globalmoto_kveten





Téma: Trafo na omráčení prasete.
29.11.2014 v 17:13
Dobrý den přeji. Mám dotaz mimo moto svět. Řešíme jaké hodnoty má mít transformátor na omráčení prasete při zabíjačce. Víte kolik je potřeba voltů a ampér,aby to bylo akorát??? Za vaše odpovědi předem díky.
Anketa:
Jím jelita.
0%
0
Jím jitrnice.
23%
7
Jím obojí.
53%
16
Nejím nic z toho.
23%
7
Předchozí
1 2
Následující

Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 17:22 | Nahoru | #1
Řekl bych že 9mm bude stačit...

Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 17:23 | Nahoru | #2
co ja vim tak na vesnicich se pouziva neco jinyho nez na jatkach. Ma na mysli kleste co se daj na spanky a prase sebou svihne, nebo 2 jehly ktery pichnes do pasika a pasik sebou svihne ?

1. prippad kV rqdove a malej proud
2. pripad 60 -70V proud jo podle toho co to protlaci, prasetem

Trafo na omráčení prasete.

Skvělá odpověď, děkuji! 29.11.2014 v 17:23 | Nahoru | #3
tady vsechno najdes

Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 17:26 | Nahoru | #4
Kolik Amp nevím, ale tří kilové trafo je málo.

Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 19:20 | Nahoru | #5
Zkoušel bych hodnoty na sobě a postupně přidával. Když mě to omráčí, omráčí to i prase.

Naposledy editováno 29.11.2014 19:21:07

1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 19:24 | Nahoru | #6
U nás se to dělalo palicí, holt jiná doba...

Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 19:37 | Nahoru | #7
Tvl bezne se nabizi vykrmene prase za pajdu za kilo i to je da se rict prodelek kdyz si spocitam naroky na uskladneni nez to prase sezeru.

Tudiz Kamile proc ???

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 19:38 | Nahoru | #8

rancher píše: U nás se to dělalo palicí, holt jiná doba...


No já když byl na učňáku tak sem taky musel zabíjet palicí na který byl navařený trn. I v masně kde sem po učení nastoupil se tak zabíjelo hovězí . Dneska s tím všichni nadělají takový obštrukce, ale je to o tom, že nesmí být řezník lempl

1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 20:01 | Nahoru | #9
mám srážečku to je myslim nejjednoduší.Pro jistotu mám u sebe i nabitej qvér kdyby se to nepovedlo tak abych zabránil nějaký nepřístojný situaci.

E: docela koukám že jsou lidi co nejí jelítka ani jitrničky taková dobrota

Naposledy editováno 29.11.2014 20:04:26

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 20:09 | Nahoru | #10
BladeRider> Protoze se to ve vetsim mnozstvi zkazi. Dneska neni problem si koupit jednu - dve jitrnice, platky tlacenky nebo jakykoliv vyrobek kdyz mam chut.

Tudiz proc toho vyrabet kila a zrat to na silu ?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 20:44 | Nahoru | #11

Creck píše: BladeRider> Protoze se to ve vetsim mnozstvi zkazi. Dneska neni problem si koupit jednu - dve jitrnice, platky tlacenky nebo jakykoliv vyrobek kdyz mam chut.

Tudiz proc toho vyrabet kila a zrat to na silu ?



Přesně.
Taky to nedělám a to to mám rád. Nikdy toho nesežeru tolik tak si to raději za pár korun koupím. Mám i vybrané řeznictví kde vím, že mi od nich chutná tak proč to dělat doma.

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 20:48 | Nahoru | #12

wolken píše: Přesně.
Taky to nedělám a to to mám rád. Nikdy toho nesežeru tolik tak si to raději za pár korun koupím. Mám i vybrané řeznictví kde vím, že mi od nich chutná tak proč to dělat doma.



Urcite , nikdo nezohledni cenu mrazaku a elektriny co do toho celodenne jde.

Neni lepsi kdyz mam chut si zajit a za dvacku si ty dva platky tlacenky koupit ?

2 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:33 | Nahoru | #13
Tady nejde vůbec o peníze doma mě to stojí pochopitelně mnohem víc než když si to koupim já mám rád prostě když to mám svoje vlastní.
Do restaurace jdu taky jen pokud je někde něco echt a chci to ochutnat.Takže jednou za čas si zajdu na něco dobrýho do Alcronu a nebo si občas zajedu třeba na Angus farmu do Soběsuk u Plzně.
Sám jsem kuchař mám praxi a jsem zvyklej na kvalitu takže mám neradši si připravit vše vlastní.Jde mi i o tu radost z tý práce.Tohle dnes dělaji lidi už jen proto že je to baví nebo jsou tomu zvyklí.Nic nevyjde dnes levnějc ani ty okurky nebo kompoty a stejně toho dělám každej rok víc jak 300 sklenic.

Nějakou úsporu bych v tom nehledal

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:38 | Nahoru | #14
BladeRider> Jasne, ale me je to lito

Treba ted delala kamoska na valassku zabijacku a ja dostal nejake vyrobky. Me je to pak lito kdyz vyhazuju podhrdli, tlacenku, a nastesti jsme jitrnice hodil do mrazaku.

Proste houby to vydrzi. I ten calvados vydrzi houby, za tri dny se potom v lednicce zaprasi

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:43 | Nahoru | #15

Creck píše: BladeRider> Jasne, ale me je to lito

Treba ted delala kamoska na valassku zabijacku a ja dostal nejake vyrobky. Me je to pak lito kdyz vyhazuju podhrdli, tlacenku, a nastesti jsme jitrnice hodil do mrazaku.

Proste houby to vydrzi. I ten calvados vydrzi houby, za tri dny se potom v lednicce zaprasi



to mě je to taky líto tak tam chodim tak dlouho dokud to nesežeru a pak se rozčiluju v krámech s motohadrama že maj hadry snad na vietnamce

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:46 | Nahoru | #16
BladeRider> Jedine co je na zabijacce a podzimnim uzeni dobre ze se sejde rodina a vsichni se stepem jak dobytci

1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 21:54 | Nahoru | #17
My se tedkom chystáme na porážku čuníka ,ne eletrikou ale pistolou

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 22:04 | Nahoru | #18

Creck píše: BladeRider> Jedine co je na zabijacce a podzimnim uzeni dobre ze se sejde rodina a vsichni se stepem jak dobytci



Tak každej si v tom musí najít to svoje já to dělám prostě proto že mě to baví.
Jinak by to nešlo.

















1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 23:12 | Nahoru | #19
kurňa chlape, to je paráda Klobouk dolu. Jak od babičky

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

29.11.2014 v 23:15 | Nahoru | #20

plotecke píše: My se tedkom chystáme na porážku čuníka ,ne eletrikou ale pistolou


Já se minulej týden vůbec nechystal,ale porážka čuníka byla. né elektrikou,ani srážečkou, ale autem.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

Skvělá odpověď, děkuji! 29.11.2014 v 23:57 | Nahoru | #21

BladeRider píše: Tady nejde vůbec o peníze doma mě to stojí pochopitelně mnohem víc než když si to koupim já mám rád prostě když to mám svoje vlastní.
Do restaurace jdu taky jen pokud je někde něco echt a chci to ochutnat.Takže jednou za čas si zajdu na něco dobrýho do Alcronu a nebo si občas zajedu třeba na Angus farmu do Soběsuk u Plzně.
Sám jsem kuchař mám praxi a jsem zvyklej na kvalitu takže mám neradši si připravit vše vlastní.Jde mi i o tu radost z tý práce.Tohle dnes dělaji lidi už jen proto že je to baví nebo jsou tomu zvyklí.Nic nevyjde dnes levnějc ani ty okurky nebo kompoty a stejně toho dělám každej rok víc jak 300 sklenic.

Nějakou úsporu bych v tom nehledal



Kuchař "z povolání" sice nejsem, ale plotny se rozhodně nebojím a pod toto se klidně podepíšu. A že by třeba kompoty nevycházely levněji, to s mně nezdá, když to vše dělám z toho, co na zahradě vyroste. Co se nezavaří, jde do mrazáku a jak řešil Creck spotřebu mrazáku, tak to my řešit nemusíme, jelikož mrazák je doma i tak, prase neprase. A je plný hlavně králíků (rovněž domácí chov), jelikož králíka v ČR seženeš ledva tak od známého, ale v krámě ani náhodou. Občas sice bývá králík v lidlu, nebo v kaufu, ale to jsou žažloutlí, prťaví zmrdečci z číny, vyhnaní na farmách chemickými granulemi - i zadarmo drahé a koupí to jen tupoň, co v životě králíka neviděl. Sem tam jsme mívali přes sousedy půlku prasete, vždy se to zdělalo, ale potom, co si jednou dal řezník na čas a prase bylo až na konci jara, kdy bylo už moc teplo a musel jsem vždy ráno jak nepálský šerpa všechno přenosit z půdy do sklepa (55 schodů) a večer zpět, jsme od toho upustili.

Jinak k tématu - na prase je třeba tak 2 - 2.5A, ale nevybavím si, kolik může mít prase "odpor" mezi spánky. Ale odhaduju, že bude třeba tak 10kV, nebo více. Případně se dají udělat odbočky na primáru, nebo se dá trafo "přidusit" vhodně volenou tlumivkou.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 00:23 | Nahoru | #22

Creck píše: BladeRider> Jedine co je na zabijacce a podzimnim uzeni dobre ze se sejde rodina a vsichni se stepem jak dobytci


Přesně tak. Je to o tom se sejít.

Po poslední zkušenosti ale radši nebudu pracovat s ostrými předměty a chlastat u toho. Ruce už mám zjizvené dost.

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 00:26 | Nahoru | #23
BladeRider> Chlape nadhera, vyborna prace

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 00:27 | Nahoru | #24

RomanSS píše: Přesně tak. Je to o tom se sejít.

Po poslední zkušenosti ale radši nebudu pracovat s ostrými předměty a chlastat u toho. Ruce už mám zjizvené dost.



Jj O zradle to neni , jen ta spoluprace ze to porad jeste tak nejak umime vytvorit neco dobreho

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 10:41 | Nahoru | #25
Každopádně všem děkuju za chválu jsem skoro až nečekal

J.M.K.> Pokud zavařuješ z vlastní zahrady pak to samozřejmě levnějc vyjde o tom žádná.Já dokonce dostávám ovoce od známejch protože je jim líto to vyhodit.Ovoce jsem snad nikdy nekupoval.Co ale koupim tak jsou okurky nebo lilek.Tam zrovna dvakrát neušetřim ale zase mám možnost si udělat nálev jak mi chutná.Poslední dobou se mi osvědčilo přidat místo části cukru med.

(reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 10:49 | Nahoru | #26
BladeRider> Tak okurky dokážu zdlábnout jedině v bramborovém salátu, takže ty jdou mimo mne, tak když si je naši nakoupí, vem to čert. Od pěstování okurek jsme upustili, stejně jako od brambor, rajčat a paprik - pokaždé bestie chytnou plíseň. A příčina bude asi celkem jasná, když snad všichni okolo klidně postřikují, tak se ta svinstva k nám stáhnou. Daří se ale třeba cuketám, nebo patizonům, ale ty také nežeru. Med máme od známého včelaře, vejce od sousedů a pro mlíko jezdím "ke krávě". A med také dávám třeba do králičí šunky místo cukru a rychlosoli a je to sakra znát. Sice není pěkně "červená", ale to je u kupovaných beztak vyhnané chemicky. Docela zásadní je mít psa a králíky, pak se i prakticky všechny odpady z kuchyně zužitkují.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:00 | Nahoru | #27

Yura píše: kurňa chlape, to je paráda Klobouk dolu. Jak od babičky



jj, ta určitě do toho dávala citron a kiwi

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:03 | Nahoru | #28
Lion> Vedle jako jedle, hochu. Copak jsi nikdá neslyšel o krámech zvaných "koloniál"?

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:09 | Nahoru | #29
J.M.K.> a tam chodily babičky nakupovat, aby zavařili citron??

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.

30.11.2014 v 11:20 | Nahoru | #30
Lion> Citron snad nebyl jen pro dochucení zavařenin. A když už, tak babičky zavařily, nebo snad za první republiky báby měly pinďoury?
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist