globalmoto_kveten





Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

8.1.2015 v 15:30 | Nahoru | #1
Jihlavanka není kafe, ale instantní náhražkami pančovaný patok made in Poland. Reklama lže - od slova klamat. Cpát do "strojku" na kafe, ať už překapávače, pákovky, nebo kdovíjakého automatu rozpustné instanty mně přijde poněkud "ujeté". Asi jako pouštět přes špičkový lampáč a odladěné několikapásmové bedny nějakou trc-trc sračku z kapesní "empékřusky" v 16kHz a 8bit "kvalitě". Podobně na druhou stranu zmařit kvalitní kafe přepražením, pak nechat jakou dobu zvětrat a pak ještě přelít vodou z kašny (ad absurdum, zkrátka totálně podělat přípravu) je asi jako pustit Vermonu Formation 3, natož Hammondky, skrz nějaké plastové PC chrchlíky z kaufu.
A včil do mě...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

8.1.2015 v 16:32 | Nahoru | #2
J.M.K.> Mněl jsem za to, že Jihlavanka není instant, ale pravda, osobní zkušenosti jsou sto let staré a náhražky náhražek se stále mění.

Jinak čistě instant (pokud to tedy není "N v jednom" plný rostliných tuků, sladidel a chemické laboratoře v obrovském neskladném sáčku) má svůj důvod existence který docela chápu.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist