gbox_leden



Smíchovská pláž v tom „pojede s námi“

Pod heslem „Jedeme v tom s Vámi“ ožije 26.6. Smíchovská pláž 2. ročníkem benefiční akce MDA RIDE. Cílem této akce je především poukázat na problém neléčitelné nemoci svalů, která postihuje zejména chlapce, skvěle se pobavit, zažít jedinečnou jízdu na motocyklech a získat výtěžek pro takto nemocné.

Kdy a kde…

Poslední červnový víkend se Smíchovská pláž promění ve velikou pouť, kde bude na návštěvníky čekat mnoho jedinečných atrakcí: focení na motocyklech značky Harley-Davidson, superbike simulátor, malování na obličej, simulátor zvedání motocyklu na zadní kolo, beach volleybal, skákací hrady, módní přehlídka a mnoho další zábavy. Vystoupí zde kapely the Cell, Strahov a B.lues. Celou akci bude moderovat herec Miroslav Šimůnek, návštěvníky přijdou pozdravit známé osobnosti a patroni sdružení Dalibor Gondík, Adéla Gondíková, Standa Berkovec, Jakub Smolík a další. Součástí programu bude také autogramiáda těchto osobností. Hlavním bodem celého dne bude slavnostní vyjížďka motocyklů a džípů s nemocnými dětmi, kterým tato akce cíleně pomáhá.

Co se povedlo…

Premiérový ročník kampaně MDA RIDE se setkal s velikým zájmem veřejnosti a médií, celkový výtěžek činil 182 000,- Kč. Suma byla použita na nákup komponentů k dýchacím přístrojům, přispěla na rekondiční pobyty nemocných dětí, náklady na dopravu nemocných
a podpořila natočení dokumentu o této zákeřné nemoci. Hlavním cílem letošního projektu je získání dvojnásobného zisku oproti loňskému ročníku. Vytěžené prostředky budou použity na nákup dýchacích, zvedacích a rehabilitačních přístrojů, polohovacích postelí, podložek proti proleženinám i na ozdravné pobyty a s nimi spojené hrazení cest speciálně upravenými automobily.

Co je MDA RIDE…

MDA RIDE je nezisková organizace, jež se rozhodla dlouhodobě pomáhat lidem s nervosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie. Organizace byla inspirována podobnými akcemi, které jsou pořádány v U.S.A. a ve Švýcarsku, právě na podporu asociace muskulárních dystrofiků.

Myšlenka benefičních jízd vznikla v U.S.A., kde v roce 2009 oslavili čtvrtstoletí konání benefičních jízd. Ve Švýcarsku se stejná akce pořádá již 18 let. 1. ročníku MDA RIDE se zúčastnili i švýcarští zástupci Loveride a gratulovali k vynikajícímu startu. Pevně doufáme, že vysoko posazenou laťku posuneme zase o kousek výš!.

Co je svalová dystrofie…

Svalová dystrofie je široký termín pro označení genetických onemocnění, které postihují svalstvo. Jsou to genetické vady, pro které je typické ochabování svalstva. Snižuje se síla ve svalech a dochází k postupnému úbytku svalové hmoty. Onemocnění se nezřídka objevuje i v dospělém věku, nemá však tak razantní průběh jako dětí.

Kdo nám pomáhá…

Hlavními partnery projektu jsou: Harley-Davidson Praha, Casino Admirál, Městská část Praha 5, Emeran 1867, zdravotní pojišťovna VZP, IZIP elektronická zdravotní karta, společnost Bonuss, rádio Beat. A v neposlední řadě studenti Provozně ekonomické fakulty CZU v Praze, kteří se významně podíleli na dnešní tiskové konferenci.
Více informací:
Daniela Odehnalová
oddělení PR MDA Ride
tel.: 775 243 358
e-mail: linda@mdaride.cz
www.mdaride.cz

O partnerech:

Do akce se zapojili také významní partneři, díky kterým se můžeme těšit na focení v luxusním automobilu, který zapůjčí společnost Dream-Cars. Ta se letos již podruhé rozhodla podpořit MDA RIDE přímo na den dětí a její majitel Martin Cieslar k tomu řekl: „Pronájmy našich vozidel jsou často splněním snů a to je dobře. Sny se mají plnit! Bohužel, ne všem je to přáno, a proto se naše společnost rozhodla pomoci lidem postiženým svalovou dystrofií. Proč právě pomoct těmto lidem? Protože nemoc postihuje především chlapce. A zde se nabízí přirozené propojení aut s chlapci/muži. Navíc naše auta jsou hodně rychlá, oproti tomu jsou tito chlapci neschopni pohybu a odkázání na pomoc jiných. Pomozte i vy! Jak? Jednoduše. Pronajměte si 1. června na Den Dětí jedno z našich vozidel. Veškeré tržby z tohoto dne věnujeme sdružení MDA RIDE. Splňte si svůj sen a pomozte splnit sny jiných!“
Návštěvníci si budou moci během akce na stánku společnosti IZIP zaregistrovat Elektronickou zdravotní knížku. IZIP tak podpoří projekt MDA RIDE 50 Kč z každého registrovaného. Návštěvník tak pomůže sobě a zároveň nemocným! "Jsme rádi, že můžeme podpořit projekt MDA RIDE, tedy společnost lidí, kteří pomáhají lidem se svalovou dystrofií. Naše partnerství projektu vychází z dlouhodobého záměru společnosti IZIP podporovat charitativní akce, jednoduše pomáhat těm, na které se bohužel někdy zapomíná," říká Ing. Jiří Pašek, ředitel společnosti IZIP, a.s.

Video

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):


TOPlist