globalmoto_unor




Motorbike 4/2017

Všude dobře, tak co doma – a proto jsme vyrazili na zahraniční testování. Bylo toho samozřejmě víc (jak uvidíte v dalších vydáních Motorbike), nicméně do aktuálního vydání jsme zařadili test Ducati Monster 797 a Yamahy SCR 950. Po našich silnicích jsme pak prohnali BMW R Nine T Racer, Kawasaki Z 900, Benelli TRK 502 a Masai Dark Rod. A protože už se rozjela i závodní sezóna, samozřejmě nepřijdete, mimo jiné, ani o aktuální zprávy z motosportu.

Testy

Monsterino
Ducati Monster 797 je dalším přírůstkem do rodiny „oblud“, ovšem dá se říct, že tentokrát nejde o ultimativní naked bike, jak jsme zvyklí, ale spíš o „user friendly“ model. Což ovšem zdaleka neznamená, že by šlo o nudnou motorku, jak se přesvědčila Jana (jako jediná zástupkyně českých médií), při testování v okolí francouzského Nice.

Nová vůně starých časů

Scramblery dnes vyrábí snad každá velká značka a pozadu nezůstala ani Yamaha – její novinku SCR 950 vyzkoušel Scoob na Sardinii. Jak (a jestli) se podařilo přetvořit custom XV 950 na stroj, který by měl obstát mimo jiné i v terénu, se tedy dozvíte z jeho testu.

Svěží fén z Pesara

Další stroj, který jsme měli možnost otestovat jako první, je cestovní enduro Benelli TRK 502. Byli jsme zvědaví, jak tahle novinka obstojí v segmentu, kde je obrovská konkurence. Zvlášť, když v jeho útrobách buší jen půllitrové srdce. A byli jsme hodně překvapeni…no, uvidíte sami.

Když frčely švédský košile

Dalším zbrusu novým strojem, který v sobě nese odkaz na doby dávno minulé, je BMW R Nine T Racer. Rovnou říkáme, že tohle není mašina pro každého. Radikální jízdní pozice, absence téměř všech elektronických pomocníků, silný motor – v sedle Raceru se vrátíte o hezkých pár let zpátky. Zda jde o návrat úspěšný nebo spíš rozpačitý se dozvíte v testu, který pro vás připravil Pajinex.

Uriáš

Kawasaki Zed je legendou. A novým zástupcem téhle legendární řady je Z 900. Nenechte se zmást „podlitrovým“ objemem motoru, Z 900 v žádném případě není motorkou pro začátečníky, je rychlý jako blesk a nezkušeného pilota by mohl dost vytrestat. Jak se zdá, máme tu novou hvězdu v kategorii naked bike!

Klasik s exotickým jménem

Masai není jen příslušníkem afrického etnika, jsou to také čtyřkolky a motorky. A právě jednu z motorek, konkrétně model Dark Rod 125, jsme pro vás vyzkoušeli. Co umí nabídnout a co od něj čekat? A co naopak ne? Přečtěte si test v aktuálním Motorbike.

Tak, to bychom měli testy, můžeme pokračovat. Vlastně ještě ne, ještě je zde test motokola Bultaco Brinco R, na kterém se projel náš testrider Martin. A ač k tomuto stroji přistupoval zpočátku dost skepticky, vrátil se z jízdy doslova nadšený. Ostatně nadšení, jak sami uvidíte, čiší i z jeho textu.

Co tu máme dál? Samozřejmě reportáže z obou jarních výstav, tedy Motosalonu a Motocyklu, techmánii v podobě rádce, jak správně vybrat koženou bundu, pokračujeme i našem seriálu Závodníkem snadno a rychle (ve kterém se tentokrát zaměříme na úpravy okruhové motorky), vysvětlíme si i základní pravidla jízdy na okruhu.

V sekci sport pak najdete autentické reportáže z prvních závodů MotoGP, WSBK a MxGP, report z prvního závodu letošního ročníku OffROAD Maratonu a jako vždy i novinky z ploché dráhy.
Výčet obsahu dubnového Motorbike pak uzavírají aktuality, toolbox, produktový test atd. atd. – jako pokaždé je Motorbike plný informací a to „své“ si u nás najde, jak doufáme, opravdu každý!
Motorbike 4 2017 vychází ve středu 5. dubna 2017.

Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické podobě a to na:
https://www.alza.cz nebo http://www.floowie.com/
Tištěné předplatné je možné objednat prostřednictvím e-mailu: predplatne@motorbike-czech.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.
Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/motorbike.cz
Cena: 89,- Kč

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist