kecuf> Mlíko taky každopádně... ale koupené "přímo od krávy" (z čepovacího automatu - konkrétně u nás provozuje B. Louša z Kačleh a tomu kravky dojí fakt dobře) a my, kteří jsme si jako caparti běhali ráno s plecháčkem přímo do chlíva ke krávě, nemusíme ani převařovat. V litrové flašce se ustojí klidně cca 5cm smetany, dá se v pohodě nechat zkysnout a na tvaroh... a vařit z toho kaši, zmrzlinu, cokoliv - hotové nebe a dudy oproti té běžně kupované 1.5% "bílé vodě". Nota bene, nedávno jiný takový sedlák někde uvedl, že z takto prodaného mlíka má o 50% vyšší výnos a zisk, než při prodeji do mlíkárny (která to všelijak zprzní) a to je též sakramentská motivace i pro podporu místní ekonomiky.
Podobně ten škroboželatinový blemc, co se dnes prodává jako "pribináček", nemá s původním pribiňákem nic společného. Ten původní byl jen tvaroh, smetana, cukr a vanilka, nebo kakao... není problém umíchat doma a o je potom bašta.