gbox_leden



Jako batůžek při cestě do Jindřichova Hradce

Víkend v Jindřichově Hradci

Kapitoly článku

13.8.2021

Byl pátek třináctého, horké prázdninové léto a víkend před námi. Ideální počasí jet slunit se a ležet někam k vodě, číst si ……. A nebo? VÝLET NA MOTORCE BUDE PŘECE JEN LEPŠÍ!!!! I když patřím spíše ke skupině lidí, která je pověrčivá.

Přemýšleli jsme s Pavlem,kam vyrazit. Mě napadl Český Krumlov, ale jako lepší, podobnou a ne tolik obecně ohranou variantu navrhl Pavel - výlet do Jindřichova Hradce a odkývali jsme to společně. Během chvilky jsme zarezervovali poslední volný hotel na dvě noci a kolem desáté ranní hodiny jsme vyrazili.

Cesta byla bez problémů a vedla přes Rožmitál pod Třemšínem, Milevsko a Bernartice. A byla přece jen čím dál tím víc na dohled zajímavější, protože jsme se blížili do jižních Čech. První naše zastávka byla v Bechyni na malebném náměstí, kde jsme si dali oběd, po kterém naše cesta směřovala na bechyňský hrad přestavěný na zámek a na bechyňský most, který nám nabídl krásný výhled. A Pak už jen dojet do cíle. Jeli jsme kolem bechyňské obory, vesnicí Dráchov s krásným jezem na Lužnici.

Už na první dojem mě Hradec zaujal. Obrovský rybník Vajgar hned vedle krásného menšího historické jádra nešel přehlédnout a místní veslařské závody a jejich živé publikum už vůbec ne. Hned jsme věděli, že to bude skvělý víkend. Po příjezdu jsme se ubytovali ve skromném hotelu Vajgar (přímo na náměstí), kde byla příjemná obsluha recepce a také možnost zaparkování motorky v průjezdu a po vybalení věcí jsme měli už jen jediný cíl -hledat místo, kde nám v horkém večeru natočí plzeňské pivo!!! Minulo nás hodně hospůdek, ale žádná z jejich pivních reklam pro nás nebyla lákavá. Ale po dvouhodinové procházce jsme potkali domorodce, který nám prozradil, že námi hledané pivo nenabízí místní restaurace, ale cukrárna hned vedle našeho hotelu! ÚŽASNÝ, co víc si přát! Pak následovala skvělá večeře v restauraci Udírna, ve které nám připravili výborný steaky s čerstvými bylinkami pečený na otevřeném ohni. Po večeři jsme si udělali krásnou procházku večerním historickým centrem až do hospůdky Pod hradem, kde bylo opět nádherný posezení na terase hned u řeky Nežárky s výtečným vínem.

 

14.08

 

Po probuzení nás čekala výborná hotelová snídaně, po které jsme se oblékli do motorkářského a vyrazili po okolí. Nejprve směr Nová Bystřice, pak jsme díky neplánovaný objížďce jeli kolem hradu Landštejn. První naše zastávka byla ve Slavonicích na kávu a ledovou kávu se zmrzlinou a druhá v Telči na náměstí, protože jsme si chtěli připomenout ty malebné domy se štíty a podloubím.

Po procházce na náměstí jsme už byli rozhodnuti, že se vrátíme do J. Hradce, ale protože jsem viděla po cestě do Telče ceduli Jihlava 35 km, tak mi to nedalo a zeptala jsem se Pavla, za jak dlouho bychom tam dojeli. Těšili jsme se už do Hradce na pozdní oběd, ale vzpomínky, které mě táhly do Jihlavy byly silnější. Čtyři roky jsem tam bydlela a studovala, tak jme si výlet ještě prodloužili.

Po příjezdu do Hradce jsme povečeřeli opět v restauraci u řeky Nežárky a pak se procházeli městem a šli jsme překročit 15. poledník na nároží kostela nanebevzetí Panny Marie v samotném centru a něco si přát, protože prý do roka se přání splní :-) .

15.8

V neděli ráno jsme vyjeli domů hned po snídani. Zpáteční cesta vedla přes Třeboň, České Budějovice, Vimperk, Strakonice, Střelské Hoštice, Horažďovice, Nepomuk. U Lišova byla velká bouřka, kterou jsme objeli právě přes České Budějovice. Takhle skončil náš víkend v nádherném nenápadném městě, které mě hodně překvapilo a rádi se tam budeme možná i každé léto vracet.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):


TOPlist