Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
2 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
Juru priznavam nechci, ackoli vim ze vyssi rady jsou docela neznicitelny tak mam podezreni, ze polovinu ceny tvori znacka.
Zatim se podle vsech moznych hodnoceni asi priklanim k Delonghi, co tak vnimam tak pomer cena / vykon je velmi slusny. Pakovka je sice varianta, ale fakt se mi s kafem nechce az tak laborovat.
Ma Delonghi streva vsude stejny, nebo doporucujete jit az od konkretni rady nahoru?
PetrXX píše: Skvele, diky za odpovedi.
Juru priznavam nechci, ackoli vim ze vyssi rady jsou docela neznicitelny tak mam podezreni, ze polovinu ceny tvori znacka.
Zatim se podle vsech moznych hodnoceni asi priklanim k Delonghi, co tak vnimam tak pomer cena / vykon je velmi slusny. Pakovka je sice varianta, ale fakt se mi s kafem nechce az tak laborovat.
Ma Delonghi streva vsude stejny, nebo doporucujete jit az od konkretni rady nahoru?
No j jsem právě proto radši sáhl po tom repasovaným. Byla tam daná úplně nová spařovací jednotka (bylo to vidět že je nová) a seřízený mlýnek. Počítadlo ukazovalo kolem 17000 káv. Zdálo se mi to moc, ale když jsem koukal u nás v práci kde mme to samý, ale ten poslední model, tak tam máme natočeno kolem 45000 káv, takže jsem v klidu
Kámoš mi ukazoval takové to domácí Delonghi po 10 letech a bylo ot totálně vylágrovaný, mlýnek, i spařovací jednotka , kafe bylo velmi slabé.
Jasný, nevýhoda je že je to prostě použitá věc a že jsou na to dražší díly, ale zatím jsem přesvědčenej o tom že to byla lepší volba jak něco novýho v nižšší cenové kategorii (ale v podstatě za cenu toho repasu)