globalmoto_duben_nolan





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

24.10.2009 v 06:53 | Nahoru | #1
zelda> koukám na ty lávové kameně - vy ale asi máte v hospodě takový ten s roštem, co se dávají kameně pod to a musí se občas vyměnit. Co ty desky? Co se prodává pro domácnost je buď taková kombinovaná záležitost, kterou nechcu, a nebo deska, co se rozehřeje v troubě a pak se pod ní topí lihovým kahanem - bude to mít dostatečnou teplotu?

Naposledy editováno 24.10.2009 07:05:39

(reakce na) Jak na steaky

26.10.2009 v 16:59 | Nahoru | #2
Repulsion> Jo, v hospode se poziva rost, pod kterym jsou lavove lameny a pod nima se topi plynem. Co se tyce desky ktera se rozehreje v troube a pak se pod ni topi ti bohuzel neporadim, nikdy jsem s tim nepracoval a znam to jenom z doslechu. Udajne to funguje, ale jak rikam, nikdy jsem to nemel v ruce. Jinak kameny v lavovem grilu se meni jednou rocne, udajne proto, ze uz pak nejsou schopny nakumulovat teplo, jsou popraskane atd. Ale zase se pdo tim topi kazdy den od rana do vecera. Kameny do pizza pece se taky musi menit, holt jsou to ,,spotrebni veci" (mluvim samozrejme o profi provozech)
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist