Téma: Recept na hermouše
8.1.2019 v 14:35
Zima v plným proudu a mně se pod ruce dostala hromada hermelínů a tak se naskýtá otázka co s nima?
Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí
Předchozí
1 2 3
Následující

Recept na hermouše

Skvělá odpověď, děkuji! 8.1.2019 v 14:50 | Nahoru | #1
zrovinka minulou stredu jsem si delal a nebyly spatny.

Vzal jsem osvedcenej "zaklad" a trochu si ho upravil k obrazu svemu.

Klasika, hermose hodis do oleje a mezi ne das par kulicek pepre, bobkovyho listu a cibule a snad i novyho koreni, Klidne tam nahazej dalsi bylinky co ti chutnaji.

Samotny hermeliny jsem si vyparadil nasledovne.
Mel jsem tri.
Takze jsem vzal tri velky strouzky cesneku, tri nakladany feferonky, tri kavove lzicky sladke papriky a asi 9 cernych oliv (nesolil jsem..moc nesolim) . Tady muzes experimentovat zase jak se ti zachce. Nejsou tam spatny nadrceny vlassky orechy, nebo treba arasidy....hele co mas rad :)
Rozdrtil jsem to vsechno nasracku a rozpulene hermeliny tim promazal. Propichnes to paratkem a hura s tim do nadoby.

Pokud to nechas pri pokojove teplote, tak budou cca treti den. V lednici to trva dyl.
Idealka je to nechat dva dny v pokojove teplote a pak to dat do lednicky a uz to tam nechat,

Naposledy editováno 08.01.2019 14:52:11

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

8.1.2019 v 14:53 | Nahoru | #2
Tomuhle jidlu jsem nikdy neprisel na chut. Prijde mi to fakt hnusne

Jak chuti tak vizazi

Naposledy editováno 08.01.2019 14:53:24

(reakce na) Recept na hermouše

8.1.2019 v 15:02 | Nahoru | #3
Creck> Jo, ty kupovaný jsou takový, slizký, bez chuti, nic moc... Domácí jsou většinou úplně jiná třída

Recept na hermouše

8.1.2019 v 15:11 | Nahoru | #4
Pokud si na tohle téma vzpomenu až se dostanu domu tak ti jeden prima recept dám.

Recept na hermouše

8.1.2019 v 15:12 | Nahoru | #5
Kolik toho vlastne mas?
Jestli se ti nevejde do jedne varky, tak nezoufej, az sezeres prvni, tak do toho samyho oleje nacpes dalsi.
Jo a to mnozstvi ingredienci ber s rezervou...delal jsem to s modrym portugalem, tak kdovi co jsem tam vsechno nasypal. ale plus minus by to mohlo sedet.

Recept na hermouše

8.1.2019 v 16:52 | Nahoru | #6
Já mám úplně jednoduchý recept:

1) Rozkrojím hermelín na půlky.
2) Jednu půlku dám naspod misky, která má průměr jen o málo větší jako ten hermelín, abych tam dolíval co nejméně oleje.
3) Na tu půlku dám knoflíčky nakrájeného česneku, trochu tabasca a to posypu provensálským kořením.
4) Na to položím další půlku a přidám stejné ingredience jako v bodě 3. Takto to celé pokračuje až mám všechny půlky proložené.
6) Nakonec to zaliji rostlinným olejem (dávám slunečnicový, ale je to jedno).
7) Přikryji a dám do ledničky na min. 3 - 4 dny.
8) Dobrou chuť.

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

8.1.2019 v 17:17 | Nahoru | #7
Tak tady je ten muj nej.
Rozkrojim podel hernelin. Pulky potru Harisou nebo jinou palivou pastou, dam na to platky cesneku a priklopim zpet. Pak ho rozkrajim na osminky (trojuhelnicky). Skladam do lahve s kousky papriky a zelenyma olivama. Zaleju olejem a necham cca tri dny ulezet. Az to sezeres muzes olej precedit a pouzit zase. Dobrou chut.

E: Zapomnel jsem jeste cibuli pokud ji mas rad. Tu ale nejdriv nakrajim a v cesniku proleju vodou z rychlovarky aby nebyla tak ostra.

Naposledy editováno 08.01.2019 17:30:24

Recept na hermouše

8.1.2019 v 17:21 | Nahoru | #8

Recept na hermouše

8.1.2019 v 21:46 | Nahoru | #9
Hmmm, nedělal jsem je nějakou dobu už ... Asi si taky koupim hermelíny

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

8.1.2019 v 22:20 | Nahoru | #10
Já bych tam dal ještě navíc Carolina Reaper ... Wow efekt zaručen!

(reakce na) Recept na hermouše

8.1.2019 v 22:40 | Nahoru | #11
Deyva> sháněl jsem dneska nějakou ostřejší papričku, ale nesehnal jsem ani Jalapeno :/

Koupil jsem sušený rajčata, nějaký feferonky, spoustu česneku, nějakou chilli směs z Lídlu a nejspíš to celý opatlám ještě v nějakým koření. Plus cibuli.

Díky moc všem, zítra kdyžtak přidám nějaký fotky výsledku

Recept na hermouše

8.1.2019 v 23:13 | Nahoru | #12
No, já si to dávám do gulášu a podobně... Ale je pravda, že to nemají jen tak někde... Beru to od seminka-chilli.cz a těm to prodávají i v různých obchodech - https://www.seminka-chilli.cz/chilli-shop/ ale pokud nic není kolem tak chápu že to bylo potřeba rychle

Myslim, že ta tvoje kombinace bude taky cajk a stravitelná i pro nechilližrouty

Recept na hermouše

8.1.2019 v 23:44 | Nahoru | #13
Nebo ještě jeden recept, sice není nakládaný ale taky výborný. Rozkrojit na dvě půlky, dužninu vydlabat a utřít majolkou, solí, pepřem a strouhanými vlašskými ořechy. Pak tuto směs zase vrátit a nechat den odležet.

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

8.1.2019 v 23:51 | Nahoru | #14
Kuchařky, když nechám naloženej hermoš třeba ty tři dny uležet, pak ho šupnu do lednice, jak dlouho vydrží? Jasný, než ho sežeru , ale třebas 14 dní? Pokud bych ho nakládal, udělám jich víc, tak abych ho pak nemusel vyhazovat. Dík

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 00:16 | Nahoru | #15

Mr.Kaktus píše: Kuchařky, když nechám naloženej hermoš třeba ty tři dny uležet, pak ho šupnu do lednice, jak dlouho vydrží? Jasný, než ho sežeru , ale třebas 14 dní? Pokud bych ho nakládal, udělám jich víc, tak abych ho pak nemusel vyhazovat. Dík



Šoupni ho do té lednice rovnou a myslím že i za ty dva týdny bude stravitelný. Nenechával bych ho ty tři dny ukládat mimo lednici. Já takhle jednou zapomněl na naložené olomoucké a ještě za měsíc jsem je bez následků sežral

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 00:29 | Nahoru | #16
V_i_c_i> Oukej . Pravda, maximálně se z toho poseru .

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

9.1.2019 v 07:45 | Nahoru | #17
takže tady se nebudou rešit hemeeeroidy jo?

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 09:18 | Nahoru | #18

V_i_c_i píše:

E: Zapomnel jsem jeste cibuli pokud ji mas rad. Tu ale nejdriv nakrajim a v cesniku proleju vodou z rychlovarky aby nebyla tak ostra.



jo, přesně, taky cibuli pařím, a to i do utopenců

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

9.1.2019 v 09:32 | Nahoru | #19
Vidíš to, utopence bych si udělat mohl Děláme do pivního nálevu ála "Kluci v akci ", osvědčily se, a jsou fakt výborný... jen to množství upravuju na cca 20 kusů, protože nemám (a nechci mít) menší sklenici...a na uležení raději dva týdny, týden je málo.

Hermelín jsem nikdy nakládat nezkoušel, ale je tady spousta zajímavých tipů, třeba i na to časem dojde

Naposledy editováno 09.01.2019 09:34:02

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 09:34 | Nahoru | #20

Mirek12 píše: takže tady se nebudou rešit hemeeeroidy jo?



Na ty jsou nejlepší FAKTU čípky, a mast nebo gel z dubové kůry. Ale můžeš zkusit i tady doporučený olej, chilli papričky, a tak....pak dej vědět, jak to zabralo

Naposledy editováno 09.01.2019 09:36:24

Recept na hermouše

9.1.2019 v 09:52 | Nahoru | #21
Dávám do oleje, řežu na půlku podélně a dávám mezi česnek, bobkový list, nové koření, chilli papričku a vlašské ořechy, které nestrouhám, ale vmačkávám celé půlky do sýrů. Po čase krásně změknou.

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

9.1.2019 v 13:16 | Nahoru | #22
S tím opakovaným použitím oleje bych byl ale opatrný. Myslel jsem si, že to taky tak udělám, ale po zkonzumování posledního kousku byl ten olej takový kalný a už i trochu žluklý.

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 13:36 | Nahoru | #23
FILODENDRON> ja dal dal dve davky a v poho.
Je teda pravda, ze se to cely odehralo v horizontu jednoho tydne

Naposledy editováno 09.01.2019 13:36:45

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 19:23 | Nahoru | #24
[quote=PlusOne]Vidíš to, utopence bych si udělat mohl

Proč ne, zadavatel tématu se určitě nebude zlobit když to tu rozšíříme o utopence

Co já jsem se s nima nablbnul, od zalití jen octem a proložení syrovou cibulí, přes zalití teplým lákem, převařeným vychladnutým až po studený lák mix olej/ocet/voda a přepařenou cibuli. No hlavní poznatek = záleží na buřtu, pokud není "masovej", tak to ničím nedoladíš

Takže, cibuli na půlkolečka, přelít (v cedníku ) vařící/horkou vodou, nechat vychladlou,část na dno sklenice, část do rozpůleného propepřeného buřta, část na proložení vrstev. Přidám 1 -2 bobkové listy, 5 - 10 kuliček nového koření, pepř celý, špetku soli, malou feferonku ( nebo kousek velké, fakt jen "lehce"). Spíše pro lákavý vzhled ve sklenici přidám plátek kyselé okurky a červenou papriku/kapii. Do sklenice poměrně natěsno a zalít lákem. Tady to bude dost individuální a potřeba naladit podle chuti každého jednotlivce. Jako nástřel uvedu svůj poměr na takové "jemné" 20% olej (obyč,NE olivový ) 60%ocet, 20%voda. Hlavně s tím octem je to divočina. Trochu odbočím, českej/gothaj s octem,cibulí -dřív jsem dával poměr ocet:voda 1:1, postupem času 1:0,5, teď už dávám jen ocet ( není holt 8% jako 8% ) Jíst po 14 ti dnech, měsíc vydrží. S delší trvanlivostí nemám zkušenost, do měsíce jsme je sežrali všechny.

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 19:35 | Nahoru | #25
[quote=PlusOne]...... mast nebo gel z dubové kůry......

no když už to tady padlo, tak tohle http://www.davincia...odukty/hemostop-gel/ funguje dost dobře ( osobní zkušenost )

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 20:07 | Nahoru | #26

PlusOne píše: Na ty jsou nejlepší FAKTU čípky, a mast nebo gel z dubové kůry. Ale můžeš zkusit i tady doporučený olej,chilli papričky , a tak....pak dej vědět, jak to zabralo



Tady bych doporučil tu Carolinu R.

2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

9.1.2019 v 20:59 | Nahoru | #27
Tak ja mam nekde i recept na fantasticky nakladany olomoucky.

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 22:27 | Nahoru | #28

Piwell píše: Tady bych doporučil tu Carolinu R.



Kupodivu ta Carolina zas tak moc efekt na toto nemá

(reakce na) Recept na hermouše

9.1.2019 v 23:14 | Nahoru | #29

V_i_c_i píše: Tak ja mam nekde i recept na fantasticky nakladany olomoucky.



Syrečky jsou boží se zapečenejma bramborama a slaninou. Samo je tam česnek, cibule, chilli, smetana. Boží pokušení

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 06:05 | Nahoru | #30

V_i_c_i píše: Tak ja mam nekde i recept na fantasticky nakladany olomoucky.



olomoucký mám taky rád, ale stačí mi "klasický", nakládaný, to už bude síla
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist