globalmoto_duben_nolan




Motorbike 6 / 2015

Nových modelů je letos požehnaně a červnový Motorbike je proto věnován právě jim – tentokrát u nás najdete hned 11 testů! A to od superbiků přes cestovní endura až po skútry a čtyřkolku. O jaké stroje že jde konkrétně?

KTM 1290 Super Adventure

Mysleli jsme, že dál už to snad ani nejde. Jenže rakouská značka je evidentně jiného názoru a tak se po famózní 1190 letos vytasila s novinkou 1290 Super Adventure. My ji prohnali jak po slovinských, tak po našich silnicích a výsledkem je test s názvem „Napříč kontinenty“.

BMW S1000XR

Jako první motočasopis jsme měli tu čest otestovat i zbrusu nový model BMW, S1000XR. A byli jsme na něj hodně zvědaví, dle našeho názoru se jedná o zásadní stroj... který se navíc netají tím, že chce tvrdě konkurovat například Ducati Multistradě. Jak test dopadl? Byli jsme zklamaní nebo nadšení? To se dozvíte v článku „Dostihový kůň“.

Ducati 1299 Panigale

Panigale je pojmem nejen mezi těmi, kteří by si jiný než italský stroj nikdy nepořídili. Továrna proto jednoznačně kuje železo, dokud je žhavé a tak zde máme další z řady „Panigalek“, tentokrát 1299. Jaký tenhle stroj je a zda se vůbec ještě jedná o nářadí do běžného provozu, vyzkoušel ducatista Pajinex, který svůj test nazval „Sázka na třináctku“.

Yamaha YZF-R1

Další očekávanou novinkou roku 2015 je Yamaha R1. Tu jsme pořádně protáhli po okruhu, takže teď už víme, jaká je – jestli to chcete vědět taky, přečtěte si test „Circuit Rocket“.

Triumph Bonnevile Spirit

Zatímco se řada značek snaží, někdy násilně, svézt na retro vlně, Triumph jen pokračuje v tradici. Ovšem to „jen“ berte s rezervou, protože ani britský výrobce se nevyhýbá moderním technologiím. Důkazem je třeba právě Bonneville Spirit, motorka, která musí nadchnout každého, kdo miluje klasiku. Prostě stroj „V duchu britské tradice“.

Honda CTX700N

Mašiny s automatickou převodovkou jsou dnes už poměrně běžnou záležitostí a Honda s nimi má velmi pozitivní zkušenosti. Po loňské novince CTX700 se u nás objevila i nahá verze, tedy CTX700N, kterou jsme vyzkoušeli jak ve městě, tak mimo něj. Jak to dopadlo? Přečtěte si článek „Automaticky nízko“.

Bennelli BN 302
„Quattro Sorprese“, neboli Čtyři překvapení – tak nazval svůj příspěvek Jindra, který na téhle malorážce nalítal mrak kilometrů. Zda jde o překvapení pozitivní či negativní zjistíte v aktuálním Motorbike.

Quadro 4

Jsou dvě kola někomu málo? Nestačí mu ani tři kola? Ok, pro toho je tu Quadro 4, tedy čtyřkolový skútr, který jsme měli možnost otestovat v okolí německého Weidenu. Test se jmenuje (jak taky jinak) „Čtyři stopy“.

TM EN 300 a TM EN 530Fi

Vyzkoušeli jsme hned dvě endura značky TM, jedno dvoutakní a jedno čtyřtaktní. Každé má samozřejmě své pro a proti, i když tedy ona „pro“ jednoznačně převažují...ostatně, přečtěte si test „Čistě závodní náčiní“, dozvíte se víc.
Abychom uspokojili i ty, kteří mají rádi skútry, projeli jsme i zbrusu novou Hondu Forza 125, pro čtyřkolkáře jsme otestovali další novinku, Kymco MXU 700i. A do sekce „ojetina“ jsme tentokrát zařadili evergreen Harley-Davidson V-Rod.

Protože začátek sezóny je plný akcí, v Motorbike č.6 najdete samozřejmě i spoustu reportáží, například z Harley-Davidson Media Ride, dozvíte se, jak probíhá „Den na SPZtkách“ s Okruháři.cz a na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli i motoškolu Míry Lisého.

Do techmánie jsme vybrali témata „Jak vyměnit řetězovou sadu“ a „Černou alchymii“, tedy vše, co byste měli vědět o pneumatikách, samozřejmostí jsou krom jiného i aktuality, soutěže, toobox...a sport.

V této sekci najdete jako vždy aktuální, původní, nepřevzaté reportáže ze seriálů MotoGP a WSBK, roadracingový svět hrdě zastupuje reportáž z 300 ZGH v Hořicích, blátomily potěší reporty z KTM ECC Cup, Classic Motocrosu, OffROAD Maratonu a MxGP no a pro fanoušky speedway je tu i tentokrát jejich pravidelné okénko. Tedy okénko o pěti stranách...

Doufáme, že se vám i červnový Motorbike bude líbit tak, jako ty předešlé a nezapomeňte se podívat na naše zbrusu nové webovky www.motorbike-czech.cz!
Motorbike č. 6/2015 vychází ve středu 3. června 2015.
Plná, nijak neomezená verze Motorbike je samozřejmě i v elektronické formě na https://cs.publero.com/Publero.cz a http://www.floowie.com/cs/Floowie.cz.

Tištěné předplatné je možné objednat prostřednictvím e-mailu: predplatne@motorbike-czech.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.

Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/motorbike.cz

Cena: 84,- Kč

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist