Téma: Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
 
26.10.2012 v 17:15
Začíná být zima a bude více času na vaření,tak se klidně pochlubte,co jste dobrého vytvořili :)
Třeba mě i ostatní inspirujete
Za mě dnes japonská kuchyně....Dobrou chuť

Naposledy editováno 26.10.2012 17:15:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

26.10.2012 v 20:31 | Nahoru | #1
Cook> Víc wasabi a žádná řasa nejde cítit

Mazlík11> Jasný je tam

J.M.K.> jinak Kupka hnoje je dobrá prozradíš nám složení??

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

26.10.2012 v 23:10 | Nahoru | #2

Jujing1 píše: J.M.K.> jinak Kupka hnoje je dobrá prozradíš nám složení??



Mělo to původně být tajemství do hrobu, ale vem čert... je to jen takový "mišmaš co lednice dá". Stačí k tomu zbytky vepřa-knedla-zela (v tomto případě bylo zelí červené, proto je barva taková "názvu výstižnější").
Knedlíky a maso se nakrájí na kostky, hodí na pánev, opečou se na sádle, po pár minutách se přihodí nahrubo nakrájená cibule (čím větší, tím lépe), zase se nechá pár minut, pak se přihodí zelí, taktéž se nechá opéct.
Načež se směs trochu poleje šťávou z masa, promíchá, opepří, sypne se špetka majoránky a pak poleje rozklochtamými vejci a na malém plameni nechá dojít, než se vejce "sprcnou". Přitom často promíchávat, ať z toho není amoleta-kravinec, musí to být sypký trhanec.
Vyklopit na talíř... a sežrat!!!

Okořenit se může dle chuti, ale lepší je, když je dlabanec trochu "šarf".
Komu by se ale nechtělo se s tím tak frfňat, stačí úplně nejzákladnější varianta, kdy se prostě na pánev se sádlem hodí kostky knedlíků a masa, nechají se opéct, přihodí se zelí, taktéž se opeče... a míchanice je hotová.

Hlavně ne aby někoho napadlo klohnit to na oleji... to by se sakramentsky se zlou potázal. Holt... sádlo je sádlo, nejlépe domácí.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist