Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí
Vzal jsem osvedcenej "zaklad" a trochu si ho upravil k obrazu svemu.
Klasika, hermose hodis do oleje a mezi ne das par kulicek pepre, bobkovyho listu a cibule a snad i novyho koreni, Klidne tam nahazej dalsi bylinky co ti chutnaji.
Samotny hermeliny jsem si vyparadil nasledovne.
Mel jsem tri.
Takze jsem vzal tri velky strouzky cesneku, tri nakladany feferonky, tri kavove lzicky sladke papriky a asi 9 cernych oliv (nesolil jsem..moc nesolim) . Tady muzes experimentovat zase jak se ti zachce. Nejsou tam spatny nadrceny vlassky orechy, nebo treba arasidy....hele co mas rad :)
Rozdrtil jsem to vsechno nasracku a rozpulene hermeliny tim promazal. Propichnes to paratkem a hura s tim do nadoby.
Pokud to nechas pri pokojove teplote, tak budou cca treti den. V lednici to trva dyl.
Idealka je to nechat dva dny v pokojove teplote a pak to dat do lednicky a uz to tam nechat,
Naposledy editováno 08.01.2019 14:52:11
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Jak chuti tak vizazi
Naposledy editováno 08.01.2019 14:53:24
Jestli se ti nevejde do jedne varky, tak nezoufej, az sezeres prvni, tak do toho samyho oleje nacpes dalsi.
Jo a to mnozstvi ingredienci ber s rezervou...delal jsem to s modrym portugalem, tak kdovi co jsem tam vsechno nasypal. ale plus minus by to mohlo sedet.
1) Rozkrojím hermelín na půlky.
2) Jednu půlku dám naspod misky, která má průměr jen o málo větší jako ten hermelín, abych tam dolíval co nejméně oleje.
3) Na tu půlku dám knoflíčky nakrájeného česneku, trochu tabasca a to posypu provensálským kořením.
4) Na to položím další půlku a přidám stejné ingredience jako v bodě 3. Takto to celé pokračuje až mám všechny půlky proložené.
6) Nakonec to zaliji rostlinným olejem (dávám slunečnicový, ale je to jedno).
7) Přikryji a dám do ledničky na min. 3 - 4 dny.
8) Dobrou chuť.
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Rozkrojim podel hernelin. Pulky potru Harisou nebo jinou palivou pastou, dam na to platky cesneku a priklopim zpet. Pak ho rozkrajim na osminky (trojuhelnicky). Skladam do lahve s kousky papriky a zelenyma olivama. Zaleju olejem a necham cca tri dny ulezet. Az to sezeres muzes olej precedit a pouzit zase. Dobrou chut.
E: Zapomnel jsem jeste cibuli pokud ji mas rad. Tu ale nejdriv nakrajim a v cesniku proleju vodou z rychlovarky aby nebyla tak ostra.
Naposledy editováno 08.01.2019 17:30:24
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Koupil jsem sušený rajčata, nějaký feferonky, spoustu česneku, nějakou chilli směs z Lídlu a nejspíš to celý opatlám ještě v nějakým koření. Plus cibuli.
Díky moc všem, zítra kdyžtak přidám nějaký fotky výsledku
Myslim, že ta tvoje kombinace bude taky cajk a stravitelná i pro nechilližrouty
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
Mr.Kaktus píše: Kuchařky, když nechám naloženej hermoš třeba ty tři dny uležet, pak ho šupnu do lednice, jak dlouho vydrží? Jasný, než ho sežeru , ale třebas 14 dní? Pokud bych ho nakládal, udělám jich víc, tak abych ho pak nemusel vyhazovat. Dík
Šoupni ho do té lednice rovnou a myslím že i za ty dva týdny bude stravitelný. Nenechával bych ho ty tři dny ukládat mimo lednici. Já takhle jednou zapomněl na naložené olomoucké a ještě za měsíc jsem je bez následků sežral
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Hermelín jsem nikdy nakládat nezkoušel, ale je tady spousta zajímavých tipů, třeba i na to časem dojde
Naposledy editováno 09.01.2019 09:34:02
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
Mirek12 píše: takže tady se nebudou rešit hemeeeroidy jo?
Na ty jsou nejlepší FAKTU čípky, a mast nebo gel z dubové kůry. Ale můžeš zkusit i tady doporučený olej, chilli papričky, a tak....pak dej vědět, jak to zabralo
Naposledy editováno 09.01.2019 09:36:24
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Proč ne, zadavatel tématu se určitě nebude zlobit když to tu rozšíříme o utopence
Co já jsem se s nima nablbnul, od zalití jen octem a proložení syrovou cibulí, přes zalití teplým lákem, převařeným vychladnutým až po studený lák mix olej/ocet/voda a přepařenou cibuli. No hlavní poznatek = záleží na buřtu, pokud není "masovej", tak to ničím nedoladíš
Takže, cibuli na půlkolečka, přelít (v cedníku ) vařící/horkou vodou, nechat vychladlou,část na dno sklenice, část do rozpůleného propepřeného buřta, část na proložení vrstev. Přidám 1 -2 bobkové listy, 5 - 10 kuliček nového koření, pepř celý, špetku soli, malou feferonku ( nebo kousek velké, fakt jen "lehce"). Spíše pro lákavý vzhled ve sklenici přidám plátek kyselé okurky a červenou papriku/kapii. Do sklenice poměrně natěsno a zalít lákem. Tady to bude dost individuální a potřeba naladit podle chuti každého jednotlivce. Jako nástřel uvedu svůj poměr na takové "jemné" 20% olej (obyč,NE olivový ) 60%ocet, 20%voda. Hlavně s tím octem je to divočina. Trochu odbočím, českej/gothaj s octem,cibulí -dřív jsem dával poměr ocet:voda 1:1, postupem času 1:0,5, teď už dávám jen ocet ( není holt 8% jako 8% ) Jíst po 14 ti dnech, měsíc vydrží. S delší trvanlivostí nemám zkušenost, do měsíce jsme je sežrali všechny.
no když už to tady padlo, tak tohle http://www.davincia...odukty/hemostop-gel/ funguje dost dobře ( osobní zkušenost )
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
PlusOne píše: Na ty jsou nejlepší FAKTU čípky, a mast nebo gel z dubové kůry. Ale můžeš zkusit i tady doporučený olej,chilli papričky , a tak....pak dej vědět, jak to zabralo
Tady bych doporučil tu Carolinu R.
2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
V_i_c_i píše: Tak ja mam nekde i recept na fantasticky nakladany olomoucky.
olomoucký mám taky rád, ale stačí mi "klasický", nakládaný, to už bude síla