europ_asistance_2024



BUMOT - vyměňte kufry za brašny za pár vteřin

Pro výrobce kufrů je těžké přijít s něčím revolučním. O to zajímavější je každá zásadní inovace. Výrobce kufrů BUMOT se rozhodl zkombinovat výhody kufrů a brašen v ideálních zavazadlech pro enduro cestovatele. Cordurové brašny, které zamknete na rámy místo kufrů v několika vteřinách.

Co vám nejvíc vadilo na všech brašnách? Složité uchycení k motorce! Nikoho nebaví brašny k motorce přivazovat několika popruhy. Dlouho to trvá, přebytečně dlouhé popruhy pak plandají různě kolem brašen a v offroadu jsou za chvíli od bahna. Také byste raději brašny zamkli k motorce stejně jednoduše jako boční kufry? Můžete.

Brašny BUMOT Extremada nasadíte na nosný rám kufrů a zamknete klíčem úplně stejně jako hliníkový kufr. Nepotřebujete žádné redukce, mezikusy nebo extra šikovnost. Vůbec nic. Jenom klíček.

Brašny jsou vyrobeny ze silné a odolné cordury, takže drží tvar, i když jsou prázdné. Ačkoli jejich zadní stěny s úchyty na rámy jsou z části hliníkové, jsou pořád nepoměrně lehčí, než jakékoli hliníkové kufry. A enduristi dobře ví, že pokud s motorkou praští, brašny výborně fungují jako tlumič nárazu. A hlavně - daleko méně to bolí, pokud jimi dostanete přes nohu, než když vám nohu přerazí tvrdá hrana kufru.

Brašny se zavírají rolováním jako lodní pytel, mají vodotěsné vnitřní vložky a spoustu drobných chytrých detailů a úchytů. Se čtyřmi vnějšími držáky dvoulitrových lahví máte k dispozici celkový objem 74 litrů. To je dost na jakkoli dobrodružnou výpravu. Kdyby to náhodou nestačilo, na vnější úchyty můžete připevnit další zavazadla podle libosti. Výborně se dají kombinovat například s vodotěsnými 6,5 litrovými brašnami Enduristan XS.

Pokud si jindy naplánujete cesty po silnicích, brašny za pár vteřin vyměníte za hliníkové kufry. S kufry BUMOT Defender rozhodně neuděláte chybu – vyhrály srovnávací test sedmi značek, jako nejlepší v poměru kvality a ceny - i nad světoznámými značkami Touratech nebo Hepco Becker. Zajímavými detaily kufrů jsou spodní hrany ze 4mm materiálu, které odolají většímu nárazu, aniž by se zkroutily. Pokaždé pak také oceníte panty víka kufru, které kladou odpor tak akorát, aby víko drželo jakkoli pootevřené.

Ke kufrům patří i doplňky, se kterými budete mít ve věcech ještě větší pořádek - vnitřní brašny do kufrů, do vík kufrů i top case, přídavné nosiče lahví se systémem rychlého uchycení, nebo vodotěsný kastlík na nářadí, montovaný na vnitřní stranu nosiče kufru. A vše funguje na jediný klíček. Zkrátka kompletně vymyšlený systém, který něco vydrží.

Kufry jsou k dispozici ve třech velikostech - 66, 76 nebo 87 litrů celkem. Lak si můžete vybrat stříbrný, černý, nebo mrazivě šedý.

Podívejte se na srovnávací test kufrů na videu:

 

Značku BUMOT v Česku a Slovensku výhradně zastupuje Radek Fiala. Podle svých slov se rozhodl značku vyzkoušet a následně doporučit poté, co v kruzích motorkářských dobrodruhů posbíral na BUMOT spoustu nadšených ohlasů. Více o brašnách a kufrech se dočtete v jeho obchodě, pojmenovaném podle knížek - Motorkářův průvodce.

Motorkářův průvodce doporučuje jen věci, které považuje za nejlepší koupi ve své kategorii. Proto zde najdete třeba jen jedinou karimatku - doporučovat druhou nejlepší přece nedává žádný smysl. Do tohoto konceptu chytré a kvalitně provedené řešení značky BUMOT právem patří.
www.motorkaruvpruvodce.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Související firma
  • Adventure Rally

    Zástupce pro CZ, SK a PL pro výrobce výrobce Outback Motortek, BUMOT, UNIT garage, #EATMYDUST, CROSSCOUNTRYADV, Carbon Fox, Motohansa.



TOPlist