Téma: Trafo na omráčení prasete.
29.11.2014 v 17:13
Dobrý den přeji. Mám dotaz mimo moto svět. Řešíme jaké hodnoty má mít transformátor na omráčení prasete při zabíjačce. Víte kolik je potřeba voltů a ampér,aby to bylo akorát??? Za vaše odpovědi předem díky.
Anketa:
Jím jelita.
0%
0
Jím jitrnice.
23%
7
Jím obojí.
53%
16
Nejím nic z toho.
23%
7

2 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:33 | Nahoru | #1
Tady nejde vůbec o peníze doma mě to stojí pochopitelně mnohem víc než když si to koupim já mám rád prostě když to mám svoje vlastní.
Do restaurace jdu taky jen pokud je někde něco echt a chci to ochutnat.Takže jednou za čas si zajdu na něco dobrýho do Alcronu a nebo si občas zajedu třeba na Angus farmu do Soběsuk u Plzně.
Sám jsem kuchař mám praxi a jsem zvyklej na kvalitu takže mám neradši si připravit vše vlastní.Jde mi i o tu radost z tý práce.Tohle dnes dělaji lidi už jen proto že je to baví nebo jsou tomu zvyklí.Nic nevyjde dnes levnějc ani ty okurky nebo kompoty a stejně toho dělám každej rok víc jak 300 sklenic.

Nějakou úsporu bych v tom nehledal

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:38 | Nahoru | #2
BladeRider> Jasne, ale me je to lito

Treba ted delala kamoska na valassku zabijacku a ja dostal nejake vyrobky. Me je to pak lito kdyz vyhazuju podhrdli, tlacenku, a nastesti jsme jitrnice hodil do mrazaku.

Proste houby to vydrzi. I ten calvados vydrzi houby, za tri dny se potom v lednicce zaprasi

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

Skvělá odpověď, děkuji! 29.11.2014 v 23:57 | Nahoru | #3

BladeRider píše: Tady nejde vůbec o peníze doma mě to stojí pochopitelně mnohem víc než když si to koupim já mám rád prostě když to mám svoje vlastní.
Do restaurace jdu taky jen pokud je někde něco echt a chci to ochutnat.Takže jednou za čas si zajdu na něco dobrýho do Alcronu a nebo si občas zajedu třeba na Angus farmu do Soběsuk u Plzně.
Sám jsem kuchař mám praxi a jsem zvyklej na kvalitu takže mám neradši si připravit vše vlastní.Jde mi i o tu radost z tý práce.Tohle dnes dělaji lidi už jen proto že je to baví nebo jsou tomu zvyklí.Nic nevyjde dnes levnějc ani ty okurky nebo kompoty a stejně toho dělám každej rok víc jak 300 sklenic.

Nějakou úsporu bych v tom nehledal



Kuchař "z povolání" sice nejsem, ale plotny se rozhodně nebojím a pod toto se klidně podepíšu. A že by třeba kompoty nevycházely levněji, to s mně nezdá, když to vše dělám z toho, co na zahradě vyroste. Co se nezavaří, jde do mrazáku a jak řešil Creck spotřebu mrazáku, tak to my řešit nemusíme, jelikož mrazák je doma i tak, prase neprase. A je plný hlavně králíků (rovněž domácí chov), jelikož králíka v ČR seženeš ledva tak od známého, ale v krámě ani náhodou. Občas sice bývá králík v lidlu, nebo v kaufu, ale to jsou žažloutlí, prťaví zmrdečci z číny, vyhnaní na farmách chemickými granulemi - i zadarmo drahé a koupí to jen tupoň, co v životě králíka neviděl. Sem tam jsme mívali přes sousedy půlku prasete, vždy se to zdělalo, ale potom, co si jednou dal řezník na čas a prase bylo až na konci jara, kdy bylo už moc teplo a musel jsem vždy ráno jak nepálský šerpa všechno přenosit z půdy do sklepa (55 schodů) a večer zpět, jsme od toho upustili.

Jinak k tématu - na prase je třeba tak 2 - 2.5A, ale nevybavím si, kolik může mít prase "odpor" mezi spánky. Ale odhaduju, že bude třeba tak 10kV, nebo více. Případně se dají udělat odbočky na primáru, nebo se dá trafo "přidusit" vhodně volenou tlumivkou.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist