gbox_leden



Petr Fryč na tandemu s Vláďou: Můj svět jsou hory a zastrčená místa

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je autor moto průvodců Hory a zatáčky Petr Fryč, který se nepovažuje za cestovatele, ale za trajdala. Petr má slabost pro hory a v zimě je brázdí na lyžích a v létě na motorce. Nedávno vydal už jedenáctou knihu, ve které přiblíží kouzelná místa, kam na motorce doporučuje vyrazit. Jestli chcete znát jeho motorkářský příběh, poslechněte si tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce
  • Jak se rozhodl vydat moto průvodce
  • O trajdání po regionu bývalého Rakouska-Uherska
  • Jaké motorky měl a na jaký se skvěle svezl
  • O oblíbených místech, kam doporučuje na motorce vyrazit
  • Co znamená vydat knihu a kde čerpá informace

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Autor moto průvodců Hory a zatáčky Petr Fryč říká, že je pro něj motorka volnočasovou záležitostí a bere ji jako relax, dobíječku baterek a rád na ni poznává nová místa. Zároveň tvrdí, že jeho regionem je bývalé Rakousko-Uhersko a v rozhovoru se dozvíte, že ho zná jako své boty. Je to možná tím, že jeho světem jsou hory a zastrčená místa, kam se vždycky rád na motorce vyrazí. Jednoho dne se rozhodl vydat knihu, přesněji řečeno moto průvodce Alpský motorkářský průvodce, ve kterém přiblíží místa, kam stojí za to vyrazit. Do této chvíle je knížek dokonce jedenáct a existuje také aplikace Moto Quest. V pátečním seriálu Na tandemu s Vláďou uslyšíte, proč se rozhodl knihy vydat a co je obsahem, ale také to, co vydání moto průvodce obnáší.

Petr v rozhovoru vypráví, jaké byly jeho motorkářské začátky, jaké motorky měl v garáži a na jakých motorkách se v životě svezl. Jeho první velký stroj byl šestkový Hornet, kterého mu doporučil kamarád Standa Berkovec a byl s ním maximálně spokojen. Prozradí, které mašiny mu přirostly k srdci, ale i ty, co mu naopak nesedly, anebo co od motorek očekává a jak vnímá elektronické asistenty. Petr závěrem rozhovoru říká, že by rád procestoval Irsko a Skotsko a určitě by o tom napsal knihu nebo natočil dokument. Věřme, že se mu to podaří a za nějaký čas si o tom na tandemu popovídáme.     

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist