1 reakcí na tento příspěvek Zrnková káva a její příprava
Hrubost mletí se musí vychytat hlavně podle stroje, to takhle obecně říct nejde. Kafe kupuju z pražírny a do měsíce spotřebovat. Je zajímavý, když se dá s pražírnou domluvit a vyzkoušet i víc stupňů pražení - já mám třeba radši pražené míň, káva pak není tolik hořká, je jemnější. Konkrétní odrůdu nejde radit - je to jako s vínem, když ti doporučím chardonnay, tak záleží na oblasti, na vinaři, na ročníku... Pokaždý bude chutnat jinak. Musíš zkoušet a zkoušet. Poradil bych ti svého aktuálního favorita, ale nechci aby to lidi začali kupovat, protože dřív nebo později dojde a já pak budu zas muset zkoušet nový odrůdy a potrvá měsíce, než najdu nový ideál :)
Tez píše: Jediná správná příprava je espresso, osobně si myslím, že nezáleží ani tak na páka/automat, jako spíš na tom, aby stroj byl udržovaný a pravidelně čištěný.
Hrubost mletí se musí vychytat hlavně podle stroje, to takhle obecně říct nejde. Kafe kupuju z pražírny a do měsíce spotřebovat. Je zajímavý, když se dá s pražírnou domluvit a vyzkoušet i víc stupňů pražení - já mám třeba radši pražené míň, káva pak není tolik hořká, je jemnější. Konkrétní odrůdu nejde radit - je to jako s vínem, když ti doporučím chardonnay, tak záleží na oblasti, na vinaři, na ročníku... Pokaždý bude chutnat jinak. Musíš zkoušet a zkoušet. Poradil bych ti svého aktuálního favorita, ale nechci aby to lidi začali kupovat, protože dřív nebo později dojde a já pak budu zas muset zkoušet nový odrůdy a potrvá měsíce, než najdu nový ideál :)
Naposledy editováno 10.07.2020 10:06:49