Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 19:23 | Nahoru | #1
Ďuričko> ok, díky

(reakce na) Esspreso - kávovar

19.12.2010 v 08:41 | Nahoru | #2
Stev> za mě zůstaň u tý Gaggie, nevím, jak je u toho Saeca přesně řešena sprcha, když je i na PODy. Já ji měl na Dreamu taky, a sprcha byla prohnutá dovnitř, takže z toho nešlo pořádně udělat espresso (25/25) a pevného "puku" sem se nikdy nedočkal. Musel sem upgradovat takto
A taky by mě zajímala konstrukce páky, podle obrázků se různí...
Hlavně si to chce dát pozor, aby kávovar neměl ty napěňovací nesmysly (crema disk atd), crému to dělá bublinkovou a podstatně to mění chuť espressa. Tolik ze zkušenosti.
Každopádně mokka konvička je velice rozumná volba, pokud si nejste jist
A káva z ní může být lepší, jak většina káv z kaváren. Hlavně jen vymývat vodou, bez chemie
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist