globalmoto_duben_nolan




Motocykl 12/2013

Téma měsíce – novinky 2014. Je jich hodně a spousta z nich vypadá opravdu zajímavě, ostatně posuďte sami, náš report z výstavy EICMA najdete hned v úvodu časopisu. Je nový Super Duke opravdu tak zlá motorka, jak všude píšou? My si to nemyslíme, viz náš test na str. 16. V netypicky pojatém srovnávacím testu se zamyslíme nad tím, zda znamená více koní také více radosti z jízdy, ale ještě předtím se zastavíme u Erika Buella a jeho povedené EBR 1190. Prozradíme vám, jak trénují přes zimu naši nejlepší stuntrideři, nebo, které biky nás v letošní sezoně opravdu dostaly. MC 12/2013 vychází 20. listopadu.

Novinky 2014
„Kašleme na krizi!“ Dobrou zprávou hned na úvod je, že až na malé výjimky si vzali heslo americké značky k srdci také ostatní světoví výrobci a na milánské výstavě ukázali, že mají dobře našlápnuto.


KTM 1290 Super Duke R

Jejím evangeliem byly strach a hrůza: KTM svou 1290 Super Duke R pokřtila přízviskem „The Beast“ a produkovala bojovná PR videa. Všichni novináři bez výjimky přijížděli na prezentaci do španělské Marbelly s velkým respektem. Co se ale nestalo? Překvapení za překvapením, monstrum vůbec nedštilo síru!



Harley Davidson Fat Bob
Při příležitosti představení podstatně inovované touringové řady H-D jsme měli možnost svézt se také fungl novém modelu Fat Bob. Řeknu vám, z toho kluka nám vyrostl docela sportovec!
BMW R 1200 GS Adventure
Lepší a všestrannější nikdy nebyl. To je jasné všem. Adventure 2014 nasazuje z cestovatelského hlediska tu absolutně nejvyšší laťku a navíc vypadá skvěle.




Suzuki Intruder C1500BT vs. Yamaha XV1900A CFD

Málokdy sednete na stroj, který vás ve chvíli rozjetí zbaví stresu, jako nějakou injekční stříkačkou do vás vpraví pocit klidu a bezpečí, převede vás do jiného světa, ve kterém problémy neexistují. Tito dva černě odění agenti jsou na zbavování stresu dobře proškoleni.



Power & Fun

Enormní výkon motoru už dávno není vyhrazen pouze pro superbikové motocykly. Naked biky a cestovní endura je dotahují, cruiser je opatřen přídomkem „power“, kterému dělá čest. Ve které koncepci nám ale uchystal výkon nejvíce radosti z jízdy?
Yamaha YZF-R6
O mnoha motocyklech to nelze říct, ale R6 je jiná, je v tomto ohledu kovanou výjimkou. Tak, jak stojí v showroomech prodejců, je schopná upalovat po závodní dráze neskutečně rychle. A i přes svá léta vyhrává světové tituly. Čím to je?



Ducati Monster 1100 Evo
Monstery jsou poslední Ducatky se vzduchem chlazenými motory, které továrna nabízí. Hrdě drží prapor klasické konstrukce a svou floutkovskou image lákají do svých sedel historicky nejvyšší počet kupců. Model 1100 Evo jsme podrobili testu, abychom tomu přišli na kloub.

Best of 2013
Je to už taková tradice: každý z našeho tříčlenného redakčního týmu vybere z celé sezony tři stroje, které ho v rámci testování nejvíce zaujaly. Kritérii nejsou v tomto případě výkon ani výbava, ale naše čistě subjektivní emoce.
Endurotrénink: Přecházíme na asfalt
V minulém díle jsme si ukázali, jak vodit velké cestovní enduro na nezpevněném povrchu. Driftovat s Advíkem v lomu je sice moc fajn, nicméně cílem našich endurotréninků nebylo vyhrát Dakar, ale naučit se cítit motorku pod sebou. Jezdit lépe, radostněji, a tudíž bezpečněji na silnici.


Jawa kolem světa, 2. díl
Už nepochybuji o tom, co je na cestě kolem dokola nejtěžší. Není to ani samota, ani únava, ani obavy z neznáma. Dokonce ani poušť, medvědi, komáři s malárií. Je to úředník! A pokud se nakombinuje s přechodem hranice a s námořní přepravou motorky, katastrofa je na obzoru. Takže něco o tom, jak se leze do Ameriky. Z Ruska!
MotoGP
Mistrovství světa silničních motocyklů dospělo ke svému závěru. Karavana Grand Prix absolvovala zámořský trip a bylo před ní tradiční finále ve Valencii. To se sice jelo až po uzávěrce tohoto čísla, nicméně naše oči upřeně sledovaly jeden každý závod, který samotnému finále předcházel.


Czech Stunt Day
Už je to dlouho, co se u nás jela nějaká velká stuntridingová soutěž. Dokonce několik let, pakliže zavzpomínáme na Streetfighter Day se statusem mistrovství světa. Obrátky soutěžení nabralo opět až letos – druhý zářijový víkend. V ostravském centru Libros se sjel výkvět domácích stuntriderů a deset nejlepších si to v napjaté atmosféře rozdalo o titul domácího krále. Nutno říci, že česká špička se ani v té evropské neztrácí.

BMW R nineT

V BMW si umějí udělat radost – ke svému 90. výročí si mnichovská značka nadělila ten nejkrásnější dárek: nový motocykl respektující tradici i současnou filozofii značky. Byli jsme u toho.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist