ktm_unor




Reflexní víkend

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
-LOTR- (2) napsal 29.05.2008 v 22:42

Již dnes jsem si vzal s kolegou reflexní vestu (před chvílí jsme dojeli) při jízdě na našich Transalpech. Nejenže jsme při průjezdů Kokořínským údolím, navštívením hradu Houska a tudíž dalších zákoutí CHKO Kokořínsko poutali na sebe pozornost ze strany chodců, cyklistů, ale hlavně motoristů všeobecně. Je pravda a to určitě, že žlutý vesty vedou řidiče ke zpomalení, či uhnutí na stranu, nejpravděpodobněji že nás ,kord když jsme jeli v černém oblečení se žlutou vestou brali jako POLICII (nebyl to záměr - vypadat jako motohlídka). Ale určitě jsme byli vidět. Jezdíme z 85% zcela předpisově a stává se že osobní auta Nás předjedou a dnes s vestou - odstup a předpisová jízda až do konce vesnice. Při zpáteční jízdě na třicítce (při průjezdu Liběchovem) jsem si to ověřil zda ostatní řidiči to tak vnímali, ono vnímali - na třicítce se mě nikdo ze za mnou jedoucích vozidel nepokoušel předjet a ani při výjezdu z obce netlačil na záď. Jako nerad se k tomu přiznávám, ale docela jsem se pobavil (nechtěl jsem ale vyšlo to tak). Naposledy ta zábava proběhla u naší obce kde je železniční přejezd a stopka a jelikož je tam zcela zbytečně a nikdo se netrápí zastavovat - tak ten pán s Transitem nakonec před námi i zastavil. Na druhou stranu tak to má být, mělo by se nějak tak to dodržovat i když šikanu jsme nechtěli a snad taky nezpůsobili.

Ruzvol-45 (4) napsal 29.05.2008 v 22:39

Jak už jsem psal jinde, není špatný nápad být viděn na motocyklu lépe. A pokud tomu může v určitých situacích pomoci reflexní bunda či vesta, pak je to OK. Tuto akce beru spíše jako akt výzvy, že na silnici se nepohybují pouze automobily. Agresivitu a bezohlednost viděnou častokrát u automobilistů bohužel vídám i u nás motorkářů. S tímto způsobem jízdy se neztotožňuji. Daleko důležitější než vesta je totiž jezdit s mozkem v hlavě. Ohleduplně a džentmensky. Nic to nestojí a ještě mi slušný řidič poděkuje. Hodně šťastných a bezpečných kilometrů všem. Ruda.

zilvarcz (2) napsal 29.05.2008 v 22:31

Zdravím všechny normální lidi! Pro mne je pravda asi taková. Prasata jsou jak mezi autaři, tak i mezi motorkáři. Možnost jízdy na okruhu je vcelku nedostatečná, pokud jezdit "koleno" v provozu, tak jen asi tam kde je to možné. Jestli se někdo zabije vlastní vinou, tak je to lepší, než aby zabil svou jízdou druhého a přesto je ještě dost vlivů, které neovlivní nikdo. Stav a způsob oprav našich silnic nebudu komentovat... Jsme méně chráněni a o dost dynamičtější než autaři, tak se tomu musíme přizpůsobit. Přeji všem jen šťastné kilometry, miluji jízdu na motocyklu a není pro mne cesty zpět , ale snažím se co nejvíce na dostávat okruh a kdo bude hledat cesty, tak věřím, že je najde, byť to není bohužel levná záležitost.
Pavel Kareš - Teplice / pkmoto@seznam.cz

Wikk (0) napsal 29.05.2008 v 21:44

Když budu mluvit za sebe, smysl akce chápu tak, že jde o to poukýzat na fakt, že je spousty řidíčů automobilů, kteří vlastně nemají na silnici co dělat, počínaje (nic ve zlym) strýmy pány, kteří mají co dělat sami se sebou natož řídit auto a motocykl je pro ně rušivý element, i když se v minulosti sami proháněli na svých strojích Jawa do vedlejší vesnice za holkama, konče mladými manažery, kteří sotva co dodělají vysokou a řidičák usednou krom vysoko postavené židle (budiž jim přána, od toho studovali vysokou) také do poměrně silného vozu a tím dostávají díky svým nezkušenostem v již tak hustěm silničním provozu, ostře nabitou zbraň, kdy pro ně je malá nepozornost kritickou pro náhodou kolem jedoucího motorkáře.
Vidím v tom také jistou myšlenku. Kdokoli si tu vestu vezme, jistě si řekne: KTuto vestu si beru proto, že nesouhlasím s tím, že řidiči motocyklů jsou povšechně prasata co neumí jezdit podle předpisů. Jen mají na silnici víc možností.
Jistě jde i o to, říct světu, že nám není jedno co se děje v silničním provozu
A v neposlední řadě, jak už tady padlo, jde jistě o jistou pietu vůči všem "padlým".
Přeji všem krásný, klidný a bezpečný víkend bez nehod.

XTeZeto (80) napsal 29.05.2008 v 20:40

Vestu cyklistům.A my přizpůsobit jízdu povrchu a stavu vozovky.A kdo se s tím nedokáže smířit tak asi umře.

dejavu. (4) napsal 29.05.2008 v 20:10

No, pocity mám smíšené... Viděl jsem pár lidí v reflexkách, a je to fakt vidět. Ale pochybuju, že si to naši "stíhači" na sebe oblečou... Přece u Hubíka nevyhodí 30 litrů za kombinačku, kterou si pak schovají pod reflexkou za 3 stovky

Rodji (-1) napsal 29.05.2008 v 19:45

Myslím, že tahle akce má smysl. Jde především o to si uvědomit, že nejsme nesmrtelní a že zrovna nám se nemůže nic stát. Stačí si uvědomit, proč jsem si tu vestu na sebe vzal a nejezdit jako idiot.

Cosmogagy (2) napsal 29.05.2008 v 19:36

ja osobne si myslim ze to tu hroti hlavne ti kterym se ten napad nelibi, a kresli scenare az to skoro vypada ze kvuli tomuhle vikendu budem muset byt pomalovani reflexnima barvama od hlavy az k patam, a motorky od svetel az ke gumam

sherm14 (1) napsal 29.05.2008 v 19:32

vesty nepomuzou kdyz tady u compu slysim jak to blazni na supersportech honi pod mojima oknama

CBR-rr (-4) napsal 29.05.2008 v 19:20

Tehle akci řikam "střileni do vlastnich řad" od lidi kteři si nedovedou a ani nechcou uvědomit k čemu to muže az vest Lidi nenejezděte jak blazni a chovejte se ohleduplněji ke všem.

Georgik (76) napsal 29.05.2008 v 17:15

Ten majáček je zajímavý nápad , třeba s modrým by plechovky fakt uhnuly . Nic nehrotím, to jen tak pro odlehčení...

k-h600 (0) napsal 29.05.2008 v 16:47

Cílem této akce je opravdu mnohem víc,
než strašit lidi na ulici a trhat vesty ve 200.

Především ve vlastních řadách ale i na veřejnosti prezentovat, že nám motorkářům není lhostejné, co se na silnicích děje a že s tímto stavem chceme něco dělat.

Že nejsme jen banda nezodpovědných sebevrahů a zabijáků, ale že je nás většina těch, kteří opravdu jezdí mozkem a chce ve zdraví jezdit, co to půjde.

Již tato a mnoho dalších diskuzí tento cíl alespoň částečně naplňuje. Nejen vyjasňováním si vlastních názorů, ale i tím, že celá řada z nás už hodlá od pouhých řečí přejít ke skutkům např. našitím pruhů na oblečení, používáním reflexních prvků dobrovolně a pod.

Není žádným tajemstvím, že každá preventivní akce má pozitivní dopad na nehodovost alespoň v období, kdy probíhá.

Jinak řečeno, pokud bude tento víkend ušetřen jediný život, nebo zmírněny následky nějakého karambolu, splnila tato akce význam více, než si kdo myslel při jejím zrodu.

Nikdo nevíme, koho se tyto řádky mohou bytostně dotýkat a proto bychom je měli brát vážně.

Důležité však rovněž je, aby nezůstalo jen u tohoto víkendu.
Ti co pozitivně změní své chování nebo používání pomůcek, ať se to někomu líbí či ne, zvýší svou pravděpodobnost na přežití v čím dál tím náročnějším provozu.

Zajisté si rovněž každý z nás vzpomene na někoho, kdo již za řidítka nebo volant neusedne. Mějme na paměti, že ne každý z nich byl viníkem a příčinou ale také třebas jen pouhou obětí.

Udělejme vše co lze, abychom nebyli ani viníky ani obětmi.
A neřešme kdyby. Nikdy totiž nelze s jistotou říci, že by to či ono mělo nebo nemělo vliv. Jde o život. A co je víc?

Kdo si myslí, že právě jemu reflexní prvky nikdy nepomůžou, ať je nepoužívá - není to povinné.
Kdo však připouští, že právě jemu by mohly někdy pomoci od maléru, ať je používá, chce-li. Je to povolené.

K-H600

bibrman (0) napsal 29.05.2008 v 15:35

Tento výkend reflexní vestu a příští třeba majáček na přilbě.
Ted vážně.Pokud nebudou autíčkáři používat zpětná zrcátka,tak mě žádná reflexní vesta nezachraní!
Jeden instruktor v autoškole mi kdysi řekl:"jezdi tak,jako by jsi byl neviditelný". Tak se tím řídím.

Georgik (76) napsal 29.05.2008 v 14:34

Proč to tak dramatizujete: je to gesto, nic víc. Nikomu neublíží. Jsme tady, chceme jezdit, někdy i rychle, ale vždy hlavou. Vestu na moto nikdo nemůže nařídit, alespoň ne v tomto provedení, protože už při rychlosti okolo 40 km/h, je potencionálně dost nebezpečná - vlaje, ruší, napůl se svlékne, zakryje hlavu atd. Takže ještě jednou - jednorázová akce ANO, pravidlo BLBOST!!!

Brůča. (0) napsal 29.05.2008 v 14:25

Zrušte svícení aut přes léto a nechte povinnost svítit motorky. Už to tady bylo a motorky byly vidět. Teď zkusíte vesty, za chvíli třeba stroboskopy, později nám omezíte rychlost přes satelit atd. nevím, kam půjde vývoj. Mám už to blíže k důchodu než ke školní docházce, ale svobodu motorkáře bych nerad ztratil. Vše je pouze v lidech. Mnohem více km najezdím se strojem mimo republiku a vše je POUZE v lidech. Motorkáři - zbytečně neprovokujte, plechovkáři - i my jsme účastníky silničního provozu - všichni máme stroje k přemisťování. Chcete -li si zvedat technickýma pomůckama svoje ego, vesta vám nikomu nepomůže. Sami si odpovězte na otázku, kdo je lepší řidič - řidič Trabanta, nebo řidič BMW.
Tam je ten největší problém - v hlavách, v myšlení.

Mrzout (0) napsal 29.05.2008 v 14:15

O vikendu vyjedu s vestou i kdyz mozna nepomuze zabranit moji pripadny nehode, tak alespon na symbolicky protest - JA JSEM TU TAKY! - a cim vic nas bude ve vestach tim vic nas bude videt...
I kdybch ji na kombu mel prilepit izolackou...

misenek (0) napsal 29.05.2008 v 13:53

Je přece nesmysl aby lidé nosili tyto vesty, když budou jezdit pořád stejně, nic se tím nezmění

sherm14 (1) napsal 29.05.2008 v 13:29

jestli to fakt schvali tak budem jak kašpaři

térapéra (0) napsal 29.05.2008 v 12:50

jenže v tom je dost podstatný rozdíl. žádný poliš si toho nadálku nevšimne, jestli máš vzorek nebo ne a jestli máš rovnou spz nebo ne a málokdy mají u sebe nějaké měřátka, ale vesty, vesty , že ji nemáš si všimne i bez dalekohledu a je to POZOR viditelné gesto polotiků vůči veřejnosti!!! takže tvá laxnost není na místě. Je to zkušenost a dost dobrá, takže proto to beru jen jako zoufalý pokus poškodit celou motorkářskou obec. Magoři byli, jsou a budou ale většina z nás je slušná a jezdí normálně a takový to odnesou nejvíc, protže pár trotlů se zviditelní. Ať jsou větší policejní hlídky , ať mají taky motorky, ať autaři taky víc dávají pozor a nechrápou, hlavně ti s těma velkejma offroudama, co si myslej, že na ně nikdo nemá a nedělňáři, který se za každou cenu nechtěj nechat předjet atd.atd. a na ty rychlý magori na mašině, radar, policejní motorky a my všichni ostatní. Proč někdo nezvěřejní statistiku ale opravdou , havárií motorkářů, kolik jich to zavinilo a kolik jich v tom bylo nevině? proč se nezavede, že na velký mašiny až od 25 let a min. 3 roky praxe v autě? pak 21 letej magor letí 200km a nestíhá vnímat provoz apod, apod. opatření by bylo víc a určitě zajímavějších a hlavně účelnějších pro všechny než taková hloupost!

Zdenek-UAE (6) napsal 29.05.2008 v 12:48

Pochybuji o tom, ze tento napad by mohl byt uzakonen, nema prilis logiku, vzdyt dnes uz vetsina motoobleceni byva vybavena reflexnimi prvky, takze je velmi diskutabilni, pokud by takovy zakon platil, jestli jej splnuji, ci nikoli. Nechal bych tomu volny prubeh, at si kazdy jezdi, v cem se mu libi, pochopitelne pri splneni zakladnich bezpecnostnich pozadavku. Vesty mam, ale nepouzivam je, staci pouzivat vlastni hlavu. Zatim to funguje a mam za sebou dost km v mnohem vetsi dzungli, nez jsou ceske silnice.

VlastíkPlamínek (0) napsal 29.05.2008 v 12:18

ukýkoněním = uzákoněním (pitomá klávesnice)

VlastíkPlamínek (0) napsal 29.05.2008 v 12:17

ono to s ukýkoněním reflexních vestu bude stejně horký jako to že spz by měla být rovná a vzorek by měl být 1,6mm Nehrotil bych to tolik :)

Milan-11 (12) napsal 29.05.2008 v 08:47

Já s vestou vyjedu, názor jsem nezměnil.Ti, co ji nechtějí a většinou jsou to 150-200... km-tráři, je to jejich věc.Každý má právo udělat to jak myslí.Pravda ale zase je, že těch magorů v autech asi neubude, no a těch závodníků v našich řadách..to se uvidí..a třeba zase ve zprávách .

térapéra (0) napsal 29.05.2008 v 07:42

souhlasím již se zde jednou zmíněným, pro poslance je jednodušší omezit motorkáře povinností nosit vesty (ktrerá tě při vyšší rychlostí pěkně rozkmitá) než poukázat na nevšímavost a ignoranci autařů. Takže Vám všem, kteří na tuto akci jedete "se zviditelnit" gratuluju k tomu, že nám všem akorát pěkně znepříjemníte život místo aby jste pomohli. Pomoc by totiž spočívala né v pitomé vestě ale v tom, že poukáže te, že i autaři mají svůj a ne malý podíl na havarkách motorkářů. Samozřejmě jak mezi motorkářema tak i autařema jsou magoři ale to vesta určitě neodtraní. takže pěkná blbost a dopředu říkám, že jak to ty pitomý poslanci schválej tak každýho debila , kterej v týhle diskuzi vestu podporoval nakopu do pozadí. Problém je jinde! nezastírejte je pitomou rádo by pěknou a populistickou akcí hlupáci!

Barko (2) napsal 29.05.2008 v 01:05

Takže moja skúsenosť. Celú jeseň som jazdil v žltej reflexnej veste za 100 Sk až ju zlikvidoval vietor. Ostal som prekvapený aký to má účinok. Tento rok som ju vymenil za kvalitnú aj z pozdĺžnymi reflexnými pásmi aby ich bolo vidno cez zadný kufor a rýchloupínacími prackami (suchý zips vietor otváral). Vodiči ma púšťajú, uhýbajú ku krajnici pri predbiehaní a keď idem v dedine za vozidlom väčšinou dodržujú rýchlosť lebo si myslia že som policajt. No mne nejde o hranie sa na policajta. Mám moto ktorá po naštartovaní svieti automaticky a aj tak sa mi stávalo že mi nedali prednosť aj keď som išiel po hlavnej. Povedal by som že tento problém klesol používaním vesty o min. 60%. No keď budem lietať 200 km/h nepomôže ani vesta. Do mesta doporučujem jednozačne! A vašej akcii prajem veľa zdaru.

smazany65456 (0) napsal 28.05.2008 v 22:50

Za nějakou dobu vás bude srat,že ste lezli do této akce,až nějakej pitomec nahoře bude chtít prosadit,abysme to měli na sobě pořád. V neděli večer na nově neukážou žádnej smrťák a bude to. Už to máme! Reflexní vesty jsou nutnost,už to slyším. Do toho KAŽDOPÁDNĚ NEJDU a doufám,že vás moc neuvidím,čus.

Jaster (2) napsal 28.05.2008 v 21:59

Vesty určitě pomohou že budou motorkáři lépe vidět, ale plechovkáři tam stejně z vedlejší vjedou a nedaji přednost. Furt se všude mluví o tom jak je hodně nehod motorkářů, ale skoro pokaždé za to mohou plechovky. Jako je pravda když někdo jede na motorce 150kmúh tak dejte mu přednost když neni hned vidět. Oni pak furt píšou že motorkáři jedzí rychle, ale ono ani řidiči s auty nejezdí podle předpisů a navíc to že zemře víc lidí v autech než na motorkách za týden o tom se taky nemluví... Ale takhle by se to muselo rozebírat a psát o tom dál. Ale to fakt nemá cenu, stejně se nikdo nezmění, ani autíčkáři budou motorkáře nadále ignorovat, a pár motorkářů co jezdí jako závodníci tak budou jezdit dál než jim nějaký řidič v plechovce nedá přednost.

ant (0) napsal 28.05.2008 v 20:37

to co psal jarda se mi stalo taky..pxca v offroadu mi nedala prednost a take jsem se nechtel libat s naraznikem, mit tank tak to do ni s chuti napalim, ta jeji arogance byla takova,ze snad zacnu nosit pomerance nebo vejce a mrsknu jim to pak na sklo..

Borysch (0) napsal 28.05.2008 v 20:09

Jdu do toho!
Nesnášenlivost je na obou stranách. Takže je super, že jedna strana dá najevo, že drží pohromadě (pekáči si dělají naschvály i navzájem) a snaží se problém aspoň vizuálně řešit.
I když, lehký kulomet by občas taky nebyl špatný argument

Harry_MF (1) napsal 28.05.2008 v 18:58

O vikendu vyrazim a vestu beru , s batuzkem mame doma dve deti.




TOPlist