X je naprosto nejdokonalejší a nejideálnější motorka stran užitku i pocitu ze samotného ježdění. Alespoň pro nás, pro úplně normální kluky.

Motocyklový den žen & Rookies day 2016
Tradiční motocyklová akce „na rozježdění“ proběhla letos na autodromu ve Vysokém Mýtě na přelomu dubna a května. Letos navíc rozšířeno o Rookies Day, který nebyl určen jen dívkám, ale všem nováčkům s čerstvým řidičským průkazem.

Test - Suzuki V-Strom 650 XT ABS
Březňačka je tytiž jeden z ekologicky vůbec nejúspěšnějších druhů ptactva. Což znamená, že v průběhu věků byla schopna se naprosto dokonale přizpůsobit rychle se měnícím životním podmínkám. Obývá nižší polohy, ale nepohrdne ani vyššími, jejím biotopem jsou…. líně se vinoucí silnice, stojaté asfalty parkovišť i ústí dálnic. A lze ji nalézt i v městských prostředích, v nichž se dokázala výborně aklimatizovat...

Enduroškola pro středně pokročilé 1. díl: Výjezdy – schody
Po loňském úvodním cyklu lekcí základů pro enduráře začátečníky přicházíme s nadstavbou a volným pokračováním…

Tmavomodrý svět TM
Trať, namlíkovaná na poměrně strmé stráni jednoho z krkonošských svahů v okolí Jablonce nad Jizeru, umožňovala vyzkoušení všech podstatných modelů endur od italské značky TM, a to pěkně na vlastní kůži. Než jsme se však rozjeli, zeptal jsem se organizátora Petra Petříčka, proč bych si jako potencionální zájemce o enduro

Technika - Přilba Leatt GPX 5.5 Composite
Na velikosti záleží! Vybavení na motorky se takto podrobně věnujeme jen občas, když se objeví podle nás zajímavá technologie. Nová MX helma od jihoafrického Leattu si pozornost rozhodně zaslouží, přináší toho hodně nového.

MOTOGP 2016
Teď už je to definitivně jasné! Před začátkem letošního ročníku jsme se naivně nechali nachytat a doslova unést na vlně své fantazie. Přání bylo otcem myšlenky, že s příchodem jednotné elektroniky a nového dodavatele gum dojde v královské třídě i k viditelnému vyrovnání pole. Spletli jsme se, omlouváme se.

MH na akci
Následující řádky nechť jsou vážným mementem pro všechny pošetilce, které nedej bože napadne uspořádat nějaké motocyklové závody. Byť jen malý a na první pohled hodně jednoduchý podnik. I ten dá sakra práce a ona to vážně není vůbec žádná „prdel“, udělat všechno tak, aby to celé klaplo a všichni byli spokojení. Zde je tedy report, který jsem se pro vás rozhodl připravit. Něco ve stylu časosběrného dokumentu, abyste napříště věděli i vy…

24 hodin Le Mans: Rozhovor s Viktorem Nossem
Nemáš šanci vydechnout! Dokončit 24hodinovku je nepředstavitelná výzva. Podívejme se, jak se s tím v Le Mans popasoval tým Viktora Nosse.

České barvy na BMW GS Trophy
Jendu Žlábka znám od dob, kdy mě při první Enduroškole učil jezdit jakožto instruktor. Od té doby sleduji jeho šílená videa se starým dvouventilovým GS, se kterým je v terénu lepší než většina z nás na lehkých endurech. Je to jeden z těch, kterým lásku ke zkratce GS věřím. Proto jsem byl hodně rád, když se mu podařilo probojovat se na letošní BMW GS Trophy do Thajska.

Motomuzea ČR: Harley Pub Otrokovice
Tentokrát se v touze za poznáváním vydáme na Moravu a navštívíme hodně zajímavou expozici nejen na téma Harley-Davidson.

Přestavba - BMW R 100 R Vagabund Motorcycles
Dvouventilové boxery BMW se opět dostávají na výsluní. Jejich přestaveb je všude hromada a třeba na obřím německém customovém srazu Glemseck 101 jsme se vloni shodli na tom, že právě starších R bylo jednoznačně nejvíc. Není divu, základ je to skvělý – opticky i technicky zajímavý motor, řada výkonových a objemových variant a k tomu pověstná německá spolehlivost

MH test - pneumatiky Michelin Power Cup Evo
Znáte to, máte supersportovní motorku, užíváte si zatáčky, dráždíte důchodce na vesnici, občas míjíte hozené vidle, ale uvědomujete si, že tudy cesta nevede. Jedinou možností, kde dostat sebe a svoji motorku na samotné maximum, je prostě okruh.

Rozkoš - Honda CB 500
Jedna z mála motorek na světě, proti který si na place nikdo nedovolí říct ani „popel“. Synonymum nesmrtelnosti a jen té nejvyšší poctivosti a železné výdrže… Mám tu motorku v nepředstavitelné úctě. Ač to určitě není žádná ultra sexy krasavice. Jenže když jsem před dvaceti lety začínal na těch opravdových velkých japonských mašinách, byla právě ona jasným favoritem: „Koupíš a ona ti vydrží vše…“ Tehdy se na to hrálo mnohem víc než dnes. Protože motorek bylo málo a elementární technická výdrž byla základem.

JIŽ NYNÍ ELEKTRONICKY NA:
Stahujte na App Store nebo na Google Play
Nový Motohouse 6/2016 v prodeji od úterý 24. května 2016
• cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
• roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
• info předplatné: www.send.cz
ALZA MEDIA: https://www.alza.cz/media/motohouse-d2171472.htm
FLOOWIE: http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-6-2016

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist